UTILE

Trucuri rapide și eficiente pentru a curăța rapid cartofii cu apă, sare și gheață

  Uneori, curățarea cartofilor se dovedește a fi o activitate care consumă timp și resurse. Când vine vorba de cantități mari, curățarea cartofilor trebuie să fie făcută eficient. Iată câteva trucuri pentru a curăța rapid cartofii. Metodele pot să fie eficiente atunci când cantitățile sunt considerabile, iar timpul este limitat. 

  Curățarea cartofilor pentru a pregăti un fel de mâncare poate să fie o adevărate provocare. Mai ales când trebuie să cureți cantități mari. Un decojitor de legume poate face activitatea una mai rapidă și mai plăcută. Însă te poți folosi și de alte metode, unele mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al timpului. 

  Trucuri pentru a curăța rapid cartofii: șocul termic

  Șocul termic este unul dintre trucurile care te pot ajuta să cureți rapid cartofii. Pe lângă cantitatea necesară de cartofi, o să ai nevoie de o oală mai mare, un bol, cuburi de gheață, apă și clește. 

  Umple oala cu apă și pune-o la fiert. Între timp, spală cartofii și pune-i în apă atunci când începe să fiarbă. Poți să lași cartofii în apa caldă chiar și câteva minute dacă vrei să fie cruzi în continuare. Sau lasă-i să fiarbă până când sunt fragezi. 

  În tot acest timp, pregătește baia de gheață. În bol, pune cuburile de gheață și apă rece. Odată ajunși la consistența dorită, scoate cartofii și pune-i imediat în gheață. Lasă cartofii în baia de gheață pentru minim 3 – 5 minute. 

  Când îi scoți din gheață, coaja de pe cartofi se va desprinde de la sine. Trucul funcționează foarte bine când ai cantități mari de cartofi de pregătit sau când vrei să faci un piure. 

  Trucuri pentru a curăța rapid cartofii: crestează cartofii

  Un alt truc pe care îl poți folosi este să crestezi cartofii la jumătatea acestora și să îi fierbi pentru câteva minute. 

  Odată fierți, cartofii vor avea un soi de buzunar în jurul căruia coaja se va desprinde cu ușurință. Decojirea poate să fie și mai rapidă dacă înainte îi pui în apă cu gheață

  Trucuri pentru a curăța rapid cartofii: apă rece

  La fel de bine, te poți folosi doar de apă rece. Spală cartofii bine de tot în apă rece. Poți folosi, dacă ai la îndemână o perie cu peri fini. Cartofii noi, cu coajă fină, se pot curăța de la sine în timpul procedeului. Cartofii mai vechi își vor menține coaja. 

  Folosește cartofii spălați cu tot cu coajă pentru a pregăti mâncarea. Sunt ideali pentru cartofi wedges, pe post de garnitură. 

  Trucuri pentru a curăța rapid cartofii: cu sare

  Te poți folosi și de sare pentru a curăța coaja cartofilor noi. Sarea de mină, mai grunjoasă, ajută la curățarea impurităților de pe suprafața cojii și o înmoaie pentru a putea fi îndepărtată mai repede. 

  Totodată, sarea distruge bacteriile de pe coaja cartofilor, astfel că aceștia pot să fie consumați fără griji. Iar odată fierți, gustul cartofilor va fi sporit de aroma sării. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Trucuri rapide și eficiente pentru a curăța rapid cartofii cu apă, sare și ...