UTILE

Ce este și cum se folosește sarea pentru mașina de spălat vase

  E exact așa cum se înțelege: în mașina de spălat vase poți să folosești sare. Vorbim de un produs special, care are ca scop să-ți țină aparatul electrocasnic într-o condiție bună, pentru mai mult timp. Îți explicăm ce este și cum poți să folosești sarea pentru mașina de spălat, în cele ce urmează. 

  Poate părea surprinzător, însă buna funcționare a mașinii de spălat vase depinde, într-o măsură, și de folosirea constanță a unui produs special. Sarea pentru mașina de spălat vase asigură o bună mentenanță și o capacitate mai mare a aparatului electrocasnic de a spăla corect și mai bine. 

  Sare pentru mașina de spălat vase: ce este și ce rol are

  sare pentru masina de spalat vase shutterstock
  Sarea pentru mașina de spălat vase are o granulație mai mare decât cea convețională

  La bază, sarea pentru mașina de spălat vase este clorură de sodiu, adică același compus chimic care se găsește și în sarea de gătit. Însă, sarea pentru mașina de spălat vase este tratată special astfel încât să nu conțină fier și carboniți, potențial dăunători ai acetui aparat electrocasnic. O sare pentru mașina de spălat vase care are fier și carboniți ridică gradul de duritate al apei și compromite buna funcționare a acestui tip de electrocasnic

  Sarea pentru mașina de spălat vase are un rol extrem de important. Anume, furnizează sodiu și ajută detergentul pentru vase să curețe mai bine și mai eficient. Mai mult, folosirea de sare pentru mașina de spălat vase prelungește durata de funcționare, fără să existe perioade în care se acumulează reziduuri. 

  Pe de altă parte, producătorii și specialiștii în domeniu nu recomandă folosirea sării de gătit în mașina de spălat vase. 

  Sare pentru mașina de spălat vase: cum se folosește

  sare pentru masina de spalat vase shutterstock
  Sarea pentru mașina de spălat vase se pune în dedurizator

  Sarea pentru mașina de spălat vase nu se folosește direct în aparat. Sarea se pune în dedurizator, acea parte a mașinii de spălat vase care absoarbe calcarul prezent în apă. De regulă, dedurizatorul se află la baza mașinii de spălat vase. 

  Tot ce trebuie să faci este să deșurubezi capacul dedurizatorului și să umpli compartimentul cu sare pentru mașina de spălat vase. Atenție că sarea pentru mașina de spălat vase are o granulație mai mare decât sarea convențională. Dacă sarea pentru mașina de spălat vase ar fi mai fină, atunci s-ar dizolva mai repede și ar anula efectul detergentului. 

  Nu trebuie să îți faci griji dacă găsești apă în compartimentul dedurizatorului. Sarea pentru mașina de spălat vase se va transforma într-un fel de saramură odată ce este pusă în dedurizator, iar excesul de apă se va scurge de la sine. Înșurubează capacul dedurizatorului la loc înainte să folosești mașina de spălat vase. 

  Sarea pentru mașina de spălat vase se folosește încă de la prima utilizare a aparatului. După care trebuie să devină un obicei constant. Sarea pentru mașina de spălat vase este ușor de introdus în ciclul de spălare și prelungește funcționarea aparatului electrocasnic. Acum că știi toate detaliile despre sarea pentru mașina de spălat vase nu îți rămâne decât să îți intre în reflex să o folosești ori de câte ori e nevoie. 

  ALTE SUBIECTE INTERESANTE
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce este și cum se folosește sarea pentru mașina de spălat vase