Lifestyle

3 metode prin care poți curăța vinetele de două mai rapid decât în mod normal

  Una dintre cele mai plăcute miresme culinare de toamnă este cea de vinete coapte. Fie că vorbim despre vinete coapte la grătar în grădină, fie pe plita de la aragaz, toamna nu este completă fără aceste legume.

  Ai mei m-au învățat să curăț vinetele coapte prin metoda cea mai anevoioasă: scoaterea cojii arse bucățică cu bucățică cu mâna udă când încă vânăta este caldă. Recunosc că dacă aflam mai devreme că există metode mai rapide, aș fi făcut mai des salată de vinete. Dacă și tu ai face mai des salată de vinete sau zacuscă, am găsit trei metode care îți arată cum cureți repede vinetele coapte.

  1. Cum cureți repede vinetele coapte: înainte de coacere

  Metoda asta este ideală mai ales când coci vinetele la cuptor. Înainte să pui vinetele la copt, crestează coaja lor cu un cuțit bine ascuțit pe toată lungimea, începând de la codiță. Pentru vinetele mai subțiri, sunt în regulă trei sau patru crestături. Cu cât e vânăta mai groasă în diametru, cu atât e nevoie de mai multe crestături.

  După ce ai crestat coaja vinetelor, pune-le la copt. După ce s-au copt, scoate-le pe o farfurie întinsă sau un platou și apucă bucățile de coajă de la capătul inferior și trage-le spre codiță. Se vor dezlipi foarte rapid și fără să rămână reziduuri pe pulpa vinetelor. Dacă vrei și instrucțiuni video, urmărește acest tutorial. 

  2. Cum cureți repede vinetele coapte: cu folie de plastic

  Cum cureți repede vinetele coapte folie

  Dacă vrei o metodă rapidă care să se potrivească de minune atât la vinetele coapte pe grătar, cât și direct pe cărbuni sau pe flacăra de la aragaz și în cuptor, asta este cea mai rapidă. După ce ai copt vânăta, înfășoar-o în folie din plastic sau celofan și răsucește capetele. Taie apoi capătul cu codiță și storce pulpa de vânătă într-un bol curat. Coaja va rămâne în folie, iar tu vei avea vânăta gata pregătită pentru salată sau alte rețete. Găsești tutorialul video aici. 

  3. Cum cureți repede vinetele coapte: cu apă

  Cum cureți repede vinetele apă

  Metoda de curățare a vinetelor coapte în apă este ideală dacă nu te deranjează aroma puternic afumată a vinetelor coapte pe grătar sau plită, ba chiar asta îți place. Prin metoda asta de curățare, aroma afumată se păstrează în pulpa vinetelor și este potențată.

  După ce coci vinetele, pune-le într-un bol cu apă rece și curăță-le de coaja arsă sub apă. Coaja se va dezlipi cu ușurință. După ce ai curățat vinetele, pune-le într-o sită ca să se scurgă bine de apă. Folosește-le apoi la rețetele preferate sau congelează-le pentru la iarnă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  3 metode prin care poți curăța vinetele de două mai rapid decât în mod nor...