DESIGN INTERIOR

Cele mai importante tendințe în materie de băi ale anului 2024

publicat pe 16 iun. 2024

  Tendințele pentru amenajarea unei băi în acest an țin cont de aspectul practic, dar și de cel estetic. Băile moderne au nevoie de soluții moderne pentru a fi cu adevărat un spațiu de relaxare. Iată care sunt cele mai importante tendințe în materie de băi ale anului 2024. De la culori, la finisaje și materiale, toate elementele contribuie la amenajarea unei băi moderne. 

  Amenajarea unei băi este un proiect complex care trebuie să țină seama de noile idei în design interior. Tendințele actuale pentru băi în 2024 au mai fost aplicate la nivel de amenajare, însă o serie de elemente vine ca să completeze cu totul un proiect reușit. 

  Tendințe în băi la modă în 2024

  Baia rămâne unul dintre spațiile casei care se supune tendințelor în continuă schimbare când vine vorba de design interior. Baia din anul 2024 trebuie să fie modernă, culorile să îndemne la relaxare, tehnologia să fie integrată cu succes, iar materialele folosite să fie durabile și sustenabile. 

  Multe dintre aceste aspecte se aplică băilor noi. Însă unele dintre ele pot să fie integrate și băilor deja finisate. 

  Îți prezentăm care sunt cele mai importante tendințe pentru băi în 2024 ca să știi ce poți să integrezi în proiectul tău.

  Cromatica în băile acestui an 

  tonuri de alb in amenajarea unei bai
  Tonurile de alb, mereu potrivite pentru amenajarea unei băi

  Paleta de culori potrivită unei băi în tendințe pentru 2024 este una naturală. Tonurile naturale sau neutre continuă să rămână în vogă și să fie regăsite în multe dintre proiectele actuale de băi. 

  Culorile pământii, tonurile de alb și gri dau senzația de relaxare și calmitate și au marele avantaj că măresc vizual spațiul și conferă luminozitate. 

  Design

  Accentul cade și în acest an pe funcționalitate și pe simplitate. De aceea, designul minimalist este printre cele mai dorite când vine vorba de amenajarea unei băi. 

  Mobilierul stilului minimalist în baie trebuie să aibă linii curate, spații de depozitare inteligentă și accesorii utile. 

  Materiale în tendințe 

  materiale sustenabile baie
  Lemnul ca material sustenabil trebuie integrat într-un element al băii

  Când vine vorba de materiale pentru baie, atenția s-a mutat în 2024 către materialele durabile și cele sustenabile. Lemnul reciclat, piatra naturală și ceramica ecologică sunt printre acele materiale care conturează mai bine o baie modernă în acest an. Baia se dorește astfel a fi un spațiu mult mai eco-friendly. 

  Finisaje 

  baterie cu aspect mat intr-o baie moderna
  Bateria cu finisaj mat, un accesorii de inclus în amenajarea unei băi în 2024

  Finisajele mate sunt tot mai populare pentru amenajarea unei băi în acest an. Bateriile și accesoriile cu finisaje mate, precum negru sau auriu mat, sunt alegeri în tendințe. De altfel, aspectul general al băii este completat de finisajele mate, care dau o notă de eleganță. 

  Iluminarea 

  Iluminarea ambientală a băii este mult mai importantă decât s-a conștientizat până acum. O lumină de o culoare potrivită cu amenajarea băii creează o atmosferă plăcută în baie. 

  Luminile LED, cu funcții specifice de reglare a intensității și culorii, permit personalizarea băii și setarea unei anumite stări de spirit. 

  Cadă și cabină de duș 

  Alegerea fie a unei căzi, fie a unei cabine de duș reprezintă încă o chestiune subiectivă. Contează și spațiul disponibil sau stilul de amenajare abordat. Însă, atunci când vine vorba de alegerea unui duș, un nou tip de echipament capătă popularitate. Este vorba de dușul cu efect de ploaie care este preferat pentru senzația relaxantă oferită. 

  De partea cealaltă, cada freestanding este tot mai des aleasă pentru designul elegant și pentru aspectul spațios. Conferă un aer contemporan și uneori luxos și înlocuiește cu succes reperele setate de amenajarea băilor tradiționale. 

  Tehnologie 

  oglinda cu reglarea intesitatii luminii in baie
  Controlul asupra intensității luminii din jurul oglinzii, o idee de integrare a tehnologiei

  Integrarea tehnologiei în orice spațiu al casei a devenit deja o normă. În baie, robinetele și dușurile care pot să fie controlate cu aplicații dedicate au început să acapareze ideile de design. La fel și oglinzile inteligente cu funcții de reglare a intensității luminii. 

  Tehnologia în baie are ca scop eficientizarea nivelului de confort oferit de acest spațiu. 

  Integrarea plantelor 

  amenajare baie integrare plante verzi
  Plantele verzi și accesoriile dau băii o notă de personalitate

  Chiar dacă baia nu este cel mai prietenos mediu pentru plante, încercarea de a integra plante în baie a reușit. 

  Plantele rezistente la umezeală dau acea notă de natural în spațiul băii, pot să fie privite drept elemente de design de sine stătătoare și contribuie la energia revitalizantă a spațiului. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cele mai importante tendințe în materie de băi ale anului 2024