Baie

Ce sunt bateriile cu termostat: cum funcționează și ce avantaje au față de unele clasice

  Bateriile de la duș sunt un element important al funcționării corecte a sistemului de apă din casă. În prezent, pentru a limita risipa de apă și de resurse, tehnologia din bateriile cu termostat face ca experiența dușului să fie fără întreruperi și fără pierderi mari. Iată ce sunt bateriile cu termostat, cum funcționează și cu ce avantaje vin la pachet. 

  Bateriile cu termostat devin o opțiune din ce în ce mai căutată când vine vorba de amenajarea unei băi. Tehnologia integrată în acestea permite economisirea resurselor și sporește nivelul de confort din timpul unui duș. 

  La bază, bateriile cu termostat păstrează constantă temperatura, fără reglaje intermediare, echilibrând presiunea și temperatura. Marele avantaj al acestor tip de baterii este că nu se mai produce răcirea bruscă a apei.

  De regulă, răcirea apei apare atunci când setezi apa din robinet să vină la temperaturi diferite în timpul dușului, în cazul bateriilor clasice. 

  Bateriile cu termostat vin deja setate la o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius, care reprezintă nivelul optim de îngrijire pentru piele. 

  Grație controlului asupra temperaturii apei, centrala termică ajunge să nu mai consume atât de multe resurse pentru încălzire. Uzura acesteia este astfel diminuată. La fel și impactul pe care îl are asupra mediului. 

  Ce sunt bateriile cu termostat: cum funcționează 

  ce sunt bateriile cu termostat shutterstock

  Principiul de funcționare a bateriilor cu termostat este destul de simplu. Supapa termostatică din interiorul bateriei amestecă apa caldă cu apa rece pentru a asigura un singur flux. În același timp, un piston menține curgerea constantă a apei la aceeași temperatură. 

  Atunci când există o scădere de temperatură se activează o valvă cu dublu sens care, alături de piston, reglează și echilibrează nivelul. 

  În felul acesta, chiar și după ce apa este oprită, odată repornită revine la temperatura deja setată. 

  Ce sunt bateriile cu termostat și ce avantaje au

  Avantajele acestui tip de sistem sunt de neglijat. În primul rând, economisești timp grație bateriilor cu termostat. Nu trebuie să reglezi constant temperatura sau debitul apei și te poți bucura de un duș fără întreruperi. 

  În al doilea rând, economisești cantități importante de apă pentru că nu trebuie să ții robinetul pornit până la reglarea temperaturii. Astfel că nu irosești apă și nici nu ai parte de schimbări bruște de temperatură. 

  Nu în ultimul rând, tehnologia este una sigură. Dacă temperatura apei o depășește pe cea setată în sistem, atunci debitul de apă se oprește automat. De asemenea, bateriile cu termostat vin, de regulă, cu sisteme de protecție pentru copii. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce sunt bateriile cu termostat: cum funcționează și ce avantaje au față de ...