DESIGN INTERIOR

Shop the look: 10 zone de dining cool pe care să le recreezi cu scaune până în 1000 lei

Cum obții o zonă de luat masa cu potențial de a deveni centrul amenajării? Cu scaune de dining alese „pe sprânceană”. Și dacă ți se pare că vorbim în dodii, mai bine îți arătăm, concret, câteva exemple.

Masa nu e întotdeauna cel mai important element dintr-o amenajare de dining. Uneori, scaunele sunt cele care fac diferența și scot zona din monotonie vizuală. Iar în exemplele de mai jos sunt cu siguranță vedetele din amenajare. Dacă îți plac și ai vrea să reproduci și acasă ce vezi, am răscolit magazinele online și am selectat scaune de dining similare, cu prețuri până în 1000 lei.

1. Zonă de dining industrială cu scaune mix&match

amenajare industriala dining
Scaunele sunt modele diferite, pentru diversitate.

Un blat de lemn simplu și două tipuri diferite de scaune de dining – acestea sunt elementele pe care arhitecta Alexandra Năstase de la Jooca Studio le-a folosit să creeze o amenajare în stil industrial. Blatul vine în continuarea insulei de bucătărie și e din lemn masiv.

Cele șase scaune sunt din două seturi diferite: trei dintre ele sunt din metal și ratan, iar alte trei au o tapițerie textilă crem, care completează peisajul cromatic.

2. Amenajare în stil scandinav cu scaune de dining albe

dining_amenajare_în_stil_scandinav_scaune_designeri
Corpul de iluminat, realizat din pet-uri reciclate, se numește Dancing Lamp, este de la Menu. Scaunele Panton Chair au fost cumpărate prin intermediul Intro Design și Scaunul Her de la Casamania. Masa, model VOX, este de la Bo Concept

Lemnul și albul sunt perechea perfectă într-o amenajare în stil scandinav, iar asta e ușor de observat în zona de dining gândită de Raluca și Radu Dofin de la Dofinteriors. La masa din lemn cu blat alb sunt așezate patru scaune, dintre care doar două sunt la fel.

Scaunul Her de la Casamania nu e singurul obiect-statement de la masă, dar este cel mai scump, cu prețuri ce depășesc 2000 lei. Și chiar dacă e un element interesant, poți amenaja o zonă de dining asemănătoare și fără el, doar cu scaunul Panton. Pe care dacă nu ți-l permiți sau nu-l găsești în stoc în magazinele de la noi, dar te-ai îndrăgostit de forma lui, îl găsești reinterpretat, la un preț mai mic.

3. Asimetrie și fluiditate în zona de luat masa dintr-o bucătărie luminoasă

7 bucatarie - casa titus aa design lab
Bucătăria are o zonă clasică de gătit, cu un blat amplu și spații de depozitare, dar și o una semideschisă de luat masa

Pentru casa minimalistă a doi tineri din Cluj-Napoca, arhitectele Adina Chiejdan și Anda Mîndraș de la AA Design Lab au gândit o zonă de luat masa luminoasă, cu o masă masivă, minimalistă, dar cu scaune cu un design greu de ignorat.

La masă sunt șase scaune de dining, potrivite în trei perechi. O pereche este făcută din cunoscutele scaune Masters Kartell cu spătare ce par desenate în aer, alta e compusă din două scaune metalice stil Harry Bertoia Wire Chair și încă două scaune cu șezut din plastic.

4. Zonă de dining în stil contemporan cu scaune Panton negre

amenajare_atemporală_dining
Faimoasele scaune Panton sunt obiectele sculpturale ale livingului

Tot scaunele Panton sunt vedeta și în această zonă de dining în stil contemporan, amenajată de Raluca și Radu Dofin respectând principiile Feng Shui. Masa cu blat masiv este făcută dintr-un lemn brut, texturat, ce stă așezat pe picioare transparente din sticlă.

scaun anelisse stil panton
Scaun Anneliese, Retro Boutique, 347 lei

Așa că vederea spre scaunele cu design sculptural e neobturată. Poți alege să reproduci ideea amenajării cu scaune asemănătoare de la magazinele de mobilier.

5. Scaune albastru intens și accente aurii pentru o zonă de zi în stil urban contemporan

living duplex bucuresti
Zona de zi a fost mutată la etaj

Dacă te-ai săturat de lemn, alb și negru și vrei o pată de culoare în casa ta, te poți inspira din această zonă de zi amenajată de designerii Ilinca Rădulescu și Omid Ghannadi de la IOG ARHITECTURA într-un duplex din București.

Ca să o reproduci la tine acasă, alege scaune de dining cu tapițerie albastră, iar în capul mesei așază un scaun metalic auriu, care va contrasta la fix cu restul elementelor.

6. Dining cu masă din metal și scaune în stil scandinav

Un detaliu precum mânerele din alamă pot schimba cu totul aspecul unei bucătării

Arhitectele Anna Chițan și Maria Farcaș de la Annterior au avut sarcina de a reamenaja un apartament din Piața Universității pentru ca proprietarii să-l poată închiria prin Airbnb, așa că diningul a fost un element important. Pentru că nu au găsit în comerț ce își doreau, au gândit o masă cu blat din metal vopsit electrostatic.

scaun din lemn stil hans wegne
Scaun din lemn de stejar cu șezut alb Rowico Ami, Bonami, 521 lei

„Iar scaunele Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son sunt vintage, fabuloase și perfecte pentru masa semnată de noi”, spune Anna. În mod normal, un astfel de scaun poate costa peste 4000 lei, însă mulți producători de mobilă au călcat pe urmele lui Wegner și au creat modele asemănătoare pe care le găsești în comerț, dacă nu-ți permiți un original.

7. Living în stil clasic cu scaune tapițate în zona de dining

Living și dining apartament cu aer franțuzesc de lângă parcul Cișmigiu - arh. Cătălina Simion, Volucre
Living și dining apartament cu aer franțuzesc de lângă parcul Cișmigiu

Poate că minimalismul specific stilului contemporan sau simplitatea caracteristică celui scandinav nu sunt pentru tine. Atunci s-ar putea să te cucerească această amenajare în stil clasic, gândită de arhitecta de interior Cătălina Simion de la Volucre pentru un apartament dintr-un bloc vechi situat în apropierea Parcului Cișmigiu.

Scaun INFINITY Plus, Alfemo, 632 lei
Scaun INFINITY Plus, Alfemo, 632 lei

La masa masivă din lemn stau patru scaune de dining tapițate, albastre, cu picioare din lemn la culoarea mesei și accesorii decorative pe spate.

8. Transparență și stil eclectic în zona de dining a unei case din Pipera

amenajare stil eclectic living

Stilul eclectic și transparența sticlei și a plasticului merg mână în mână în acest living amenajat de Alina Duculescu și Anamaria Căpățineanu de la Gavia Concept. La masa din sticlă stau patru scaune de dining transparente, aproape invizibile, și în capăt tronează un model Her de la Casamania.

scaun din plastic transparent
Scaun din plastic Luis Transparent, Somproduct, 384 lei

Chiar dacă nu-ți permiți modelul Her, o astfel de zonă de dining e deosebită datorită transparenței, așa că o poți recrea fără scaunul ce imită o siluetă feminină. Bineînțeles, modelele transparente din comerț imită un scaun original creat de compania italiană de mobilier Kartell, numit Louis Ghost Chair, care costă aproximativ 1500 lei. Însă poți găsi replici mai prietenoase cu bugetul, cum e cel de la Somproduct.

9. Amenajare în stil industrial, cu scaune de dining cu forme geometrice

dining_amenajare_în_stil_industrial
Echilibrul este dat de lumina naturală și textura caldă a lemnului periat și netratat

Lemnul masiv, metalul și formele geometrice sunt vedete în această amenajare semnată de Raluca și Radu Dofin. Deși stilul industrial poate părea rece și respingător, această zonă de dining demonstrează contrariul: lemnul „încălzește” vizual aspectul încăperii, iar scaunele sparg monotonia.

scaun arnstore forme geometrice
Scaun dining SM-362 metalic negru, ARN Store, 498 lei

Poți recrea amenajarea la tine acasă cu o masă cu picioare metalice negre și blat din lemn natur, la care să așezi șase scaune de dining similare de la ARN Store.

10. Masă de dining moștenită la prieteni și scaune mix&match

masa de la prieteni
Masa au primit-o de la prieteni şi a fost primul obiect de mobilier din casă

Lulu Basu și partenerul ei locuiesc într-un fost atelier de croitorie din centrul Bucureștiului, devenit apartament cu trei camere. Pentru zona de dining, a folosit o masă din lemn albă, primită de la prieteni.

Pentru că nu și-a dorit neapărat să respecte un stil de amenajare, ci mai mult să obțină un spațiu cozy și funcțional, a „amestecat” un scaun tapițat maro-cărămiziu cu două scaune Tolix în nuanța bronzului.

Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...