DESIGN EXTERIOR

6 modele de căsuțe pentru păsări până-n 100 lei, care o să-ți înveselească grădina

  Chiar dacă am mai avut parte de niște fulgi întârziați, primăvara aproape că și-a intrat în drepturi. Acuși înfloresc magnoliile, iar odată cu ele și sentimentul ăla specific pe care-l aduce acest anotimp: speranța unor noi începuturi.

  Nu doar noi suntem înveseliți de înmugurirea copacilor și ivirea primelor flori, ci și păsărelele care ne încântă pe la ferestre cu melodiile lor. Dacă ai norocul să locuiești la casă, îți poți începe primăvara prin amenajarea în grădină a unor căsuțe pentru păsări, ca ele să se simtă binevenite și să ciripească voioase. Așa că ți-am pregătit șase modele de căsuțe pentru păsări, cât și un tutorial DIY, în caz că vrei să le meșterești chiar tu una.

  1. Modele căsuță păsări: din material vegetativ

  p

  Dacă ești adepta unei grădini cât mai naturală și sălbatică, alege modele de căsuțe pentru păsări din materiale vegetale, cum e exemplul din imagine. Cu un aspect rustic, din vreascuri și frunze uscate împletite, pare un refugiu parcă rupt dintr-o poveste cu Robinson Crusoe. Se va integra perfect printre ramurile copacilor și va găzdui micile viețuitoare camuflate în oaza ta de natură.

  Modele căsuță păsări vegetale
  (Căsuță de păsări, Dedeman, 7.66 lei)

  Dacă îți place genul ăsta de model natural, am găsit o variantă similară la Dedeman. Este ușoară, cântărește doar 900 grame și este foarte accesibilă ca preț, așa că poți să-ți iei mai multe.

  2. Modele căsuță păsări: Varianta triplă

  p

  O altă modalitate de a atrage mai multe păsări în grădină este să cumperi căsuțe triple. Colorate sau natur, căsuțele triple îți decorează grădina și pot găzdui mai multe păsări. Le poți atârna de crengile copacilor sau le poți monta pe un suport vertical.

  Modele căsuță păsări
  (Căsuță triplă afumată, Ita Zone, 57.92 lei)

  Varianta de căsuță triplă de la Ita Zone este realizată din lemn natural de fag, molid sau plop. Fiind de o greutate mai mare, două kilograme, este recomandat să o montezi pe un suport mai degrabă decât să o atârni. Lemnul este afumat, pentru un aspect vintage, dar dacă vrei, o poți colora cu vopsea non-toxică.

  3. Modele căsuță păsări: vintage din metal

  p

  Dacă ești adepta stilului shabby chic nu trebuie să-ți lipsească o căsuță pentru păsări din metal. Completează perfect o grădină amenajată cu mobilier din fier forjat și cu decorațiuni în formă de colivie.

  Modele căsuță păsări metal
  (Căsuță păsări Antic Line, Bonami, 99 lei)

  Modelul de căsuță de la Bonami este realizat din fier și se agață cu ajutorul unei frânghii, inclusă în pachet. Acoperișul cu cele două mici cilindre va permite susținerea păsărilor atunci când nu sunt în interior.

  4. Modele căsuțe păsări: cu acoperiș din paie

  p

  Stilul ăsta de căsuțe are denumirea în engleză de Parrot House (casă pentru papagali), dar ele pot adăposti și alte păsări de mici dimensiuni, precum vrăbiuțe și rândunici. Se potrivesc într-o grădină rustică și se montează atârnate de un suport sau de crengile copacilor.

  Modele căsuță păsări paie
  (Căsuță pentru păsări, Vivre, 23.99 lei)

  O variantă similară am găsit la Vivre, realizată din materiale naturale și sfoară. Cântărește doar 104 grame și poate găzdui o singură pasăre de mici dimensiuni. Modelul este realizat în Italia și, dacă îl comanzi, să știi că timpul de livrare este de cinci-șase săptămâni.

  5. Modele căsuță păsări: stropitoare

  p

  Uite un model de căsuță foarte creativ, realizat într-o stropitoare vintage. Genul ăsta de decorațiune pentru grădină se potrivește perfect în amenajările de tip farmhouse și shabby chic. Este atât de simpatică încât merge să o integrezi chiar și în decorul interior al casei.

  Modele căsuță păsări stropitoare
  (Căsuță păsări, Vivre, 75.99 lei)

  Varianta de căsuță pentru păsări în stropitoare de la Vivre este realizată din metal vopsit în alb, cu efect de antichizare. E ușoară, are aproape jumătate de kilogram și poate fi atârnată de un suport cu ajutorul lanțului.

  Căsuță pentru păsări DIY

  p

  Acum că ți-am oferit câteva variante de căsuțe pentru păsări pe care le poți cumpăra, ce zici de un proiect DIY în care să construiești tu un adăpost pentru micuțele cântărețe? Pentru proiectul ăsta de upcycling nu-ți trebuie prea multă experiență în meșterit, deci nu va trebui să dai iama în magazinele de bricolaj să-ți cumperi o mulțime de unelte. Ai nevoie de un sertar vechi, pe care îl poți picta în nuanța dorită, sfoară, o foarfecă și un ceainic.

  Deșurubează mânerul sertarului și trage prin cele două găuri o bucată de sfoară de cânepă mai groasă de care vei atârna ceainicul. Înainte să faci nod sforii, măsoară exact dimensiunea ei ca să se potrivească cu lungimea la care vei să atârne căsuța. Pentru un aranjament mai cozy, poți să pui în ceainic niște rumeguș sau paie.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  6 modele de căsuțe pentru păsări până-n 100 lei, care o să-ți înveselea...