
Cum se instalează mașina de spălat: pași necesari, reguli și sfaturi de aplicat
Am pus cap la cap un ghid prin care poți să instalezi corect mașina de spălat haine. Avem câțiva pași musai de urmat și sfaturi care o să te ajute să duci operațiunea la bun sfârșit. În felul acesta afli cum se instalează mașina de spălat. Iată ce ai de făcut.
Instalarea unei mașini de spălat este o operațiune la fel de dificilă precum mutarea unui frigider, de exemplu. Ambele tipuri de electrocasnice necesită o atenție deosebită pentru a fi manevrate și puse în funcțiune în mod corect.
În cazul mașinii de spălat haine, instalarea acesteia necesită o serie de pași preciși și mai tehnici. Instalarea mașinii de spălat poate să fie făcută și pe cont propriu, însă dacă nu ești sigur de reușită poți apela la un instalator autorizat.
Înainte de toate, o să ai nevoie de următoarele unelte:
- cheie franceză;
- câlți de in sau bandă de teflon: unul dintre aceste elemente te ajută să izolezi legătura dintre furtunul de alimentare și țeava de alimentare, precum și legătura dintre furtunul de evacuare și scurgere;
- două teuri: unul pentru țeava de apă rece și un altul pentru scurgerea la chiuvetă;
- filtru anticalcar: se montează pe furtunul de alimentare al mașinii de spălat pentru a-i prelungi buna funcționare;
- covoraș de cauciuc: un accesoriu opțional; reduce vibrațiile din timpul programului de stoarcere.
Cum se instalează mașina de spălat: pași de urmat
Primul pas în instalarea mașinii de spălat haine este să îndepărtezi ambalajul în care vine împachetată. Verifică integritatea electrocasnicului. Dacă este deteriorat, atunci contactează magazinul de la care ai făcut achiziția.
Odată ce ai îndepărtat ambalajele de protecție, demontează șuruburile de fixare pentru transport. O să ai nevoie de o cheie de zece milimetri pentru a scoate șuruburile de fixare a cuvei și distanțierele situate în partea din spate. Acestea aveau rolul de a ține fixat tamburul pentru transport.
În orificiile rămase libere se introduc capacele de plastic cu care mașina de spălat vine la pachet.
Pune mașina de spălat pe o suprafață plană și rigidă, dar fără să o sprijini de perete. Reglează piciorușele astfel încât sub mașină să există suficient spațiu pentru ventilare. Pune mașina la nivelul de înălțime dorit. În felul ăsta, mașina de spălat haine va avea stabilitate și parte din vibrațiile și zgomotele din timpul funcționării nu se vor auzi.
Cum se instalează mașina de spălat: furtunul de alimentare și cel de evacuare
Urmează conectarea furtunului de alimentare cu apă. Garnitura cu filtru trebuie introdusă în filetul atașat la furtunul de alimentare, după care acesta din urmă se înșurubează la robinetul de apă. Unele modele de mașini de spălat vin deja cu garnitura cu filtru montată.
Folosește doar furtunul cu care mașina de spălat vine în pachet. Nu utiliza furtunuri uzate, curbate sau îndoite.
Furtunul acesta se montează la un robinet separat de apă rece. E posibil să ai nevoie de un teu pentru țeava de apă rece.
În cazul furtunului de evacuare, acesta poate să fie pus la chiuvetă, la cadă sau direct la o conductă de evacuare. Capacul furtunului trebuie să fie pus la o distanță de minim 60 centimetri deasupra nivelului podelei.
Nu este indicat să folosești un furtun de prelungire. Dacă totuși apelezi la acest truc, furtunul de prelungire trebuie să aibă același diametru cu furtunul original și nu trebuie să depășească 150 centimetri lungime.
Cum se instalează mașina de spălat: verificarea prizei
Priza la care se conectează mașina de spălat trebuie să fie cu împământare pentru a suporta sarcina maximă de putere a aparatului electrocasnic. Totodată, tensiunea de alimentare trebuie să fie conform caracteristicilor tehnice de funcționare.
Această priză trebuie să fie ușor accesibilă și să fie compatibilă cu ștecherul mașinii de spălat. Nu folosi prelungitoare. Există pericolul de supraîncălzire și de incendiu. Mai mult, verifică integritatea cablului de alimentare a mașinii de spălat. Acesta nu trebuie să fie îndoit sau comprimat.
-
Apartamente cu 2 camere
Un mic bar de cartier a devenit locuință cu două camere după o renovare de 20.000 euro
-
Spații neconvenționale
Trei cabinete de psihoterapie amenajate ca o sufragerie cozy și modernă
-
Case
De ce a durat aproape un an amenajarea unei case de 143 metri pătrați, cu living de șase metri înălțime
-
LIFE
Când se împodobește bradul: ce spune tradiția și care este data exactă
În România, primul brad de Crăciun a fost împodobit în 1866.
-
LIFE
Cum se face vinul fiert: mod de preparare și rețete populare de încercat
Deși se numește „vin fiert”, băutura nu trebuie să fie fiartă până la capăt.
-
UTILE
Diferența între brad și molid: cum îi deosebești ca să alegi pomul potrivit
Uite o diferență majoră: bradul nu înțeapă, molidul da.