UTILE

Cum să muți corect un frigider ca să nu îl strici: etape și sfaturi de urmat 

publicat pe 28 iul. 2023

  Nu e tocmai ușor să muți corect un frigider și să nu îl strici. Pentru a muta un frigider e nevoie să parcurgi câteva etape precise înainte și după operațiunea în sine. Am descoperit care sunt etapele care arată cum să muți corect un frigider și ți le expunem și ție. 

  Atunci când vrei să faci curățenie generală în casă sau te gândești să schimbi ordinea mobilierului și electrocasnicelor, cu siguranță te vei lovi de o operațiune grea și uneori destul de complicată: mutarea frigiderului. 

  Ca să nu îl strici, trebuie să știi cum să muți corect un frigider și ce etape să parcurgi astfel încât operațiunea să fie un real succes. 

  Cum să muți corect un frigider: pași de parcurs

  Primul pas atunci când vrei să muți corect un frigider este să golești acest tip de electrocasnic de toate alimentele depozitate la interior. Alimentele perisabile le poți depozita temporar în lăzi frigorifice care să le ține proaspete cât timp muți, cureți sau schimbi frigiderul. Același lucru îl poți face și cu alimentele din congelator. 

  După ce ai deconectat frigiderul de la sursa de energie electrică trebuie să te apuci să îl dezgheți. Ca să muți corect un frigider trebuie să nu lași nicio urmă de apă sau umezeală la interior. Ținut cu ușile închise pe perioade lungi de timp în care nu funcționează, frigiderul poate dezvolta apariția urmelor de mucegai

  Pentru a dezgheța și curăța un frigider o să ai nevoie de minim una sau două zile. Timing-ul este foarte important în acest caz. Atât pentru buna funcționarea a frigiderului, cât și pentru alimentele rămase în afara lui. 

  cum sa muti un frigider shutterstock
  Curăță frigiderul cu oțet la interior ca să nu dezvolte urme de mucegai

  Frigiderul va lăsa apă în jurul lui. Atunci când vezi primele firicele de apă că se preling dinspre frigider pe podea trebuie să pui prosoape pe jos ca să limitezi trecerea apei. Pe de altă parte, odată ce e dezghețat, îl poți curăța la interior cu oțet pentru a îndepărta mirosurile nedorite și pentru a preveni apariția mucegaiului. Șterge frigiderul la interior cu un prosop de bucătărie sau cu o cârpă. 

  Cum să muți corect un frigider: tips & tricks de urmat

  Odată ce a fost curățat și dezghețat, frigiderul poate fi mutat. Ține cont de mai multe aspecte înainte să îl transporți efectiv. 

  Securizează ușile frigiderului cu chingi, astfel încât acestea să rămână închise tot timpul în care frigiderul este manevrat. Dacă nu ai chingi, folia de plastic poate fi de ajutor. Înfoliază cu grijă ușile frigiderului și acestea vor rămâne închise. De asemenea, folia poate ajuta ca frigiderul să nu aibă urme sau zgârieturi pe perioada de manevrare. 

  Cum frigiderul este un electrocasnic de dimensiuni mari și unul greu, mutarea sau manevrarea lui nu se poate face într-o singură persoană. Dacă vrei să muți corect un frigider de unul singur acest lucru nu e posibil. Cheamă în ajutor una sau două persoane care te pot ajuta să îl manipulezi corect. 

  cum sa muti un frigider shutterstock
  Ai nevoie de ajutor ca să muți un frigider

  Un real ajutor atunci când muți corect un frigider este liza profesională. Această unealtă poate face mult mai ușoară mutarea unui frigider dintr-un spațiu în altul. Și ajută și când frigiderul trebuie manevrat pe scări. 

  Frigiderul trebuie transportat corect cu o înclinație de până la 45 de grade. Dacă lași frigiderul pe una dintre părți sau pe spate riști să strici sistemul de răcire și te vei trezi că freonul va curge din instalație. 

  Odată mutat în noul loc, frigiderul nu trebuie conectat la curent pentru minim patru sau cinci ore. E nevoie de o perioadă de acomodare cu mediul înainte de a fi pus în funcțiune. Altfel, frigiderul nu va funcționa corect și va consuma și o cantitate mare de energie electrică. La final, depozitează alimentele în frigider după ce l-ai pornit. 

  Și iată cum, prin a parcurge acești pași și aceste sfaturi, ai reușit să muți corect un frigider. Toată operațiunea nu e ușoară și îți poate lua și câteva zile. Însă, dacă știi cum să muți corect un frigider și îl vei vedea așezat pe noua poziție, cu siguranță gradul de satisfacție va fi unul pe măsura efortului depus. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum să muți corect un frigider ca să nu îl strici: etape și sfaturi de urma...