DESIGN INTERIOR

Idei pentru casă: 13 amenajări pentru living scoase din tolba Lovedeco

  Am cotrobăit prin toate proiectele și tururile de casă publicate pe Lovedeco și-am selectat 13 idei de amenajări pentru living din care să te inspiri. Găsești printre ele și idei pentru stilul industrial, glam, rustic sau scandinav (chiar la el acasă, în Stockholm) și dacă îți dorești să vezi mai multe detalii, ai linkuri către fiecare poveste în parte.

  Chit că vrei să aduci o pată de culoare, să recondiționezi un corp de mobilier vechi, să combini diverse texturi sau chiar să îți faci o grădină interioară, avem din belșug idei de amenajări pentru living.

  1. Living industrial într-un fost atelier de croitorie din București

  idei amenajări living
  Canapea a fost cumpărată la super ofertă de pe OLX

  Luana Băsulescu locuiește în București, într-un apartament cu trei camere amenajat într-un fost atelier de croitorie. Pe lângă înălțimea mare a camerelor, spațiul pare și mai mare datorită structurilor din geam care despart camerele.

  idei amenajări living
  Florile uscate sunt peste tot

  A decopertat pereții și i-a vopsit în alb, apoi a pus podea din lemn pentru a încălzi puțin spațiul. Și-a dorit o amenajare în stil industrial, atât pentru living, cât și pentru restul camerelor. Așa că accesoriile sunt minimaliste, în nuanțe calde de nude sau maro, iar biblioteca DIY formată din cărămizi și scânduri de la Hornbach este proiectul central din living. Canapeaua indigo este de la OLX, iar cufărul armată pe care l-a primit de la prieteni, l-a montat drept măsuță de cafea în living.

  2. Pereți din sticlă și minibar suspendat într-un living modern

  idei amenajări living
  Zona de zi este delimitată de bucătărie printr-un perete din geamuri

  În apartamentul Ioanei Vasîi, owner Animaletto Pizza Bar, sunt pereți din sticlă și cărămidă salvată din fosta Fabrică Ventilatorul, o masă de dining realizată dintr-un lemn vechi, dar și un minibar suspendat. Are geamuri grandioase care duc către zona de dining, apoi către living și sfârșesc în bucătărie.

  idei amenajări living
  Pentru un iz industrial, Ioana a îmbrăcat peretele în cărămidă

  În living, Ioana a îmbrăcat peretele în cărămidă pentru a oferi un ușor iz industrial și a adăugat diverse elemente în culori neutre – canapeaua de la Rovere într-o nuanță de gri, măsuțele de cafea din lemn de la ZARA Home și multe plante verzi.

  Pentru zona de minibar, suspendat pe un perete tot din cărămidă, proprietarii au alăturat două fotolii Chesterfield comandate din Anglia și o comodă vintage la Bonami.

  idei amenajări living
  Ioana și Cătălin au o colecție impresionantă de băuturi

  3. Livingul dintr-o casă de vis de la marginea Bucureștiului

  idei amenajări living
  Canapeaua este cumpărată de la Divanissimi

  O familie de bucureșteni s-a mutat într-o casă aproape de lacul Vadul Anei, un spațiu ușor atipic față de construcțiile clasice de la noi. Casa este formată din trei cutii conectate în formă de T, îmbrăcate în acoperiș înclinat.

  idei amenajări living
  Mobila a fost făcută pe comandă

  Holul principal face legătura între aripile casei, iar zona de zi, cu bucătăria și zona de dining, duc spre o terasă exterioară. Stilul casei este minimalist și nordic, cu o cromatică în nuanțe de lemn natur, gri și mult alb. Livingul este luminos și amenajat cât mai simplu, cu elemente decorative în culori naturale și cu o zonă de dining poziționată lângă un perete realizat din sticlă. Tot mobilierul a fost lucrat la comandă după schițele arhitectei Rucsandra Popescu (Wright Design) și a fost realizat de WDE SIGN și Profi-Stil.

  4. Amenajare pentru living în stil farm house

  idei amenajări living
  Măsuța de cafea este un proiect DIY

  Diana Dragne și-a creat alături de soțul ei o casă de vis în Poienarii Burchii, Prahova. Cu un buget de aproximativ 5 000 euro și cu propriile idei, au ridicat casa într-o vară. Casa este un amalgam de proiecte DIY, obiecte realizate de la zero chiar de către proprietari, lucruri cumpărate din IKEA, Jysk, Vivre, H&M Home dar și din magazine second hand.

  idei amenajări living
  Au amenajat și o zonă de dining în living.

  Și-au dorit să creeze un spațiu intim, care să le reflecte pasiunile, mai ales că amândoi lucrează de acasă. De aceea, zona de living, îmbinată cu cea de dining, este personalizată cu tablouri pictate chiar de Diana, cu o măsuță de cafea realizată de la zero, culori calde și decorațiuni în stilul rustic farm house. Tapetul și profilele decorative se completează reciproc în zona de dining, oferind un vibe ușor jucăuș, iar culorile și design-ul simplu al canapelei și ale fotoliilor, oferă bun gust întregii încăperi.

  5. Tapet, sticlă și detalii aurii într-un living din Sibiu

  idei amenajări living
  Idei de amenajări pentru living: pernele decorative și tablourile sunt petele de culoare ale livingului.

  Proprietarul acestui apartament din Sibiu s-a inspirat pentru amenajarea spațiului din multele călătorii pe care le-a făcut în Dubai. Cum luxul și opulența caracterizează hotelurile de primă clasă, așa și locuința lui s-a transformat sub bagheta designerului Laurențiu Paicu într-un spațiu elegant, luminos, cu detalii din marmură, sticlă și finisaje aurii.

  6. Living ecletic în nuanțe naturale

  Oana Gociman și iubitul ei, Tudor, s-au mutat în ianuarie 2020 într-un apartament luminos, cu geamuri mari, din Iași. Pasiunea ei pentru nuanțe de bej, marouri și gri-uri, se vede și în piesele de mobilier sau cele decorative pe care le-a ales ca să înfrumusețeze spațiul. În livingul lor se regăsește des combinația dintre lemn de tec și ratan, cele două fiind introduse prin măsuța de cafea și fotoliul cumpărate din ZARA Home, covorul din H&M Home și tabureții din ratan luați din IKEA.

  idei amenajări living
  Pereții din sticlă i-au convins pe proprietari să cumpere apartamentul

  7. Living artistic într-un apartament din Piața Romană

  idei amenajări living
  Peretele de accent din living e un cadru pentru tablourile create de Larisa: ilustrații digitale, acril și un colț cu suveniruri din proiecte.

  În apartamentul artsy al Larisei Rățoi, camerele s-au inversat de puțin timp: diningul este fostul living, iar biroul servește acum și ca zonă de zi. Fiecare cameră are câte o culoare, iar în living există un perete de accent în nuanțe de albastru, ce servește drept fundal tablourilor create chiar de proprietară. Pe lângă acest perete, există și un colt vopsit în galben muștar, turcoaz și chiar câteva dungi galbene lângă arcada ușii. Tot în living este și biroul Larisei, iar spațiul a trebuit personalizat astfel încât rezultatul final să bifeze toate nevoile ei.

  idei amenajări living
  Idei de amenajări pentru living: pete de culoare, birou și spațiu de creație.

  8. Living amenajat în stil parizian

  idei amenajări living
  Rafturile din living sunt de la Ikea.

  Anca Dumitrescu locuiește într-un apartament amenajat în stil parizian din primul bloc de locuințe private din București. Livingul, un spațiu înalt și inundat de lumină naturală, e și camera în care își petrecere timpul citind, așa că a construit o bibliotecă până în tavan cu polițe simple IKEA pe care le-a umplut cu cărți și obiecte dragi.

  idei amenajări living
  Masa din zona de dining a fost făcută de un meșter din București.

  Atât în living, cât și în zona de dining, deoarece trecerea se face foarte ușor către cea de-a doua încăpere, există elemente de mobilier cu o mare însemnătate pentru Anca – biroul vechi al tatălui ei și blatul mesei realizat din lemn, lăsat cu imperfecțiunile la vedere.

  9. Living tip open space și o grădină interioară

  idei amenajări living
  Canapeaua este de la Divanissimi

  Într-un penthouse din București, arhitecții Raluca și Radu Dofin au gândit o amenajare inspirată din stilul industrial. Pe lângă înălțimea generoasă a spațiului și ferestrele ample, cei doi au adus alte câteva elemente specifice stilului: o paleta cromatică în culori închise și materiale naturale.

  Grădina interioară din open space-ul zonei de zi a fost tot ideea lor, căci pun accent pe legătura omului cu natura. Chiar dacă a fost o provocare până au finalizat grădina, aceasta a dat multă valoare spațiului, dar și multă lumina naturală.

  idei amenajări living
  Grădina aduce multă lumină într-un spațiu ce putea fi mereu întunecat

  Usile filomuro pe care le-au montat în living și în zona de dining oferă un efect minimalist spațiului, iar restul elementelor decorative sau de mobilier au fost integrate subtil pe lângă grădina interioară.

  10. Amenajare pentru living cu pete de culoare și figuri geometrice

  idei amenajări living
  Idei amenajări living: canapeaua modulară poate fi reaşezată în funcţie de ocazie

  Mihaela Matei este proprietara unui apartament din cartierul Francez, amenajat în stil minimalist. Tot spațiul este plin de contraste, figuri geometrice și pete de culoare care mai de care. În living, canapeaua supradimensionată, în nuanța galben muștar, este realizată în segmente modulare, astfel încât să poată fi așezată diferit în funcție de ocazie.

  Pentru că peretele din spatele comodei este realizat dintr-o structură metalică, comoda pentru televizor are un design simplu, dar și o culoare caldă, tocmai pentru a nu încărca vizual camera.

  11. Gallery Wall într-un living din Oradea

  idei amenajări living
  Idei de amenajări pentru living: canapeaua galbenă este de la Naturlich.

  Această casă cu două etaje, din Oradea, este amenajată cu idei de pe Pinterest și arată ca un loft din New York. Stilul zonei de zi, precum și a întregii case, este unul minimalist, ușor scandinav, cu decorațiuni personale, precum gallery wall-ul. La început, proprietarii au hotărât să aibă un singur perete cu cărămidă, însă au considerat că era prea puțin și le-au comunicat muncitorilor să îmbrace jumătate din living cu cărămidă. Au folosit cărămidă reală din construcții, tocmai pentru a da acel feeling cozy.

  În mijlocul livingul se află canapeaua supradimensionată Naturlich, de culoarea caramelului, preferata proprietarei. Aceasta știa că își dorește o canapea viu colorată, așa că a fost dragoste la prima vedere, mai ales în combinația cu cărămida roșie.

  12. Living cu bucătărie open scape într-un apartament din Stockholm

  Ioana, o româncă stabilită în Stockhlom, locuiește acolo cu chirie într-un apartament cu două camere, în care a amenajat fiecare cameră cu accente scandinave, elegante, dar și industriale. Amenajarea livingului a început de la o masa extensibilă pe care Ioana a dorit să o aibă ca să poată lua masa cu prietenii ei. Pe ea și-au găsit loc mai multe decorațiuni, printre care și un tablou cu o ramă aurie. S-a jucat mult pentru ca amenajarea locului să fie una pe placul ei. A combinat multe texturi și culori, auriu, argintiu, textile catifelate sau metalice, și astfel a ajuns la rezultatul final.

  13. Amenajare pentru living destinată înâlnirilor cu prietenii

  Această casă din cartierul Ghencea reflectă îndeaproape pasiunile și caracterul proprietarilor. Designerii de la Next Interior au știut încă de când au cunoscut familia ce urma să locuiască în casă că zona de zi trebuie să fie una destinată întâlnirilor și a socializării. Open space-ul de la parter unește bucătăria, cu zona de zi și cea de dining. Paleta cromatică se bazează pe culoarea gri, fiind în totalitate alegerea proprietarilor. Acesta este condimentat cu accente de galben muștar și detalii din lemn.

  Canapeaua din living este lucrată la comandă la Divanissimi, este realizată pe o nuanță de gri, cu perne viu colorate în galben. Aceeași culoare se regăsește și în zona de dining, dar și în bucătărie.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei pentru casă: 13 amenajări pentru living scoase din tolba Lovedeco