Open space dedicat întâlnirilor cu prietenii, într-o casă de 144 metri pătrați din Ghencea
publicat pe 09 sept. 2020O casă trebuie să reflecte caracterul și pasiunile celor care locuiesc în ea. O afirmație pe cât de des întâlnită, pe atât de adevărată în cazul de față. Proprietarii acestei case din Ghencea sunt doi tineri, părinți de gemene, care se simt cel mai bine înconjurați de prieteni. Această latură sociabilă a lor a fost chiar punctul de pornire al amenajării.
Canapeaua este lucrată la comandă la Divanissimi, corpurile de iluminat sunt de la Evalight, iar covorul de la Xalia.
Canapeaua este situată în imediata apropiere a scării.
Imediat ce i-au cunoscut pe cei doi soți, designerilor de la Next Interior le-a fost clar un lucru: zona de zi a casei să fie un mediu propice pentru întâlnirile cu prietenii. Zis și făcut. Punctul central al amenajării este open space-ul de la parter, care reunește bucătăria, zona de conversații și cea de luat masa. Aici familia își petrece mare parte a weekendurilor, alături de invitați.
Casa, de 144 metri pătrați, are parter și etaj. Parterul e împărțit în bucătărie, living, dining și un grup sanitar de serviciu. La etaj sunt trei dormitoare: matrimonial, al copiilor și de oaspeți.
Înainte de a se muta aici, proprietarii (el este dezvoltator imobiliar, iar ea Marketing Specialist) au locuit în afara Bucureștiului. În 2019 au luat decizia de a se muta într-una din casele construite chiar de el, din două motive: distanța mare pe care o aveau de parcurs zilnic către București, unde își desfășoară activitățile, și dorința unui spațiu mai mare.
Datorită picioarelor din sticlă, insula pare suspendată deasupra parchetului.
Galbenul energizează bucătăria.
Griul, culoarea de bază a amenajării, a fost alegerea proprietarilor. Acesta a fost “condimentat” cu accente de galben, asemenea unor raze de soare ce strălucesc pe suprafețele negre lucioase, regăsite în întregul decor. În acest joc scenografic intră și diversele surse de lumină, mai difuze sau mai puternice, în funcție de rolul în care au fost distribuite.
Pe parcursul lucrării de amenajare au existat și câteva provocări. De exemplu, din cauza unei erori de construcție, au apărut niște grinzi inestetice. Acestea nu au permis integrarea unui sistem de climatizare în plafon, așa cum era în plan, și au fost montate aparate de aer condiționat. O alegere pe care proprietarii o găsesc cam inestetică.
Dormitorul matrimonial este deservit de baie proprie.
Cele două surori împart același birou.
Paturile fetițelor vin unul în completarea celuilalt.
Proiectul de amenajare interioară a fost schițat înainte să înceapă construcția casei. Cu tot cu șantier, lucrarea a fost gata într-un an. Bugetul investit în amenajare a fost de circa 80.000 euro.
Tips&tricks de la Next Interior
- Optează pentru încălzire în pardoseală
Alege un sistem de încălzire în pardoseală, iar căldura se va distribui uniform în toată casa. Parchetul recomandat în acest caz este dublu sau triplu stratificat.
- Decorează
Accesorizează casa scării cu rafturi sau etajere pe care poți așeza fie sticle de vin, fie cărți, diverse obiecte decorative sau suveniruri din vacanță.
- Open space
Dacă ai o bucătărie deschisă spre living, alege un mobilier sub forma literei U sau L, iar una dintre laturi folosește-o pe post de bar.
- Fii inventiv
În baie, folosește vopsea decorativă ca alternativă la clasicele plăci ceramice. În acest proiect designerii au folosit vopsea decorativă de la IR Colours, rezistentă la umezeală.
Baia matrimonială este prevăzută atât cu cadă, cât și cu duș.
Baia fetițelor are un spațiu de depozitare foarte încăpător.
- Eficientizează spațiul la maximum
Mobilează-ți casa cu piese lucrate la comandă. Avantajul? Poți optimiza fiecare colț, aspect foarte important în special în cazul unei suprafețe mai mici.
Foto: prin Next Interior
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de echipa Next Interior.
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Toate zonele comunică liber între ele într-un open space pastelat și super luminos
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Open space amenajat modern cu influențe contemporane și accente turcoaz, într-o casă din Băneasa
-
Proiecte
Au spart pereții de compartimentare ai bucătăriei ca să obțină un open space generos
-
UTILE
Impozitul pe proprietate în 2025. Care este formula de calcul și cât plătești anul acesta pentru locuință
Ți-am pregătit și două exemple de calcul.
-
UTILE
La cât timp se schimbă salteaua de pat. Ce influențează, de fapt, durata ei de viață
Contează foarte mult să o schimbi la timp.
-
Grădină
Plante suculente rezistente la ger: 5 opțiuni superbe și nevoile lor de îngrijire
Nu sunt rezistente doar la secetă și canciulă, ci și la îngheț.