Proiecte

Open space dedicat întâlnirilor cu prietenii, într-o casă de 144 metri pătrați din Ghencea

publicat pe 09 sept. 2020

  O casă trebuie să reflecte caracterul și pasiunile celor care locuiesc în ea. O afirmație pe cât de des întâlnită, pe atât de adevărată în cazul de față. Proprietarii acestei case din Ghencea sunt doi tineri, părinți de gemene, care se simt cel mai bine înconjurați de prieteni. Această latură sociabilă a lor a fost chiar punctul de pornire al amenajării.

  Imediat ce i-au cunoscut pe cei doi soți, designerilor de la Next Interior le-a fost clar un lucru: zona de zi a casei să fie un mediu propice pentru întâlnirile cu prietenii. Zis și făcut. Punctul central al amenajării este open space-ul de la parter, care reunește bucătăria, zona de conversații și cea de luat masa. Aici familia își petrece mare parte a weekendurilor, alături de invitați.

  casa Ghencea dining modern
  Zona de luat masa este destinată pentru opt persoane.

  Casa, de 144 metri pătrați, are parter și etaj. Parterul e împărțit în bucătărie, living, dining și un grup sanitar de serviciu. La etaj sunt trei dormitoare: matrimonial, al copiilor și de oaspeți.

  Înainte de a se muta aici, proprietarii (el  este dezvoltator imobiliar, iar ea Marketing Specialist) au locuit în afara Bucureștiului. În 2019 au luat decizia de a se muta într-una din casele construite chiar de el, din două motive: distanța mare pe care o aveau de parcurs zilnic către București, unde își desfășoară activitățile, și dorința unui spațiu mai mare.

  “La parter am conceput amenajarea pornind de la forma bucătăriei. Am venit cu ideea de a da dublu rol uneia dintre laturile acesteia: front de lucru pentru bucătărie și bar pe partea dinspre locul de luat masa. Am ales un model de bar care pare că plutește, suspendându-l pe picioare din sticlă”, spun designerii.

  Griul, culoarea de bază a amenajării, a fost alegerea proprietarilor. Acesta a fost “condimentat” cu accente de galben, asemenea unor raze de soare ce strălucesc pe suprafețele negre lucioase, regăsite în întregul decor. În acest joc scenografic intră și diversele surse de lumină, mai difuze sau mai puternice, în funcție de rolul în care au fost distribuite.

  Pe parcursul lucrării de amenajare au existat și câteva provocări. De exemplu, din cauza unei erori de construcție, au apărut niște grinzi inestetice. Acestea nu au permis integrarea unui sistem de climatizare în plafon, așa cum era în plan, și au fost montate aparate de aer condiționat. O alegere pe care proprietarii o găsesc cam inestetică.

  Proiectul de amenajare interioară a fost schițat înainte să înceapă construcția casei. Cu tot cu șantier, lucrarea a fost gata într-un an. Bugetul investit în amenajare a fost de circa 80.000 euro.

  casa Ghencea baie matrimoniala
  Zona dușului din baia matrimoniala este complet vitrată către dormitor. Finisajele sunt de la Lea Ceramiche.

  Tips&tricks de la Next Interior

  • Optează pentru încălzire în pardoseală

  Alege un sistem de încălzire în pardoseală, iar căldura se va distribui uniform în toată casa. Parchetul recomandat în acest caz este dublu sau triplu stratificat.

  • Decorează

  Accesorizează casa scării cu rafturi sau etajere pe care poți așeza fie sticle de vin, fie cărți, diverse obiecte decorative sau suveniruri din vacanță.

  casa Ghencea casa scarii
  Accesorizează casa scării
  • Open space

  Dacă ai o bucătărie deschisă spre living, alege un mobilier sub forma literei U sau L, iar una dintre laturi folosește-o pe post de bar.

  • Fii inventiv

  În baie, folosește vopsea decorativă ca alternativă la clasicele plăci ceramice. În acest proiect designerii au folosit vopsea decorativă de la IR Colours, rezistentă la umezeală.

  • Eficientizează spațiul la maximum

  Mobilează-ți casa cu piese lucrate la comandă. Avantajul? Poți optimiza fiecare colț, aspect foarte important în special în cazul unei suprafețe mai mici.

  Foto: prin Next Interior

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de echipa Next Interior.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Open space dedicat întâlnirilor cu prietenii, într-o casă de 144 metri pătr...