Apartamente

Un apartament din Satul Francez, cu mai multe elemente geometrice decât piese de mobilier

  Nume: Mihaela Matei, antreprenor
  Oraș: București, cartierul Satul Francez
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 150 metri pătrați
  Stă aici: din 2019, proprietară
  Împarte casa cu: partenerul ei

  Mihaela şi partenerul ei au călătorit mult şi au găsit câteva locuri pe care le-au numit “acasă” de-a lungul anilor. Însă amândoi sunt de părere că au înţeles semnificaţia cuvântului abia când s-au mutat în apartamentul cu trei camere din Satul Francez, decorat în stil industrial după un concept de amenajare dezvoltat de iDecorate. Aici au pus în aplicare toate lucrurile pe care care şi le doreau: accesorii metalice, figuri geometrice şi un stil minimalist ce dă o atmosferă aerisită şi primitoare. Iar cireaşa de pe tort este un backsplash cu efect de oglindă ce amplifică şi mai mult senzaţia de spaţiu mare.

  Open space
  Living-ul face parte dintr-un open space, alături de zona de dining. Separată de o structură de metal cu sticlă securizată, este şi bucătăria

  Cu toate că nu sunt multe decorațiuni și accesorii în casă, fiecare colţişor din apartamentul Mihaelei are textură, figuri geometrice sau o culoare deosebită. Spre exemplu, bucătăria are o lungime considerabilă, însă suprafaţa este ocupată în proporţie de 90% doar de mobilierul gri, cu aspect mat şi fără mânere. Pentru a păstra unitatea cromatică şi stilul minimalist, chiar şi blatul a urmat acelaşi stil şi culoare. În plus, proprietarii au ales să lase la vedere doar espressorul, semn că niciun proiect de succes al lor nu începe fără o cafea bună. Iar cea mai îndrăzneaţă alegere? Backsplash-ul cu aspect de oglindă, care schimbă complet aspectul camerei.

  Bucătăria include o porţiune de backsplash din oglindă cuprată

  Bucătăria este separată de living şi dining, aflate într-un open space, printr-o structură metalică cu sticlă securizată. Acest tip de ramă apare şi în alte ipostaze în amenajare, ceea ce asigură continuitatea şi unitatea conceptului. În dining e un contrast jucăuș între scaune, patru cu aspect elegant, tapiţate cu catifea, iar două cu accente industriale, cu aspect de plasă. 

  scaune diferite
  Contrastul dintre scaune face amenajarea mai jucăuşă

  Livingul include o canapea galbenă supradimensionată, realizată în segmente modulare, astfel încât să poată fi desfăşurată diferit, în funcţie de ocazie. Comoda TV, cu design slim şi într-o culoare “cuminte”, lasă peretele din spate să fie piesa principală. 

  Canapeaua modulară poate fi reaşezată în funcţie de ocazie

  Dormitorul are un aer masculin. Structura metalică din dreptul patului îi oferă, însă, un aspect jucăuş. Acesta este susţinut şi de asimetria noptierelor şi a corpurilor de iluminat din lateralele patului. Suprafaţa de oglindă reapare şi în acest spaţiu, în dreptul ferestrei.

  structură metalică decorativă
  Protagonista dormitorului este o structură metalică decorativă, aşezată pe perete

  Laitmotivul apartamentului este parchetul cu model chevron, definit de liniile convergente. Acest model se regăseşte peste tot, chiar şi în bucătărie, şi în baie. În dormitor, designerii au combinat geometria parchetului cu jocul de figuri geometrice de pe perete și de pe lenjeria patului.

  model fishbone
  Modelul fishbone se regăseşte chiar şi în baie

  O mare parte din amenajarea concepută de iDecorate şi implementată de firma CorpConstruct include obiecte la comandă. Însă în afara lor, proprietarii au cumpărat obiecte şi direct din magazine, cu condiţia ca ele să se alinieze standardului de calitate premium.

  Finisajele şi obiectele sanitare au fost achiziţionate de la Delta Studio, canapeaua şi masa de la BoConcept, patul şi scaunele de la Rovere, electrocasnicele Miele, măsuţa de cafea şi noptierele de la Poliform, iar corpurile de iluminat de la ClassiCon.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Industrial minimalist. Nu abundă în obiecte, dar reuşeşte să capteze perfect atmosfera dorită.

  Inspirație: Echipa de amenajare, am implementat propunerile lor.

  Elementul preferat: E greu să aleg ceva preferat pentru că sunt prea multe elemente care îmi plac. Îmi plac peretele metalic din living, oglinzile cuprate, jocul de leduri de pe holul mic, peretele accent din dormitor, dar şi lenjeria cu figuri geometrice. Greu de ales ceva preferat.

  Jocul de leduri de pe perete
  Jocul de leduri de pe perete este unul dintre elementele preferate ale proprietarei

  Cea mai mare provocare: Instalarea luminilor sau a unor finisaje care sunt destul de noi, pentru care muncitorii nu aveau experienţă.

  Cel mai mare răsfăț: Per total, mobilierul la comandă a fost cel mai costisitor. Dar dacă e să alegem un singur obiect răsfăț, canapeaua cred că e pe primul loc.

  Proiecte DIY din casa ta: Nu am, dar amenajarea include obiecte realizate special pentru acest proiect, cum ar fi decoraţiunile metalice de pe pereţi din dormitor şi living – au fost realizate după proeictul arhitecţilor de la iDecorate de către Slender Tree, uşile din sticlă ce separă living-ul de bucătărie şi hol – tot la comandă după proiectul arhitecţilor de către Slender Tree.

  finisaje complet schimbate
  Finisajele au fost schimbate complet

  Cum arăta casa înainte să de proiectul de amenajare: Apartamentul avea deja o parte din pereţi eliminaţi după o încercare nereuşită de renovare făcută de proprietarul anterior. Parchetul nu fusese protejat, aşa că trebuia înlocuit, la fel şi celelalte finisaje. În final, am înlocuit aproape totul, de la parchet, la finisaje bucătărie/băi, uşi etc.  

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Florentina alecu
  Florentina alecu
  3 years ago

  Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine peretele despartitor de geam dintre dining si bucatarie cu ce furnizor a fost realizat.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un apartament din Satul Francez, cu mai multe elemente geometrice decât piese d...