Case

Dream house: cum e să trăiești ca în vacanță la marginea Bucureștiului

  La puțin peste 20 kilometri de Capitală, mai exact în Brănești, la liziera pădurii, se află această casă pe un etaj, cu arhitectură în forma literei T și ferestre mari. Deși inițial a fost gândită ca reședință de vacanță, s-a transformat rapid în cămin permanent pentru o familie de bucureșteni. Și demonstrează încă o dată că principiul „less is more’’ se potrivește perfect în design.

  Aproape de lacul Vadul Anei, la marginea Pădurii Cucu, a fost ridicată această casă ușor atipică față de construcțiile de la noi. Este un manifest pentru simplitate, format din trei „cutii” conectate în formă de T, îmbrăcate în acoperiș înclinat.

  Odată ce intri, descoperi holul principal, care face legătura între aripile casei. Distribuția este foarte clară: în capătul holului se află zona de zi, cu bucătărie, dining și living, ce duc spre o terasă exterioară. În stânga holului, se află dormitorul matrimonial cu baia aferentă, iar în dreapta sunt alte două dormitoare. Unul e al copilului, iar celălalt e pentru cei care vin în vizită.

  „Am ales arhitectura în formă de T din mai multe motive. Unul dintre ele este că permite tuturor spațiilor să se deschidă spre frumoasa priveliște exterioară. Totuși, pentru ca proprietarii să aibă intimitate atunci când simt nevoia, am montat la ferestre obloane glisante din lemn”, povestește arhitecta Rucsandra Popescu (Wright Design), autoarea acestei lucrări.

  amenajare stil scandinav branesti
  Corpurile de iluminat din dormitorul matrimonial sunt de la Domicilio

  Cu o suprafață de 300 metri pătrați, casa este construită pe structură de beton și zidărie, cu șarpantă din lemn lamelar încleiat. Inițial, fațada trebuia finisată cu plăci de ardezie antracit. Cum bugetul ar fi sărit cu mult, în final a fost folosită o tencuială decorativă Caparol. Stilul este minimalist, nordic, atât la interior, cât și la exterior, iar cromatică e și ea una simplă, în nuanțe de lemn natur, gri și mult alb.

  amenajare dormitor in nuante deschise
  Dormitorul de oaspeți este accesorizat cu decorațiuni de la IKEA

  „Cel mai spectaculos element al casei este elementul structural al șarpantei. Adică scheletul din lemn lamelar care susține acoperișul, lăsat aparent cu intenția de a pune în valoare volumul creat sub acoperiș”, spune arhitecta.

  Casa a fost construită pe parcursul a 11 luni, iar procesul de amenajare a durat patru luni. Designul interior este simplu, neutru, fiecare material fiind lăsat în culoarea lui naturală.

  bucatarie moderna
  Mobila a fost făcută pe comandă

  Tot mobilierul este lucrat la comandă după schițele arhitectei și a fost realizat de WDE SIGN și Profi-Stil. Investiția totală pentru construcția casei și amenajarea ei a ajuns la 300.000 euro.

  amenajare baie stil scandinav
  Cromatica e una neutră, în care predomină culorile naturale

  Tips&tricks de la Rucsandra Popescu

  • Ai încredere în specialist

  Dacă ai ales un architect având criteriu de selecție portofoliul acestuia, atunci rămâi fidelă și încrezătoare în sfaturile lui.

  • Less is more (Mai puțin este mai mult)

  În construcția și amenajarea unei case, ghidează-te după principiul Less is more, așa cum obișnuia să spună arhitectul Mies Van der Rohe.

  • Setează așteptări corecte

  Este important să ai așteptări realiste de la proiect și să stabilești din start un buget clar de care dispui. Arhitectul îți va spune ce poți atinge cu acel buget.

  • Fii 100% hotărâtă

  Nu îți schimba deciziile în ultima secundă. De exemplu, dacă ai ales varianta de încălzire prin pardoseală, este mai dificil să alegi alt parchet decât cel stabilit inițial.

  Foto: Sabin Prodan (Trying To Do Art)

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Dream house: cum e să trăiești ca în vacanță la marginea Bucureștiului