
Dream house: cum e să trăiești ca în vacanță la marginea Bucureștiului
publicat pe 12 ian. 2020La puțin peste 20 kilometri de Capitală, mai exact în Brănești, la liziera pădurii, se află această casă pe un etaj, cu arhitectură în forma literei T și ferestre mari. Deși inițial a fost gândită ca reședință de vacanță, s-a transformat rapid în cămin permanent pentru o familie de bucureșteni. Și demonstrează încă o dată că principiul „less is more’’ se potrivește perfect în design.
Aproape de lacul Vadul Anei, la marginea Pădurii Cucu, a fost ridicată această casă ușor atipică față de construcțiile de la noi. Este un manifest pentru simplitate, format din trei „cutii” conectate în formă de T, îmbrăcate în acoperiș înclinat.
Casa are 300 de metri pătrați împărțiți în patru camere
Canapeaua este cumpărată de la Divanissimi
Toate camerele au ferestre mari, cu vedere către grădină
Odată ce intri, descoperi holul principal, care face legătura între aripile casei. Distribuția este foarte clară: în capătul holului se află zona de zi, cu bucătărie, dining și living, ce duc spre o terasă exterioară. În stânga holului, se află dormitorul matrimonial cu baia aferentă, iar în dreapta sunt alte două dormitoare. Unul e al copilului, iar celălalt e pentru cei care vin în vizită.
„Am ales arhitectura în formă de T din mai multe motive. Unul dintre ele este că permite tuturor spațiilor să se deschidă spre frumoasa priveliște exterioară. Totuși, pentru ca proprietarii să aibă intimitate atunci când simt nevoia, am montat la ferestre obloane glisante din lemn”, povestește arhitecta Rucsandra Popescu (Wright Design), autoarea acestei lucrări.

Cu o suprafață de 300 metri pătrați, casa este construită pe structură de beton și zidărie, cu șarpantă din lemn lamelar încleiat. Inițial, fațada trebuia finisată cu plăci de ardezie antracit. Cum bugetul ar fi sărit cu mult, în final a fost folosită o tencuială decorativă Caparol. Stilul este minimalist, nordic, atât la interior, cât și la exterior, iar cromatică e și ea una simplă, în nuanțe de lemn natur, gri și mult alb.

„Cel mai spectaculos element al casei este elementul structural al șarpantei. Adică scheletul din lemn lamelar care susține acoperișul, lăsat aparent cu intenția de a pune în valoare volumul creat sub acoperiș”, spune arhitecta.
Casa a fost construită pe parcursul a 11 luni, iar procesul de amenajare a durat patru luni. Designul interior este simplu, neutru, fiecare material fiind lăsat în culoarea lui naturală.

Tot mobilierul este lucrat la comandă după schițele arhitectei și a fost realizat de WDE SIGN și Profi-Stil. Investiția totală pentru construcția casei și amenajarea ei a ajuns la 300.000 euro.

Tips&tricks de la Rucsandra Popescu
- Ai încredere în specialist
Dacă ai ales un architect având criteriu de selecție portofoliul acestuia, atunci rămâi fidelă și încrezătoare în sfaturile lui.
- Less is more (Mai puțin este mai mult)
În construcția și amenajarea unei case, ghidează-te după principiul Less is more, așa cum obișnuia să spună arhitectul Mies Van der Rohe.
- Setează așteptări corecte
Este important să ai așteptări realiste de la proiect și să stabilești din start un buget clar de care dispui. Arhitectul îți va spune ce poți atinge cu acel buget.
- Fii 100% hotărâtă
Nu îți schimba deciziile în ultima secundă. De exemplu, dacă ai ales varianta de încălzire prin pardoseală, este mai dificil să alegi alt parchet decât cel stabilit inițial.
Foto: Sabin Prodan (Trying To Do Art)
-
DESIGN INTERIOR
Stilul scandinav: caracteristicile lui esențiale și cum îl pui în aplicare în casa ta
-
DESIGN INTERIOR
11 idei de amenajare în stil scandinav și detaliile care le fac speciale, din care să te inspiri
-
TURURI DE CASE
Și-au construit o casă luminoasă de 130 metri pătrați pe structură metalică, într-un orășel de 10.000 de locuitori
-
Curte
Cum să îți pregătești gazonul și grădina pentru primăvară
Ca să te poți bucura de un gazon luxuriant tot sezonul cald.
-
Case
Cum au integrat o sobă de teracotă în amenajarea de inspirație scandinavă a unei case din Călărași
Procesul de renovare și amenajare a durat șase luni și a costat puțin peste 25.000 euro
-
LIFE
Hotspots: 13 locuri instagramabile din București unde poți face poze cu dichis
Locuri pe care e musai să le vizitezi cu camera foto la tine.