LIFE

Hotspot: 7 locuri din București cu design aparte, numai bune de pozat cât timp deguști meniul

  Capitala noastră duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Seria noastră Hotspots vrea să-ți prezinte mare parte din aceste spații, de la cafenele de specialitate și gelaterii, la locuri de brunch, date sau cu terase frumoase, iar în episodul de astăzi am ales să-ți prezentăm o listă de locuri aparte din București, care te vor încânta cu oferta lor, dar și cu designul inedit, perfect să-ți faci poze faine.

  1. Mugshot

  Zona de lângă parcul Grădina Icoanei începe să devină din ce în ce mai urbană, datorită locurilor hip care o populează. Spre exemplu, pe Aurel Vlaicu, la numărul 20, s-a deschis Mugshot, una dintre cafenele mele preferate din Capitală. Localul împarte spațiul cu magazinul Djsuperstore, așa că muzica bună nu lipsește din context, la fel nici colecția de viniluri sau cafeaua de specialitate și cocktail-urile delicioase (pe care, sincer, le recomand la orice oră, nu doar seara).

  Spațiul este foarte cozy și îți dă instant un sentiment de familiaritate, dar partea cool este că-ți oferă și multe colțuri unde poți să-ți faci poze numai bune de Instagram – fie că vorbim de mini-sufrageria cu fotolii confortabile, peretele neon cu „Let’s make history together”, treptele vopsite galben (culoare care domină spațiul și-i dă o notă de optimism), colțul cu stickere și cactuși sau leandrul roz de pe terasă.

  Și dacă tot vorbim de locul instagramabile, neapărat să vizitezi baia ROZ, perfectă pentru un selfie inedit. Mugshot are acel „ceva” care-ți intră la inimă instant și te face să revii, până ajungi să te cunoști cu barmanii, cât și ceilalți clienți fideli.

  E genul de loc în jurul căruia se formează o comunitate mișto, așa că e păcat să nu-i treci pragul. Design-ul aparține arhitectului Omid Ghannadi, cel care s-a jucat cu texturile și elementele care completează localul, astfel încât tu să ai o experiență cât mai senzorială și confortabilă.

  Mai multe detalii aici.

  2. Erbario

  În zona Tineretului, pe strada General Nicolae Haralambie, la numărul 30, s-a deschis recent o cafenea care-ți fură ochii. Spațiul este o adevărată oază, plin de plante verzi, atent alese, astfel încât să ai sentimentul că ai ajuns într-un colț de natură, nu la parterul unei vile renovate.

  Lemnul domină localul, dar în combinație cu plantele și corpurile de iluminat, creează un sentiment relaxant și casual. Design-ul Erbario este ideal pentru a-ți face poze interesante, rămâne doar să-ți alegi colțul preferat. Oricum ar fi, atmosfera generală este calmă și plină de good vibes, iar fiecare element ales din decor are scopul de a-ți face și mai plăcută vizita.

  Cafeneaua are și un meniu de brunch yum, dar și o terasă minimalistă, unde-ți poți bea cafeaua în liniște, la umbră. Da, ăsta este un alt punct forte al localului, faptul că se află într-un cartier de case, ferit de agitație și zgomotul de la bulevard.

  Mai multe detalii aici.

  3. G-spot

  Spațiul de pe strada Zborului (numărul 2), a trecut prin multe transformări de-a lungul anilor, dar forma de acum este minunată. Terasa în sine merită toate atenția ta și este un loc perfect să-ți faci câteva poze cool. Pe timp de seară, întreg locul este plin de luminițe, iar „acoperișul” verde din care „cad” corpuri de iluminat din lemn creează și o atmosferă intimă, caldă și chill.

  G-spot se autodescrie drept „sufrageria ta cu terasă” și fix ăsta-i vibe-ul. Interiorul cu tavan înalt ascunde tot felul de elemente colorate și inedite, de la tablouri excentrice, la oglinzi atent poziționate, cât să te oprești în fața lor și să-ți faci o poză cool, în timp ce-ți imaginezi cum ar fi să locuiești într-o astfel de casă.

  Trebuie să mai pun pe listă și mâncarea bună, cafeaua de specialitate, dar și vinul rece, perfect pentru nopțile călduroase de vară.

  Mai multe detalii aici.

  4. Acuarela

  Pe strada Polonă, la numărul 40, ești invitat să intri la Acuarela, pentru a ajunge într-o grădină chic și umbroasă, cu mese colorate ascunse printre plante, unde poți să te ferești de canicula din oraș.

  Oriunde există un colț de verde poți face poză mișto, iar barul nu dezamăgește la acest capitol, unde mai pui și dubița vintage de la intrare, care reprezintă în sine un element de decor inedit pentru o poză de Instagram.

  Interiorul Acuarela este de asemenea un univers special și plin de personalitate, cu tot felul de obiecte și elemente noi și vechi care se completează excelent și te vrăjesc din punct de vedere vizual.

  Mai multe detalii aici.

  5. Ethel

  A zis cineva că prea mult roz poate fi prea mult? Ei bine, nu la Ethel, această cafenea complet EYE-CANDY de pe strada Aviator Jean Texier 1. Nu, nu ai picat în Alice în Țara Minunilor, deși nu cunosc loc mai girly de atât. Totul de aici te invită să-ți faci poze – în special peretele de flori roz, adorat de toate femeile care-i trec pragul.

  Și pentru ca tabloul să fie complet, cănile, meniul, dulciurile, toate sunt rupte dintr-un basm, astfel încât să pară că ai aterizat într-o poveste, unde toate elementele care o compun sunt complementare și din același film. Dacă ai nevoie de o infuzie de optimism, atunci Ethel pare soluția perfectă.

  Mai multe detalii aici.

  6. Restaurant Mahala

  Într-o mahala din București, aproape de Palatul Bragadiru și piața de flori, pe Calea Rahovei 147-153, vei descoperi acest restaurant cu bucătărie contemporană românească. Spațiul este deschis de chef Sorin Suciu și pe lângă preparatele inedite și reinterpretate din bucătăria locală, te va surprinde și design-ul locului, o combinație de tradițional, modern, industrial, cu elemente de kitch inserate, astfel încât să nu bată la ochi.

  Orice colț din local pare bun pentru o poză demnă de Marele Internet, cu atât mai mult cu cât pereții sunt pictați cu scene din folclor, Coloana Infinitului sau inscripții misterioase.

  Restaurantul este colorat, iar băncile sunt îmbrăcate în țoluri tradiționale, care-i oferă un plus de autenticitate. În mod cert merită să-i treci pragul, mai ales dacă-ți dorești o experiență aparte, într-un decor ieșit din tipare.

  Mai multe detalii aici.

  7. Chocoloco

  Dacă-ți plac deserturile decadente, atunci ăsta-i locul unde trebuie să mergi, pe strada Piotr Ilici Ceaikovski, la numărul 9. Pe lângă faptul că papilele tale gustative vor fi în extaz, întreg spațiul te invită să vezi lumea în culori, în special roz. Localul este confortabil și nu lipsesc florile de pe pereți, unde-ți poți face poze în voie.

  De fapt, nici nu vei ști exact ce să pozezi prima oară – designul, dulciurile comandate sau pe tine în tot acest univers optimist. Mai mult, cireașa de pe tort este dată de muralul care domină spațiul, o femeie cu flori în păr și bijuterii masive, semn că e un loc perfect de ieșit cu fetele, să vă bucurați de ceva dulce.

  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspot: 7 locuri din București cu design aparte, numai bune de pozat cât timp...