LIFE

Hotspots: 6 restaurante din București cu terase cool și mâncare bună

  Capitala noastră duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Seria noastră Hotspots vrea să-ți prezinte mare parte din aceste spații, de la cafenele de specialitate, la locuri de brunch, date sau pet-friendly, iar în episodul de astăzi am ales să-ți prezentăm o listă de restaurante din București cu terase hip.

  1.Suento by Gram

  Pe strada Toamnei, la numărul 101, vei găsi o casă tip vagon care găzduiește un restaurant micuț, înconjurat de o terasă superbă. Ferit de zgomotul orașului, într-o zonă a Capitalei plină de case cu grădini liniștite, unde te poți plimba în voie, Suento se mândrește cu un spațiu verde generos.

  Suento by Gram
  Suento by Gram

  Terasa este lungă și merge până în spatele curții. Nu e nimic fancy, ci un loc unde te poți relaxa după o zi plină, sau chiar la începutul acesteia, la un brunch delicios. Meniul variază de la preparate fresh și tot felul de boluri cu ingrediente sănătoase, la burgeri, paste sau faimoasele pancakes.

  Nu lipsesc nici limonadele, cafeaua de specialitate sau cocktail-urile, așa că Suento rămâne o opțiune bună, atunci când ești în căutarea unei terase cool din oraș. Ți-am mai spus cum vei fi înconjurat de copăcei și flori, de vei avea senzația că ai aterizat într-o grădină ascunsă și fermecată?

  Mai multe detalii aici.

  2. Belli Siciliani

  Spune-mi cum te simți în Sicilia, fără să mergi în Sicilia. Cam ăsta-i vibe-ul la Belli Siciliani, un restaurant de familie deschis pe strada Mătăsari, la numărul 47. Uneori, când mergi în străinătate, e bine să cauți fix acele localuri autentice, lipsite de hipstereli și design-uri de interior minimaliste, pentru că fix aici vei mânca preparate de-ale locului, care-ți vor rămâne în suflet și pe limbă multă vreme după achitarea notei de plată.

  La Belli Siciliani vei avea sentimentul că ai ajuns într-o bucățică de Italia și, într-un fel, chiar așa si e, deoarece atât bucătarul, cât și chelnerii sunt italieni. Va fi amuzant să te înțelegi cu ei pentru a comanda, dar în caz de impas, soția patronului, Amalia, te va ajuta cu sfaturi și recomandări.

  Belli Siciliani
  Belli Siciliani

  Casa lor din Mătăsari, cartierul istoric al Bucureștiului, are și o terasă extrem de colorată, pictată și ornată cu elemente siciliene – fiecare colț din jur, de la podea și până la pereți și farfuriile în care ți se aduce mâncarea, este specific locului.

  De fapt, odată ce ajungi în curte, poți uita că ești în Capitală și te poți bucura de o lume nouă, de unde nu lipsesc nici animăluțele – fie că vorbim de labradorul familiei, porcușori mici sau chiar ieduți. Plantele oferă căldură spațiului, iar în zilele de vară, o viță de vie îți va ține de umbră. Atmosfera e caldă și lipsită de pretenții, decorul e inedit, iar mâncarea e bună.

  PS: să nu uiți de desert și să încerci canoli de casă de aici. Te vei linge pe degete!

  Mai multe detalii aici.

  3. DaDa Restaurant

  Dacă ai chef să descoperi locuri noi, departe de centrul orașului, îți propunem o plimbare până în apropiere de Mihai Bravu, mai exact pe strada Matei Voievod, la numărul 94 Bis. Aici, într-o zonă de case și blocuri comuniste, vei descoperi acest local inedit, care pe timpuri obișnuia să fie și un shop pentru artiștii fashion contemporani. Între timp, DaDa s-a transformat într-un spațiu doar de going out.

  DaDa Restaurant
  DaDa Restaurant

  Interiorul este colorat și seamănă cu o sufragerie opulentă, dar cozy, ornat cu canapele comode și scaune transparente, dar la exterior, vei putea sta într-o terasă boemă, cu atmosferă relaxată. Spațiul nu duce lipsă de plante și copăcei, iar mesele albe cu albastru te duc cu gândul la Grecia.

  Pereții exteriori ai casei sunt ornați cu ferestre-false cu rame vopsite color și pictați cu maci, într-un design contrastant cu spațiul interior. Seara terasa este plină de luminițe, iar vibe-ul devine romantic și intim. Meniul localului este internaționalo-românesco-asiatic.

  Adică nu lipsesc nici sărmăluțele, nici coastele, dar nici wok-urile sau supele cu lapte de cocos. Terasa DaDa se pliază pentru toate gusturile și preferințele și reprezintă o variantă bună dacă-ți dorești să explorezi Bucureștiul și să descoperi zone noi și interesante.

  Mai multe detalii aici.

  4. Linea /Closer to the moon

  Pe Calea Victoriei la numărul 17, între magazinul Victoria și clădirea BCR, vei găsi o intrare semnalizată cu neon, semn că ai ajuns unde trebuie. Intră și ia liftul care te va duce „To the moon and back.” Bine ai venit la Linea, unul dintre cele mai populare restaurante din București. Practic, skybar-ul este poziționat pe acoperișul magazinului Victoria, iar terasa acestuia îți oferă o priveliște glorioasă asupra Centrului Vechi al orașului, mai ales la apus.

  Interiorul spațiului are un design modern, cu ferestre înalte, care lasă lumina naturală să intre, printre plantele verzi care creează un fel de refugiu urban. Spațiul are un vibe posh, la fel cum este și meniul, cu prețuri ușor piperate, dar care nu duce lipsă de alternative pentru toate gusturile – de la fructe de mare, burgeri, paste sau salate. Cocktail-urile de aici sunt cu adevărat speciale, așa că poți veni la Linea doar pentru drinks and good time.

  Linea /Closer to the moon
  Linea /Closer to the moon

  Cireașa de pe tort este terasa restaurantului, cu un bar amenajat la exterior. Nimic fancy aici, deoarece view-ul asupra orașului este îndeajuns de spectaculos. Iarna există igluuri amenajate afară, ornate cu norișori și scaune îmblănite, pentru o experiență cu adevărat specială.

  Linea organizează și multe party-uri dansante, așa că poate fi o variantă optimă de going out și când vrei să schimbi cluburile tradiționale din oraș. Un alt element inedit este și „The Moon Store”, amenajat la intrarea în local, unde vei găsit tot felul de item-uri (de la haine, căni sau bijuterii), realizate de artiști locali, care completează ideea „Closer to the moon.”

  Mai multe detalii aici.

  5. NOMAD Skybar

  Rămânem „la înălțime” cu un restaurant-bar-club. Pe strada Smârdan, la numărul 30, la ultimul etaj al unei clădiri din Centrul Vechi al orașului, vei descoperi un spațiu eclectic, colorat, amenajat cu plăntuțe și felinare luminate, de unde nu lipsește o girafă pe post de decor. E ca și cum ajungi într-o lume nouă, care își dorește să satisfacă toate dorințele călătorului din tine.

  NOMAD Skybar
  NOMAD Skybar

  Mâncărurile sunt inspirate din diverse locuri ale lumii (de la cele americane, la cele asiatice), cocktail-urile sunt atent preparate, iar colecția de vinuri este impresionantă, așa cum se mândresc proprietarii. Unul dintre elementele inedite ale localului este dat de tavanul din sticlă – în zilele călduroase acesta se deschide și îți lasă cerul deasupra capului.

  NOMAD are și o grădină secretă, imediat cum ieși din restaurant – un loc mic, unde câteva mese din lemn sunt amenajate lângă un perete pe care se întinde o iederă, de unde poți admira un view cool asupra Capitalei. Pe timp de seara, skybar-ul se transformă în club, unde diferiți DJ pun muzică pentru cei care vor să danseze până în zori de zi.

  Mai multe detalii aici.

  6. DESCHIS Gastrobar

  Din punct de vedere al vieții urbane, Bucureștiul se mândrește cu tot felul de locuri amenajate în spații neconvenționale. DESCHIS este unul intre ele, poziționat pe acoperișul unei foste fabrici de bumbac din oraș, în zona Timpuri Noi, mai exact pe Splaiul Unirii 160.

  „Cu gândul la natură și la separări, la împreună, limite, lumină, apropiere, liniște, bucurie, deschis, am regândit și resimțit spațiul interior DESCHIS: un gastrobar ca un living room, cu zone de luat masa și spații de lounge”, spun proprietarii în descrierea oficială.

  DESCHIS Gastrobar
  DESCHIS Gastrobar

  În mod practic, localul oferă un spațiu generos de interior, amenajat minimalist și industrial, cu ferestre înalte și luminoase. Vibe-ul se schimbă complet atunci când ajungi pe terasa poziționată lângă râul Dâmbovița. Ce-i drept, râul Capitalei noastre nu este la fel de minunat ca cele aflate în alte orașe europene, dar cei de la DESCHIS reușesc să-l pună în valoare, mai ales când îl privești de la înălțime.

  Atmosfera este relaxată și te duce cu gândul la libertate și vacanță. Design-ul este simplu, cu mult lemn, o mini grădină de plante și un perete alb, perfect pentru serile de film. Meniul este lejer și gustos – ai brunch all day, dar și diferite tipuri de supe, burgeri sau paste.

  La fel ca la orice alt skybar din oraș, apusul se vede sublim de aici, iar dacă simți nevoia unei ieșiri speciale, departe de centru, într-un loc care te face să te simți ca și cum ai fi la mare, DESCHIS e varianta perfectă pentru tine. Lasă-ți grijile la intrare și pășește într-o lume boemă, sub cerul liber.

  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspots: 6 restaurante din București cu terase cool și mâncare bună