LIFE

Hotspots: 5 restaurante și baruri din București perfecte pentru întâlniri romantice

publicat pe 02 nov. 2021

  Unul dintre cele mai cool aspecte ale Capitalei noastre este faptul că ne oferă tot felul de locuri minunate, unde să ieșim și să ne simțim bine. Pe străzile orașului găsești nenumărate coffee shop-uri interesante, gelaterii autentice, grădini urbane ascunse, dar și restaurante și baruri pentru toate gusturile, buzunarele și ocaziile.

  De data asta, în lista noastră de hotspots, ne-am îndreptat atenția spre câteva spații perfecte pentru un date. Fie că e primul, fie că e doar unul care să mai spargă rutina din relație, în locurile de mai jos vei găsi tot felul de elemente care să te atragă și care să te relaxeze – de la designul creativ, la mâncarea delicioasă, cocktailurile speciale și atmosfera perfectă pentru o ieșire în doi (și nu numai, evident).

  1.POT.stories

  POT.stories este un restaurant deschis în octombrie 2020, pe Calea Floreasca 111-113. Arată spectaculos, are un concept inedit și în mod cert poate fi un loc perfect pentru un date romantic (și nu numai). Alexandru Popescu, fondator si managing partner al proiectului POT, spune că acest restaurant reconsideră conectarea oamenilor cu mediul natural, înțeles aici ca organic/viu.

  „Structura de bază a locului, de sorginte industrială, a fost reutilizată adaptativ cu tehnologii asociate bio-designului. Toate materialele și tehnicile folosite utilizează minimul de energie și resurse”, explică el. Mai mult, Popescu povestește despre cum suprafața vitrată amplă permite ca lumina naturală să fie dinamică, fapt care oferă transparență spațiului, atât din interior, cât și din exterior. Spațiul devine un sistem viu, care te adăpostește, continuă fondatorul.

  POT.stories s-a deschis în octombrie 2020
  POT.stories s-a deschis în octombrie 2020

  Conceptul a izvorât din suma experiențelor de călătorie și a poveștilor din întreaga lume pe care Alexandru și partenerii lui au dorit să le recreeze în Capitală și să le transmită prin intermediul designului, meniului de mâncare, vinului, cât și al fiecărui obiect pus în scenă la POT.

  „Am vrut, încă de la început, să stabilim un nou standard în industria HORECA și am reușit, zicem noi, pentru că am pus la bătaie creativitate, pasiune, know-how si nu în ultimul rând, un buget considerabil”, adaugă managerul.

  Elena Viziteu (Ionescu) și Andrei Guțu sunt arhitecții care au lucrat la acest spațiu. „Coerenţa spaţială e dată de armonizarea unor elemente arhitecturale, într-un parcurs scenografic: scara fluidă, peretele volumetric şi masivul brut al barului. Sfoara, element care leagă, face parte din țesătura semnificativă a locului. Pot-ul (vasul), integrat atât în nume, cât și în fiecare funcțiune a spațiului, devine laitmotiv al perspectivelor familiare, un pretext pentru apropiere socială”, explică aceștia.

  Spațiul este unul în care s-a investit foarte mult suflet, iar fiecare obiect care îl completează are o poveste proprie. Alexandru Popescu spune că vei găsi aici un amestec de experiențe, de la mâncarea bună, la vinurile fine și până la atmosfera caldă, relaxată și autentică. „Este vorba, în primul rând, despre oameni care fac lucruri excepționale, obiecte cu poveste, sustenabilitate și comunitate”, încheie el.

  Program: Luni-Joi: 12:00 PM – 23:00/ Vineri-Sâmbătă: 12:00 PM – 12:00 AM/ Duminică: 12:00 PM: 21:00
  Mai multe detalii: aici și aici.

  2. Voilà

  Dacă ești food lover și vrei să mergi la un date într-un loc unde papilele îți vor fi răsfățate, într-o atmosferă lejeră și naturală, atunci ești așteptată la Voilà. Spațiul localului, așa cum îl descrie proprietarul său, chef Radu Dumitrescu, este unul neconvențional.

  „O casă veche, boierească, de patrimoniu, în care legenda spune că se dădeau niște petreceri regale la propriu, însuși Carol ar fi participat la câteva. Una dintre casele art deco ale orașului, are o energie aparte și un erotism gurmand care respiră prin toți porii”, explică el despre clădirea aflată pe strada Gral Constantin Budișteanu 18.

  Radu și echipa lui s-au ocupat de design și așa cum susține, pentru că este o casă veche, foarte puțin restaurată, au fost nevoiți să lucreze cu ce au găsit la fața locului. „Aș putea să o definesc simplu: kitsch controlat. Este un loc de autor, de la meniu și până la aranjamentul interior, fiecare por respirând stările echipei”, adaugă bucătarul.

  Vei descoperi aici, completează Radu, un meniu scurt, cu multe influențe românești, copilărești pe alocuri, ingrediente locale de cea mai bună calitate, trăiri și sentimente în fiecare farfurie. Iar dacă toate astea nu te-au convins să ieși la masă romantique, poate merită un date aici, pentru simplul fapt că oferă „champagne la pahar.”

  Program: Miercuri-Vineri: 18:00 – 23:00/ Sâmbătă: 12:00 PM – 23:00/ Duminică: 12:00 PM – 17:00
  Mai multe detalii: aici și aici.

  3. Ever After

  Ever After, poziționat pe strada Mendeleez numărul 5, este un local nou, deschis în vara lui 2021, ca o continuare a poveștilor începute la Gram Bistro și Suento, după cum spune proprietarea acestuia, Adriana Șuba. Nu este cel mai romantic loc, dar este perfect pentru un date, fie că alegi să mergi aici la brunch sau la cină. Deschis într-o zonă trendy și dinamică, localul oferă un interior cool și cozy, dar și o terasă verde, unde te simți ferit de zgomot, chiar dacă ești în centru.

   Ever After s-a deschis în vara lui 2021

  Ever After s-a deschis în vara lui 2021

  În procesul amenajării, Adriana a lucrat cu arhitectul Radu Costachescu. „Ne-am dorit un spațiu modern, cât mai simplu ca design, cu zone evergreen și care să reflecte conceptul Ever After – un loc cu energie bună, menit să aducă un pic de magie în viața noastră de zi cu zi”, spune ea. A rezultat un spațiu cald și prietenos pe timp de zi, care devine vibrant pe timp de noapte, în compania unor cocktailuri delicioase.

  „Este un loc în care vii oricând să te simți bine, reconectat și confortabil. Avem un meniu contemporan, cu inspirație din multe părți ale lumii și accent pe preparate simple, gustoase și combinații inedite”, explică Adriana.

  Program: Luni-Miercuri/Duminică: 9:00 – 12:00 AM/ Joi-Sâmbătă: 9:00 – 1:00 AM
  Mai multe detalii: aici și aici.

  4. GinOteca

  Iubești ginul? Atunci Ginoteca este locul perfect unde trebuie să ieși. Barul a fost deschis pe 1 iunie 2019, pe strada Plantelor la numărul 25, deoarece Nic și Marius, proprietarii, și-au dorit să facă din gin cea mai cool băutură a momentului. „Ne-am dorit un loc fain în care oamenii să găsească doar băuturi de calitate”, spun ei. Zis și făcut.

  Proprietarii povestesc despre cum spațiul este unul aparte, deoarece multe elemente s-au legat în povestea lor. „Noi l-am căutat şi el a venit spre noi. Ginoteca s-a deschis tocmai pe strada Plantelor, plantele fiind elementul central al Ginului. Pe de altă parte, noi am fost cei care am organizat primul vernisaj al unei tinere pictorițe și am aflat mai apoi că în anii interbelici locul a fost deținut de un pictor”, explică managerii.

  La GinOteca te așteaptă o experiență multi-senzorială
  La GinOteca te așteaptă o experiență multi-senzorială

  În ceea ce privește designul, acesta este îndrăzneț, cu pete de culoare și, în același timp, luminos și foarte prietenos. Nic și Marius spun că este un stil eclectic, cu accente atât vintage, cât și moderne, care se învârt în jurul unei povești create de ei: „O junglă urbană în care găseşti diverse plante, animăluțe şi multe sticle de gin.”

  Dacă-i treci pragul, te va aștepta o experiență multi-senzorială. „Lumânările, jocurile de lumini, florile şi alte elemente de decor creaza un spațiu intim, perfect pentru savurat cel mai bun gin din oraş”, concluzionează ei.

  Program: Marți-Vineri: 18:00 – 21:00/ Sâmbătă-Duminică: 16:00 – 21:00
  Mai multe detalii: aici și aici.

  5. Corks Cozy Bar

  Un date are mari șanse de reușită dacă și vinul pe care-l beți este bun, iar Corks Cozy Bar poate fi o variantă bună în direcția asta. Aflat pe strada Băcani numărul 1, wine bar-ul este unul dintre primele trei deschise în oraș și este încă cel mai mare dintre cele existente în prezent.

  Corks Cozy Bar este unul dintre primele wine bar-uri deschise în oraș
  Corks Cozy Bar este unul dintre primele wine bar-uri deschise în oraș

  O ieșeală aici presupune și un drum în Centrul Vechi, dar pe o stradă liniștită, departe de haosul din jur. Așa cum explică Marius Dănăilă, unul dintre proprietari, Corks trăiește într-o clădire istorică, cu un design creat de arhitectul Mihai Popescu, care completează conceptul locației. „La nouă ani de la lansare, este în continuare actual, atractiv și considerat foarte prietenos de către clienții iubitori de vinuri”, susține el.

  Te așteaptă cun decor intim, cu lumină caldă și discretă, unde mâncare completează vinul ales, așa că tot ce ai de făcut este să-i treci pragul și să te bucuri de o seară distractivă. „Locul genereaza „iubire pe viață” pentru vinuri și pentru atmosfera prietenească de aici”, încheie Mihai.

  Program: Luni-Joi: 15:00 – 22:00/ Vineri-Sâmbătă: 15:00 – 03:00 AM/ Duminică: 15:00 – 12:00 AM
  Mai multe detalii: aici și aici.

  Sursă foto: Social Media și arhivele proprietarilor

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hotspots: 5 restaurante și baruri din București perfecte pentru întâlniri ro...