UTILE

Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp la frigider sau la congelator

  Există o singură metodă sigură prin care poți să păstrezi lactatele pentru o perioadă mai lungă. Multe dintre ele expiră repede, așa că trebuie să acționezi rapid. Am descoperit cum se păstrează produsele lactate mai mult timp pentru a fi consumate. Detalii în articol. 

  Produsele lactate au un termen de valabilitate destul de limitat. În același timp, acele lactate care conțin foarte multă apă se strică mult mai repede. Iar pe timpul verii acest proces este accelerat și poate duce destul de repede la expirarea timpurie a produselor. 

  Păstrarea produselor lactate la frigider este cea mai bună soluție. La fel este și congelarea, care poate face ca produsele să reziste mai mult timp. Detaliem în continuare, cu exemple. 

  Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp: ce faci cu laptele

  cum se pastreaza produsele lactate mai mult timp shutterstock

  Dacă vrei să păstrezi laptele pentru mai mult timp, acesta poate să fie congelat numai în sticla de plastic sau de carton în care vine ambalat. Nu își va pierde gustul sau proprietățile și poate fi ținut în siguranță la congelator pentru trei luni. Înainte să scoți laptele de la congelator pentru a-l consuma, lasă-l să se dezghețe treptat în frigider. 

  Iaurtul poate să reziste la congelator pentru două luni de zile. Cu cât este mai gras, cu atât va rezista și se va congela mai bine. Pe de altă parte, iaurtul cu fructe poate fi consumat sub formă de înghețată după ce a fost congelat. 

  Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp: cât rezistă untul

  cum se pastreaza produsele lactate mai mult timp shutterstock

  În cazul untului, acesta nu se strică atât de ușor. În schimb, râncezește destul de repede dacă în frigider umiditatea este prea mare. Sau dacă împrumută aromele celorlalte alimente din frigider. Untul trebuie păstrat în ambalajul original și consumat potrivit termenului de valabilitate. 

  Poate să fie ținut și la congelator fără să își modifice gustul sau textura. Untul sărat rezistă la congelator pentru trei luni de zile, iar cel fără sare poate fi ținut astfel pentru maxim o lună. 

  Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp: brânza, pusă la congelator

  cum se pastreaza produsele lactate mai mult timp shutterstock

  Și brânza poate să fie congelată pentru a rezista mai mult timp. Dacă este grasă și densă ca textură, atunci se păstrează mai bine la congelator. Odată înghețată, brânza nu își pierde aroma, dar devine sfărâmicioasă. Astfel că după dezgheț trebuie consumată destul de repede și dată prin răzătoare. 

  Dacă brânza capătă totuși un strat de mucegai, atunci taie bucata afectată cu un cuțit ținut în apă fiartă. Gustă restul alimentului rămas și dacă aroma nu a fost afectată, atunci brânza e bună de consum în continuare. 

  Pe de altă parte, brânzeturile pot fi ținut la frigider pentru perioade mai lungi dacă sunt tăiate bucăți mici și învelite în folie de aluminiu

  Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp: nu congela smântâna

  Smântâna și crema de brânză, două alimente destul de consumate, nu pot să fie congelate. După dezghețare, apa și grăsimea din structura lor se separă și gustul devine altul. 

  Pot să fie păstrate la frigider mai mult timp doar în ambalajele originale. Smântâna și crema de brânză trebuie să fie depozitate în frigider cu capacul în jos. Se va realiza astfel un vid care va împiedica apariția și dezvoltarea bacteriilor.  

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp la frigider sau la congelator