
La ce se folosește laptele în grădină: 5 moduri dovedite că ajută culturile
Am descoperit la ce se folosește laptele în grădină și cum ajută culturile. Laptele se dovedește a fi o soluție eficientă pentru culturi mai bune, astfel că îți explicăm cum să te folosești de proprietățile lui benefice.
Laptele reprezintă unul dintre alimentele care ar trebui să facă parte din dieta de bază a oricărui individ. Laptele e bogat în nutrienți și are calciu care îmbunătățește densitatea osoasă. Dincolo de consumul uman, laptele poate să fie folosit și în grădinărit. Iar efectele lui au fost dovedite pe diverse culturi. Îți explicăm la ce folosește laptele în grădină și cum ajută culturile.
Cum ajută laptele la grădinărit:
- Pentru grădinărit poți să folosești orice tip de lapte: proaspăt, expirat, evaporat și sub formă de pudră; important este să fie diluat corespunzător;
- Laptele nu este un panaceu pentru plante. Folosit în cantități mult prea mari poate duce la distrugerea plantei;
- Pentru plantele de roșii, ardei sau dovleac, laptele este extrem de eficient. Aceste plante pot avea deficiență de calciu în creștere, astfel că laptele le ajută să se dezvolte.
La ce se folosește laptele în grădină: soluție împotriva fungilor
În grădină, laptele poate să fie folosit drept o soluție lacto-fungică foarte eficientă. O să ai nevoie de o parte lapte și cinci părți apă pe care să le amesteci. Soluția rezultată distruge ciupercile care provoacă mană și care în mod normal ar fi tratate cu fungicide chimice.
Soluția este una ecologică, iar impactul negativ asupra mediului este zero. Soluția cu lapte se aplică săptămânal atunci când planta este afectată.
La ce se folosește laptele în grădină: tratament pentru plante
Plantele care au frunze mari și groase pot fi tratate tot cu o soluție de apă și lapte. Laptele dă strălucire frunzelor și le păstrează sănătoase pentru un timp îndelungat. Soluția se pulverizează pe frunze, după care acestea se șterg cu o cârpă curată de bumbac.
Atenție să nu folosești această soluție pentru plante care au perișori sau puf pe frunze.
La ce se folosește laptele în grădină: pe post de dezinfectant
Pentru plantele care stau în lumina directă a soarelui, laptele poate să fie folosit pe post de dezinfectant. La fel de bine, uneltele de grădinărit pot fi dezinfectate mult mai bine dacă sunt tratate cu lapte în loc de clor. Nu te teme de mirosul neplăcut al laptelui, acesta va dispărea după o curățare amănunțită a uneltelor.
La ce se folosește laptele în grădină: tratament pentru roșii
Chiar dacă pare ciudat, stropirea roșiilor cu lapte ajută ca recolta să fie ferită de dăunători și de mană. Pentru a prepara tratamentul ai nevoie de o parte lapte la nouă parți de apă. Sau, mai bine zis, un litru de lapte la nouă litri de apă. Acest tratament trebuie să fie absorbit eficient ca să funcționeze. Excesul de lichid trebuie șters cu o cârpă umedă.
Folosește cantitățile potrivite. În caz contrar, bacteriile din lapte vor începe să emită un miros neplăcut.
Laptele conține proteine benefice, zahăr sau vitamina B, toate fiind foarte utile plantei. Starea plantelor va fi îmbunătățită grație folosirii laptelui, iar recolta va fi una mai bună.
La ce se folosește laptele în grădină: pe post de îngrășământ
Cum laptele este o sursă bună de calciu, poate să fie folosit ocazional pentru a hrăni plantele. Pe post de îngrășământ, laptele este benefic plantelor de legume, cum ar fi roșiile, ardeii sau dovleceii, care suferă de putregaiul final al florilor.
Laptele poate să fie diluat în proporții egale cu apă, după care cu lichidul rezultat poți să uzi plantele la bază sau să folosești această soluție ca spray.
-
Baie
La ce înălțime se montează chiuveta de baie pentru a putea fi folosită de toți membrii casei
Un standard de care depinde tot ecosistemul băii.
-
Baie
Tips&tricks: curățarea oglinzilor cu ingrediente de prin casă pentru rezultate spectaculoase
Substanțele de uz comun pot fi mai eficiente decât cele din comerț.
-
LIFE
Hotspot: Indigen, un restaurant cu plajă pe care îl găsești în mijlocul agitației din București
Cine spune că Bucureștiul n-are zen?