DIY

Cum poți folosi în mod practic rola de hârtie igienică

  Proiectele de upcycling au devenit din ce în ce mai comune printre cei care vor să-și reducă amprenta asupra mediului și să economisească bani. Și cum unul dintre lucrurile cele mai folosite de noi toți este hârtia igienică, am căutat moduri simple în care poți refolosi sulurile.

  Poți folosi rola de hârtie igienică la diverse proiecte de upcycling. Internetul e plin de o multitudine de proiecte DIY cu jucării și decorațiuni pentru cei mici cu role de hârtie igienică. Hai să vedem câteva dintre ele.

  1. Organizator pentru cabluri din rolă de hârtie igienică

  În loc să arunci rola de hârtie igienică, poți să o folosești ca organizator pentru cabluri.

  Înfășoară bine cablurile și pune-le într-o rolă de hârtie igienică goală. Apoi, etichetează rola cu tipul de cabluri pe care le depozitezi în ea, ca să nu mai fi nevoie să ghicești ce cablu se potrivește cu ce obiect. Poți chiar să adaugi bandă washi tape colorată pentru ca să arate mai cool.
  Pune apoi colecția de cabluri într-o cutie sau într-un sertar din bucătărie. Tipul ăsta de organizare te va ajuta să localizezi rapid exact ceea ce ai nevoie, exact atunci când ai nevoie.

  Pe lângă faptul că poți strânge cablurile de încărcare libere (și prelungitorul pentru slow cooker) care altfel ar putea să-ți aglomereze blatul din bucătărie, poți folosi și rolele de hârtie igienică ca să aranjezi cablurile care sunt încă atașate la micile aparate de bucătărie.

  2. Suport pentru creioane din rolă de hârtie igienică

  Un suport pentru creioane făcut dintr-o rolă de hârtie igienică poate fi surprinzător de rezistent. Ca atare, este o soluție excelentă pentru depozitarea stilourilor, a creioanelor sau a altor rechizite pe care copiii tăi trebuie să le aibă la îndemână.

  Pentru un singur suport de creioane, ai nevoie de o rolă de hârtie igienică, un creion, hârtie galbenă, o panglică, hârtie cu sclipici, lipici fierbinte și o foarfecă. Evident, poți adapta proiectul în funcție de gusturile tale. Nu trebuie să arate întocmai ce suportul de mai sus. Pentru instrucțiunile pas cu pas vezi tutorialul aici.

  3. Inele pentru prosoape cu Washi Tape și rolă de hârtie igienică

  Poți face din rolă de hârtie igienică și inel pentru prosoape, care arată super cool. Pentru proiect ai nevoie de role de hârtie igienică, foarfecă, riglă, vopsea acrilică și pensulă, washi tape în culorile și pattern-urile tale preferate și lipici alb lichid non toxic (+ o pensulă pentru aplicarea lui).

  Taie rolele de hârtie în inele cu lățimea de 2,5 centimetri. Este în regulă dacă strivești puțin rola în timpul procesului de tăiere. Doar modelează inelele. După ce vopsești, acoperi cu decorațiunile și cu lipiciul vor arăta perfect.

  Vopsește rolele în alb, în interior și în exterior. Poți folosi fie pensula și vopseaua acrilică albă, fie vopseaua albă cu pulverizator. Apoi lasă inele să se usuce complet.

  Acoperă inelele cu bandă adezivă washi. Vopsește interiorul și exteriorul cu lipicul alb lichid. Lasă inelele să se usuce complet, apoi aplică un al doilea strat de lipici. La uscare, lipicul va deveni incolor. Lasă-le să se usuce peste noapte înainte de a le folosi la prosoape.

  4. Cutii pentru cadouri mici din rolă de hârtie

  Când ai de împachetat cadouri mici nu are rost să mai dai banii pe cutii sau punguțe. Poți să-ți faci ambalaje drăguțe din role de hârtie. În plus, ai avantajul proiectelor DIY: sunt unice și personalizabile.

  Ca să faci aceste cutii, pictează rolele de hartie igienică și decorează-le. După ce s-au uscat, pune cadourile în ele și îndoaie marginile rolei spre interior. Apoi leagă fiecare cutie cu panglica preferată. Pentru un look rustic, poți folosi sfoară de cânepă în loc de panglică.

  Pentru cadouri puțin mai mari, folosește rola de hârtie de la prosoapele de bucătărie.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum poți folosi în mod practic rola de hârtie igienică