DIY

15 proiecte DIY pentru pisica ta și prin care îți salvezi mobila de la urme de gheare

  Viața alături de o pisică (sau mai multe) este plină de momente jucăușe, drăgălașe și multă iubire. Simpaticele feline au cucerit și mai mult inima românilor de când a început pandemia, România aflându-se pe locul doi în topul țărilor cu cele mai multe pisici adoptate. Un raport Whiskas arată că 47% dintre familiile care aveau o pisică înainte de pandemie, au mai adoptat încă una după perioada carantinei din martie 2020.

  Dacă pisica ta are deja un arsenal de jucării și accesorii cumpărate de-a lungul timpului, noi îți propunem să-i faci niște cadouri create de mâinile tale. Proiectele DIY te vor ajuta să-ți dezvolți creativitatea și să te relaxezi, în timp ce-i vei oferi lucruri unice pisicii tale. Așa că, weekendul ăsta îți propunem 15 idei de proiecte DIY pentru pisica ta, inspirate de la The Spruce Crafts, care sunt ușor de făcut.

  1. Șoricel croșetat

  p

  Dacă știi să croșetezi, ăsta e proiectul ideal pentru tine și pisica ta. Iar dacă ești începătoare, tutorialul de la Annemaries Haakblog îți oferă tiparul pas cu pas pentru realizarea șoricelului.

  2. Proiecte DIY pentru pisica ta: jucărie cu iarba mâței

  p

  Dacă nu ai răbdare să croșetezi, încearcă un proiect mai ușor, de cusut. Șoriceii ăștia sunt ușor de realizat și sunt umpluți cu iarba pisicii, lucru care o va face pe micuța ta felină să-i adore și să-i alerge prin casă. Găsești tutorialul pas cu pas, ilustrat în imagini aici.

  3. Accesoriu pentru periat

  p

  Cu proiectul ăsta îi poți oferi pisicii tale o experiență ca la spa. Pentru el vei folosi niște materiale mai neconvenționale: două perii circulare pentru toaletă (noi-nouțe) pe care le vei atașa de o placă de lemn. Pentru o experiență și mai plăcută, îmbracă placa de lemn în material sau mochetă. Pentru realizarea accesoriului, urmează instrucțiunile de la Love Pets DIY.

  4. Rulou de zgâriat din carton

  p

  Ca să nu mai dai banii pe tot felul de accesorii în care să-și ascută ghearele, uite un proiect DIY din care vei învăța cum să faci un rulou de zgâriat din carton. E momentul oportun să faci upcycling la cutiile de carton în care ai primit diverse colete. Pentru instrucțiuni, urmărește tutorialul de la Dream a Little Bigger.

  5. Bol cu apă și plante

  p

  Fă-i un aranjament cu plante non-toxice și apă. Poți verifica plantele și toxicitatea lor pentru pisică căutând în lista asta după numele botanic. Sau poți oricând merge la sigur cu un pliculeț cu semințe de iarbă de la petshop. Pentru tutorial urmează instrucțiunile de la The Happier Homemaker.

  6. Proiecte DIY pentru pisica ta: undiță cu pene

  p

  Undițele de diverse dimensiuni și cu tot felul de accesorii atrăgătoare sunt jucăriile ideale pentru o partidă de joacă împreună cu pisica ta. Și cum pisicile se plictisesc în timp de o undiță, e bine să ai mai multe pe care să le folosești prin rotație. Învață cum să-i faci singură o undiță nouă din acest tutorial.

  7. Cort din tricou

  p

  Uite un alt proiect de upcycling de care se va bucura micuța ta felină. Fă-i un cort cu ajutorul unui tricou vechi din bumbac, două umerașe din sârmă și o bucată de carton. Bonus: Folosește un tricou a cărui culoare se potrivește cu amenajarea. Aici găsești tutorialul ilustrat pas cu pas în imagini.

  8. Vază de zgâriat

  p

  Unele pisici preferă să-și ascută ghearele orizontal, altele vertical, așa cum ar face-o în natură pe trunchiul copacilor. Poți transforma o vază veche în accesoriul perfect pentru toaleta gheruțelor cu sfoară de cânepă. Adaugă în vază crengi de care poți atârna jucării mici. În plus, arată îndeajuns de cool încât să facă parte din decorul camerei. Pentru stabilitate, lipește vaza de o placă de faianță. Tutorialul îl găsești aici.

  9. Proiecte DIY pentru pisica ta: papion

  p

  Dacă-ți place să-ți accesorizezi și gătești pisica, fă-i un papion adorabil. Pentru realizarea papionului va trebui să ai o mașină de cusut sau să știi să coși de mână. În tutorial vei găsi și un tipar care te va ajuta să-l coși, deci nu va trebui să începi de la zero. Alege un material care să complimenteze blănița pisicii și apucă-te de treabă.

  10. Dulap pentru litieră

  p

  Litiera nu e cel mai aspectuos accesoriu, dar poți salva situația dacă o pui într-un aranjament improvizat dintr-un dulap mic. Pentru tutorialul ăsta va trebui să meșterești lemnul și să ai o zi de weekend la dispoziție. Dacă vrei ceva mai simplu, poți înlocui ușile unui dulap vechi cu draperii.

  11. Hamac cu spațiu de chill

  p

  Ai o măsuță de cafea clasică de la Ikea pe care ți-ar plăcea să o înlocuiești? Dacă da, folosește- pe cea veche ca suport pentru hamacul pisicii. Fixează un prosop de mâini de cele patru picioare ale mesei cu cârlige și întărește cu sfoară ca să țină bine greutatea pisicii. Pe baza mesei pune un covoraș de baie ca pisica să aibă un dublu spațiu de chill.

  12. Jucărie din material textil

  p

  Ăsta este de departe cel mai rapid și mai ușor proiect DIY pe care îl poți face pentru pisica ta. Taie bucăți de tricouri sau așternuturi vechi, înnoadă-le și asta este tot. Aruncă jucăria proaspăt realizată pisicii pentru rutina zilnică de antrenament-joacă.

  13. Proiecte DIY pentru pisica ta: Zgardă

  p

  Dacă ai mașină de cusut, poți să-i faci pisicii o zgardă nouă. Toate materialele de care ai nevoie le vei găsi la mercerii. Găsești aici tutorialul cu instrucțiuni pas cu pas care te vor ajuta să-i faci o zgardă practică și adorabilă. Nu uita să-i adaugi și un medalion cu numele și numărul tău de telefon ca să-și găsească mereu drumul spre casă.

  14. Copac organic

  p

  Orice pisicuță de interior se poate bucura de puțină natură în casă cu copacul organic DIY. Pentru el caută prin parcuri sau în pădure niște ramuri solide care să poată susțină greutatea pisicii. Va trebui să le cureți cu foaie de șmirghel și să le tratezi cu lac pentru lemn ca să reziste cât mai mult în timp. Decorează-le cu plante agățătoare artificiale pentru un look verde. Ca să construiești ansamblul, urmează pașii din tutorialul de la Brittany Goldwyn.

  15. Jucărie din dopuri de plută

  p

  Ești consumatoare de vin și strângi dopurile de plută pentru proiecte DIY? Le poți folosi și ca să faci jucării pisicii. Cel mai probabil deja s-a jucat cu un dop de plută, așa că imaginează-ți cât de încântată va fi dacă-i adaugi și sfori și pene. Ca să realizezi jucăria, fă o mică gaură în dopul de plută și lipește în ea accesoriile cu un lipici non-toxic. Găsești aici instrucțiunile pas cu pas.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 proiecte DIY pentru pisica ta și prin care îți salvezi mobila de la urme d...