Dacă ești în căutarea unor idei creative din sticle de plastic, ai ajuns unde trebuie. Venim în întâmpinarea ta cu opt proiecte DIY care mai de care mai simpatice.
Reutilizarea sticlelor de plastic, ori mai degrabă reinventarea lor este, fără îndoială, o idee excelentă. Pe lângă multitudinea de idei creative de proiecte din sticle de plastic și plăcerea de a meșteri la un obiect unic, făcut de mâinile tale, transformarea sticlelor de plastic în locul aruncării acestora la gunoi este un mare serviciu adus naturii.
„Covârșitoarea majoritate a întregului plastic produs vreodată la nivel mondial a fost răspândită în mediul înconjurător – 12% din plastic a fost incinerat și 70% dus la gropile de gunoi sau aruncat direct în natură”, scrie Greenpeace.
Însă plasticul poate căpăta o viață nouă, sub forme la care probabil nici nu te-ai gândit până acum. Ideile creative de proiecte pentru acasă din sticle de plastic sunt diverse, sticla obișnuită de plastic poate fi materie primă în crearea de bijuterii, elemente de decor eclectice sau grădini verticale suspendate.
1. Ghiveci suspendat vechi
Simplitatea și forma acestui ghiveci suspendat sunt trăsăturile care îl fac special. Îți vine să crezi că este realizat dintr-o sticlă de plastic? Celelalte materiale de care ai nevoie sunt și ele la fel de simplu de procurat: vopsea mată, sfoară subțire, pistol de lipit și o plantă verde.
Începe prin a da două găuri paralele în partea de sus, prin care vei băga sfoara care-ți va servi pentru suspendarea ghiveciului. Apoi vopsește partea superioară în culoarea aleasă (îți recomandam vopsea albă, pentru un aranjament cu un look cât mai fresh și natural) și îmbracă partea de jos a sticlei în sfoară, cu ajutorul pistolului de lipit. Ghiveciul tău DIY este un obiect de decor potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior.
2. Perete de accent cu sticle de plastic pe post de cactuși
Poți împodobi peretele exterior care dă spre grădina casei, cel pe care îți sprijini articolele de grădinărit, într-un mod original. Folosește sticle în nuanțe diferite de verde (sau vopsește sticlele transparente cu vopsea spray pulverizată de la distanță) și alterează-le forma prin topire.
Poți să lipești în vârful cactușilor tăi, pentru un aspect mai realist, flori colorate din hârtie. Acest proiect îți va înveseli cu siguranță grădina.
3. Cactus transparent pentru decorarea bibliotecii
Ideile creative din sticle de plastic transformate în cactuși prietenoși nu se termină aici. Dacă modelul anterior este perfect pentru exteriorul casei, acest cactus în ghiveci va da, cu siguranță, un suflu nou camerei care-l va găzdui. Simplu de realizat, îl poți face doar tu sau împreună cu cei mici. Este un proiect pentru care suntem convinși că veți lua nota zece.
4. Grădină verticală suspendată din sticle de plastic
Grădina verticală suspendată este câștigătoarea concursului de idei creative din sticle de plastic. Cu o estetică sofisticată, în ciuda materialului ieftin, grădina suspendată din sticle de plastic este un decor pentru interior, dar se potrivește perfect și în exterior, pentru plante cu flori sau pentru plantarea plantelor aromatice.
5. Flori decorative din plastic topit
Cu puțină îndemânare și câteva videoclipuri despre cum se topește plasticul subțire, poți deveni artistă. Folosește sticle de plastic în două culori, decupează-le în forma unor flori de dimensiuni diferite și topește apoi marginile petalelor cu ajutorul unei brichete pentru aragaz. Produsul final este uimitor prin forma unică a fiecărei flori obținute din combinarea celor două bucăți, în două nuanțe distincte. Nu uita de pistolul de lipit.
6. Bijuterii extravagante, idei de proiecte creative din sticle de plastic cu stil
Cu niște decupaje simple și cu ajutorul focului, poți meșteri niște bijuterii de toată frumusețea, de la cercei și brățări, la coliere statement masive. Folosește culori puternice sau joacă-te cu contrastele și formele bucăților de plastic.
7. Suporturi înflorite pentru lumânări
Un proiect DIY simpatic și foarte ușor de realizat sunt suporturile pentru lumânări. Gura dopului va servi drept suport, iar partea de deasupra, cu ajutorul decupajelor și al focului, va da viață noului tău obiect de decor. Fii însă atentă la felul în care pică ceara. Produsul final este frumos, dar poate deveni periculos.
8. Suport pentru bijuteriile mici
Decupează fundul mai multor sticle din plastic și lipește apoi bucățile pe o tijă de metal. Ai grijă ca bucata de sticlă de la bază să funcționeze drept suport pentru noul tău obiect de depozitare pentru bijuterii mici.
-
Sponsored
Invazie de ploșnițe? Cum pot ajuta profesioniștii să-ți recâștigi confortul (P)
Te-ai trezit vreodată cu senzația că ceva nu este în regulă, ai aprins lumina și ai descoperit câteva puncte roșii ciudate pe piele? Apoi, dintr-o dată, realizezi că ai ploșnițe […]
-
Sponsored
Cum să îți transformi pasiunea pentru design interior în business: „Primii 10 ani de arhitectură au fost o bătălie”
Arhitecta Alina Vîlcu ne-a povestit ce a învățat din experiența ei de 20 de ani în lumea businessului, în domeniul designului de interior.
-
Plante
7 plante care atrag dragoste, satisfacție și bucurie în casă
Îți vor însenina și spațiul și sufletul.