Smart ideas

Doza de inspirație pentru amenajarea spațiilor mici

publicat pe 10 nov. 2019

    Principala întrebare pe care este firesc să ți-o adresezi atunci când începi amenajarea locuinței este: cum eficientizez spațiul pe care îl am la dispoziție? Numărul de metri pătrați pune, de cele mai multe ori, piedici creativității. De aceea, o doză de inspirație pentru amenajarea spațiilor mici este binevenită.

    O găsești mai jos, împărțită în trei idei smart de compartimentare.

    Inspirație pentru amenajarea spațiilor mici prin integrarea livingului în dormitor

    De exemplu, dacă locuiești într-o garsonieră, o soluție la îndemână pentru eficientizarea spațiului este amenajarea unui living integrat în dormitor. Sau invers. Oricum ar fi, te vei putea bucura și de o zonă de odihnă, și de o zonă de relaxare, într-un număr restrâns de metri pătrați.

    Apartamentul de mai jos ilustrează în mod clar cât de drăguț poate arăta o zonă de dormit integrată în camera de zi, dacă este realizată în mod strategic. Dacă nu îți dorești ca spațiile să pară complet unite, le poți delimita cu ajutorul unui artificiu simplu de design, de tipul unui organizator din pal sau lemn.

    Inspirație pentru amenajarea spațiilor mici - dormitor si sufragerie
    Integrarea dormitorului și livingului în aceeași încăpere. O idee drăguță de eficientizare a spațiului.

    Biroul și holul de intrare în locuință pot coexista cu succes

    Lipsa unei încăperi pe care să o poți destina exclusiv unui spațiu de lucru nu este un motiv care să te facă să renunți la a avea propriul spațiu de lucru la tine acasă. Îl poți integra într-o manieră foarte estetică și naturală chiar la intrarea în locuință, pe hol. O etajeră din lemn de mici dimensiuni și un scaun înalt pot construi cu brio un birou foarte util și comod.

    În poza de mai jos, este ilustrată o integrare smart a biroului în holul de intrare în casă, chiar sub scară, pentru a salva și mai mult spațiu.

    Truc: birou amenajat la intrarea în casă, sub scară.

    Bucătărie și cameră de zi, integrate într-un spațiu deschis

    Încheiem lista de inspirație pentru spațiile mici cu o idee care deseori stârnește controverse – amenajarea bucătăriei și livingului într-un spațiu deschis, care comunică. Principala prejudecată este legată de mirosul de mâncare. Însă, o hotă profesională, cu capacitate mare de absorbție și aerisirea spațiului sunt două soluții la îndemână, care elimină această problemă.

    Bucărărie și living openspace
    Inspirație pentru amenajarea spațiilor mici – bucătărie și living, în același spațiu.

    Această idee de amenajare aduce locuinței un aspect foarte relaxat și cald. Unde mai pui că socializarea se ridică la cote mult mai mari. Indiferent de activitățile pe care le faci alături de familie sau oaspeți – gătit, privit la televizor, relaxare pe canapea – vă bucurați mai mult unul de prezența celuilalt. O mică delimitare între aceste două spații este, totuși, recomandată. Un bar tip insulă este o piesă de mobilier care oferă intimitatea necesară și care unește frumos zona de gătit cu cea de dining sau relaxare.

    Acum că ți-ai luat doza de inspirație pentru amenajarea spațiilor mici, te poți bucura din plin de un spațiu comprimat, dar funcțional. Dacă îți pui în balanță nevoile și numărul de metri pătrați pe care îi ai la dispoziție, ideile de amenajare se nasc cât ai zice nevoie.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments