LIFE

8 plante de apartament cu frunze mari, care înveselesc atmosfera

  Ce plante alegi pentru locuință? Mergi la sigur cu plante de apartament cu frunze mari, care purifică aerul și decorează orice cameră instantaneu.

  Plante de apartament cu frunze mari / Plante de apartament cu frunze lungi / Palmierul de apartament / Plante de mari dimensiuni

  Alegerea plantelor de interior e influențată de mai multe criterii – preferințele în materie de plante, spațiul disponibil și timpul necesar îngrijirii acestora. Dacă îți dorești unele care să umple spațiul, dar să fie ușor de îngrijit, mergie pe varianta celor cu frunze mari. Avantajul lor este că purifică aerul și devin elemente decorative, în sine.

  Plante de apartament cu frunze mari

  1. Codiaeum, planta de apartament cu frunze late și texturate

  plante de apartament cu frunze mari codiaeum
  Dedeman.ro – CODIAEUM, 21.90 lei/buc

  Codiaeum este una dintre cele mai des folosite plante pentru interior, datorită faptului că este ușor de întreținut. Iubitor de soare și temperaturi înalte, acestui arbust tropical îi sunt prielnice mediile luminoase, așa că este recomandat să îl poziționezi în camera cea mai ferită de umbră.

  Planta se remarcă printr-o cromatică veselă și interesantă, care își va păstra mult timp intensitatea, dacă se bucură de o cantitate suficientă de lumină.

  Truc: Arată foarte bine într-o încăpere amenajată în nuanțe neutre, pentru că ea în sine este o pată de culoare. Unicitatea sa este dată de caracteristicile cameleonice ale frunzelor, care își schimbă aspectul în funcție de temperatură, umiditate și lumină. Te vei bucura de o altă plantă de la sezon la sezon.

  2. Alocasia, planta de apartament cu frunze mari și ascuțite

  plante de apartament cu frunze mari alocasia zebrina
  Bakker.com – Alocasia Zebrina, 124,90 lei

  Persoanele raționale ar spune că Alocasia, cunoscută și sub denumirea de planta elefantului, are frunze în formă de scut. Visătorii ar spune că frunzele au, de fapt, formă de inimă. Oricum ar fi, Alocasia este o alegere bună de luat în calcul pentru cei care își doresc o plantă de apartament care nu necesită mult timp pentru îngrijire și nici o investiție foarte mare.

  Alocasia se dezvoltă foarte bine în locuri luminoase, însă nu îi sunt prielnice razele directe ale soarelui. Astfel, atunci când o poziționezi, ar fi bine să nu alegi un spațiu din apropierea ferestrei sau deasupra unui pervaz.

  Truc: Acest soi de plante arată foarte bine în combinație cu decoruri albe, gri sau bej. Contrastul verdelui crud cu o astfel de cromatică relaxează și încântă privirea.

  Plante de apartament de mari dimensiuni, care pot deveni piese-statement în amenajare

  3. Strelitzia Nicolai sau planta pasărea-paradisului

  plante de apartament cu frunze mari strelitzia nicolai
  Planta pasărea-paradisului Strelitzia Nicolai, Bakker.ro, 158,99 lei

  Strelitzia Nicolai, denumită popular și planta pasărea-paradisului, are frunze asemănătoare cu cele ale unui bananier. Poate crește până la 180 centimetri în înălțime, deci nu doar că este o plantă cu frunze mari, ci e una dintre acele plante de apartament mari cu totul. Poate da un aer tropical amenajării tale.

  Truc: așaz-o într-un loc din casă unde are multă lumină. Este ideal să o expui la razele directe ale soarelui câteva ore pe zi, astfel va crește armonios și conform așteptărilor.

  4. Ficus lyrata sau falsul smochin

  ficus lyrata falsul smochin
  Ficus Lyrata, Secret Garden, 130 lei

  O plantă care a căpătat o popularitate neașteptată în fotografiile cu amenajări de pe Instagram și Pinterest, ficusul lyrata sau falsul smochin este ultra căutat și „vânat” de pasionații de design. Are frunze mari, asemănătoare cu cele ale smochinului, de aici și denumirea.

  Truc: o duce bine într-un mediu luminos, dar fără soare direct, sau cu soare direct parțial. Este pretențios, dar poate ajunge la înălțimi de până la 180 centimetri dacă îl îngrijești corespunzător.

  5. Dieffenbachia

  plante mari de apartament dieffenbachia
  Dieffenbachia ‘Tropic Snow’ XL, Bakker.ro, 194,99 lei

  O plantă adesea folosită în birouri, dar ideală și pentru apartamente, Dieffenbachia poate completa ușor o amenajare, fără să „fure” neapărat toată atenția ochiului. Are frunze mari cu un colorit mai deschis spre interior și mai închis spre exterior, ce variază de la verde, la galben deschis și alb.

  Truc: e ușor de îngrijit, nu foarte pretențioasă, și poate ajunge la înălțimea de aproximativ 150 centimetri. Îi priește cel mai mult lumina indirectă și are nevoie de apă doar atunci când pământul de la suprafață este uscat.

  6. Monstera deliciosa sau philodendronul cu frunză ruptă

  monstera deliciosa philodendron cu frunza rupta
  Monstera deliciosa, Bakker.ro, 224,99 lei

  Una dintre cele mai cunoscute plante, cu tradiție în estetica românească a anilor 1980-1990, Monstera Deliciosa este o plantă de apartament mare care poate crește până la dimensiuni neașteptate. Se spune că însuși numele „Monstera” a apărut datorită dimensiunilor „monstruoase” la care poate ajunge. Doar frunzele pot crește până 60 centimetri.

  Truc: îi plac interioarele luminoase, unde are parte de lumină indirectă și udare moderată. De obicei, este o plantă nepretențioasă care se poate adapta și alte condiții de îngrijire.

  Plante de apartament cu frunze lungi

  7. Palmier de apartament sau moară de vânt, cu frunze lungi și înguste

  plante de apartament cu frunze mari trachycarpus fortunei
  Ikea.ro – TRACHYCARPUS FORTUNEI, 199 lei/buc

  Palmierul moară de vânt se remarcă prin frunze înguste și lungi. Fiecare dintre acestea ajută la purificarea aerului, pentru că acționează ca un filtru împotriva substanțelor toxice.

  Truc: În perioadele calde din an, poți muta palmierul în zona de terasă a apartamentului tău. O astfel de mutare îi va fi prielnică, pentru că iubește căldura și contactul cu mediul exterior. În cazul în care nu ai balcon, poți așeza palmierul și în apropierea unei ferestre.

  8. Calathea Stromanthe sau planta păun

  plante cu frunze lungi calathea triostar
  Calathea Stromanthe „Triostar” XL, Bakker.ro, 194,99 lei

  Calathea Stromanthe este genul de plantă care fascinează prin funzele lungi și cu o cromatică intrigantă. Este numită popular „planta păun”, tocmai datorită spectacolului vizual oferit de frunzele sale. Atenție, însă, nu e o plantă pentru începători, ci una pentru pasionați și cunoscători, căci este destul de pretențioasă.

  Truc: planteaz-o într-un substrat aerisit, prin care apa se poate scurge cu ușurință. Îi place lumina indirectă și cel mai bine ar fi să o uzi cu apă filtrată. Are nevoie de atenție specială și fertilizare la două-trei săptămâni.

  O plantă cu frunze mari, așezată în locul potrivit, oferă un suflu proaspăt fiecărei locuințe. Mai mult, te va ajuta să simți atmosfera relaxantă a unui colț de natură interior, de care te poți bucura în voie în orice anotimp.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 plante de apartament cu frunze mari, care înveselesc atmosfera