Life

3 plante de apartament cu frunze mari, care înveselesc atmosfera

Ce plante alegi pentru locuință? Mergi la sigur cu plante de apartament cu frunze mari, care purifică aerul și decorează orice cameră instantaneu.

Alegerea plantelor de interior e influențată de mai multe criterii – preferințele în materie de plante, spațiul disponibil și timpul necesar îngrijirii acestora. Dacă îți dorești unele care să umple spațiul, dar să fie ușor de îngrijit, mergie pe varianta celor cu frunze mari. Avantajul lor este că purifică aerul și devin elemente decorative, în sine.

1. Palmier moară de vânt, cu frunze lungi și înguste

plante de apartament cu frunze mari trachycarpus fortunei
Ikea.ro – TRACHYCARPUS FORTUNEI, 199 lei/buc

Palmierul moară de vânt se remarcă prin frunze înguste și lungi. Fiecare dintre acestea ajută la purificarea aerului, pentru că acționează ca un filtru împotriva substanțelor toxice.

Truc: În perioadele calde din an, poți muta palmierul în zona de terasă a apartamentului tău. O astfel de mutare îi va fi prielnică, pentru că iubește căldura și contactul cu mediul exterior. În cazul în care nu ai balcon, poți așeza palmierul și în apropierea unei ferestre.

2. Codiaeum, planta de apartament cu frunze late și texturate

plante de apartament cu frunze mari codiaeum
Dedeman.ro – CODIAEUM, 21.90 lei/buc

Codiaeum este una dintre cele mai des folosite plante pentru interior, datorită faptului că este ușor de întreținut. Iubitor de soare și temperaturi înalte, acestui arbust tropical îi sunt prielnice mediile luminoase, așa că este recomandat să îl poziționezi în camera cea mai ferită de umbră.

Planta se remarcă printr-o cromatică veselă și interesantă, care își va păstra mult timp intensitatea, dacă se bucură de o cantitate suficientă de lumină.

Truc: Arată foarte bine într-o încăpere amenajată în nuanțe neutre, pentru că ea în sine este o pată de culoare. Unicitatea sa este dată de caracteristicile cameleonice ale frunzelor, care își schimbă aspectul în funcție de temperatură, umiditate și lumină. Te vei bucura de o altă plantă de la sezon la sezon.

3. Alocasia, planta de apartament cu frunze mari și ascuțite

plante de apartament cu frunze mari alocasia zebrina
Bakker.com – Alocasia Zebrina, 124,90 lei

Persoanele raționale ar spune că Alocasia, cunoscută și sub denumirea de planta elefantului, are frunze în formă de scut. Visătorii ar spune că frunzele au, de fapt, formă de inimă. Oricum ar fi, Alocasia este o alegere bună de luat în calcul pentru cei care își doresc o plantă de apartament care nu necesită mult timp pentru îngrijire și nici o investiție foarte mare.

Alocasia se dezvoltă foarte bine în locuri luminoase, însă nu îi sunt prielnice razele directe ale soarelui. Astfel, atunci când o poziționezi, ar fi bine să nu alegi un spațiu din apropierea ferestrei sau deasupra unui pervaz.

Truc: Acest soi de plante arată foarte bine în combinație cu decoruri albe, gri sau bej. Contrastul verdelui crud cu o astfel de cromatică relaxează și încântă privirea.

O plantă cu frunze mari, așezată în locul potrivit, oferă un suflu proaspăt fiecărei locuințe. Mai mult, te va ajuta să simți atmosfera relaxantă a unui colț de natură interior, de care te poți bucura în voie în orice anotimp.

Spune-ți părerea

avatar
  Subscribe  
Notify of
ULTIMELE ARTICOLE