DIY

15 modele de pături ușor de făcut acasă, care să-ți țină de cald în zilele friguroase

  Păturile DIY, la fel ca toate lucrurile pe care le faci cu mâna ta, au valoare sentimentală, căci investești timp și energie în ele. Ba chiar unii le consideră mai cozy și mai drăguțe decât cele cumpărate din magazine. Nu încape îndoială că păturile DIY sunt de asemenea niște cadouri minunate, dar dacă vrei să faci un asemenea dar, ai grijă să și exersezi un pic înainte.

  Dincolo de aspectul lor și de satisfacția de a face ceva cu propriile mâini, proiectele DIY pot fi și o modalitate de a te relaxa sau de a-ți antrena mintea să învețe skill-uri noi. Cum vremea rece și-a făcut deja apariția, ți-am pregătit o listă de inspirație de la The Spruce Crafts cu pături DIY pe care le poți face în anotimpul rece. Unele sunt ușor de făcut pentru începători, iar altele sunt mai complexe și pot fi realizate prin tehnici de tricotare și cu mașina de cusut.

  1. Pături DIY: din două materiale

  p

  Pentru zilele răcoroase petrecute pe terasă sau în grădină, poți face o pătură cu față dublă cu ajutorul a două materiale. Pentru proiect va trebui să cumperi două bucăți de material gros de flanel, pe care să le coși împreună. Vei avea de asemenea nevoie de o mașină de cusut pentru cât mai puțin efort și o precizie mai mare. Dacă îți place să coși de mână, poți realiza pătura cu două fețe și așa, dar procesul va dura mai mult. Găsești tutorialul aici.

  2. Pături DIY cu pom-pom

  p

  Dacă ai o pătură pe care ți-ar plăcea să o decorezi și să-i schimbi aspectul, proiectul ăsta este ideal pentru tine. În plus, nici nu ai nevoie de mașină de cusut și nici de ac și ață. Poți să-i decorezi marginile cu bile textile de tip pom-pom. Le atașezi de materialul păturii cu pistolul cu lipici. Apoi ai grijă să o speli la mână, pentru a evita dezlipirea biluțelor în mașina de spălat. Deci alege un material mai ușor pe care îl poți spăla de mână fără prea mult efort. Instrucțiunile pas cu pas le găsești la Sugar & Cloth.

  3. Pătură croșetată cu tehnică pentru începători

  p

  Dacă ești începătoare în procesul de croșetare, încearcă să faci proiecte mai puțin complexe, până capeți mai mult antrenament. Pătura asta este perfectă pentru începători fiindcă tehnica de croșetare este una simplă cu design dungat. Tutorialul cu instrucțiuni îl găsești aici.

  4. Pături DIY: cu greutate

  p

  Păturile cu greutate ajută la liniștirea anxietății și pentru un somn mai profund. În general, pătura cu greutate ar trebui să fie aproximativ zece la sută din greutatea persoanei care se va înveli cu ea. Deci dacă vrei să faci pătura cu greutate pentru un copil, va trebui să fie mai ușoară decât cea pentru adulți. Ca pătura să poată fi spălată, folosește pentru interiorul ei biluțe din plastic pentru umplutură, cum sunt cele cu care umpli fotoliile de tip puf. Tutorialul îl găsești aici.

  5. Decorează o pătură prin brodare

  p

  Nu trebuie să fii as la cusut ca să-ți decorezi o pătură simplă prin brodare. Ca să faci pătura asta, alege trei sau mai multe culori de fire groase și un ac gros pentru tricotat. Gândește modelul în avans, ca să ai o idee generală de unde să începi lucrul. Găsești instrucțiunile aici.

  6. Pătură din fleece simplă

  p

  Una dintre cele mai simple pături de realizat este cea din fleece cu margini înnodate. O poți face rapid și nu ai nevoie nici de mașină de cusut și nici să știi să coși. Urmărește tutorial ilustrat pas cu pas pe The Spruce Crafts.

  7. Pătură cu ciucuri din resturi de fire

  p

  Poți decora marginile unei pături din fleece fără mașină de cusut dacă le atașezi ciucuri din resturi de fire de lână (sau acril). Tutorialul îl găsești la A Girl and a Glue Gun.

  8. Pături DIY: împletire pe brațe

  p

  Păturile realizate din fire foarte groase nu sunt ușor de croșetat sau tricotat în mod clasic. Ca să faci o astfel de pătură, va trebui să-ți folosești mâinile ca unelte. În tutorialul ăsta vei învăța cum să împletești pe mâini o pătură cu fire foarte groase, inclusiv cantitatea exactă de material necesară pentru realizarea ei.

  9. Pătură senzorială pentru bebeluși

  p

  Cheia pentru realizarea unei pături cadou pentru un bebeluș este să folosești o varietate de texturi și modele distractive. Pentru tutorialul ăsta, ideea nu e este să faci o pătură cu care să poată fi învelit bebelușul. În schimb, vei crea o pătură la scară mult mai mică pe care copilul o poate strânge în mâini pentru confort și stimulare senzorială. Găsești instrucțiunile aici.

  10. Pături DIY: din petice

  p

  Pătura asta a fost realizată din petice din pulovere vechi, dar o poți face și din alte tipuri de materiale care ți-au rămas de la alte proiecte DIY. În loc să coși bucățile de material între ele, fiecare colț este unit cu pom-pom. Având în vedere că este o pătură fragilă, cel mai bine este să o folosești în scop decorativ. Urmărește tutorialul la Handmade Charlotte.

  11. Pături DIY: prin croșetare

  p

  Pătura asta e super ușor de realizat odată ce înveți tehnicile clasice de croșetare. Fiind o pătură mare și voluminoasă, vei avea nevoie de multe gheme pentru realizarea ei. În tutorial vei găsi tehnica folosită și dimensiunea croșetei, dar nu este un proiect pentru începători.

  12. Pătură din fleece pentru îmbrăcat

  p

  Păturile în care poți sta îmbrobodită pe canapea sunt foarte confortabile și ideale pentru zilele friguroase când stai în casă, acaparată de o carte bună și cu o cană de ceai fierbinte alături. Pătura are mâneci, deci nu-ți va mai fi frig la brațe. Găsești tutorialul ilustrat pas cu pas aici.

  13. Pătură decorată cu pom-pom mari

  p

  Poți transforma orice pătură simplă într-una statement cu pom-pom mari. Cu cât sunt mai mari, cu atât impactul va fi pe măsură. Poți cumpăra pom-pom în diverse dimensiuni sau poți învăța cum să le faci chiar tu. Tutorialul îl găsești la Dream a Little Bigger.

  14. Pături DIY: franjuri la o pătură din flanel

  p

  O modalitate foarte simplă de decorare pentru pături, fără să ai nevoie de o mașină de cusut, este să-i franjurezi marginile. Tehnica asta funcționează cel mai bine pe material din flanel cu pătrățele. Rezultatul va fi o pătură rustică și cozy perfectă pentru cadou de sărbători sau pentru colecția ta de pături. Tutorialul pas cu pas îl găsești aici.

  15. Din pulovere vechi

  p

  Uite un proiect pe care să-l realizezi după ce ți-ai făcut ordine în dulapul de haine după metoda lui Marie Kondo. Selectează câteva pulovere și bluze care se potrivesc estetic și unește bucățile de material între ele ca să-ți faci o pătură. Pentru proiectul ăsta de upcycling au fost folosite pătrate de material textil de nouă inch (aproximativ 23 de centimetri). Instrucțiunile pas cu pas le găsești la Made by Barb.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Creditele ipotecare ale viitorului sunt online și deja le poți obține mult ma...