DIY

10 ornamente de brad handmade pe care le poți face rapid și dacă n-ai mai făcut DIY

  Sezonul sărbătorilor de iarnă este o perioadă de bucurie, căldură și tradiția atemporală de a ne împodobi casele cu decorațiuni festive. În timp ce ornamentele cumpărate din magazine au farmecul lor, există o magie specială în crearea propriilor comori handmade pentru a le agăța în pomul de Crăciun.

  Dacă n-ai mai făcut proiecte handmade, dar vrei să oferi o notă personală bradului de Crăciun, ți-am pregătit zece idei de ornamente brad handmade, perfecte pentru tine.

  1. Pomișori din sfoară

  Dacă îți decorezi pomul de Crăciun în culorile naturii, o tendință foarte la modă, decorațiunile astea sunt perfecte pentru tine. Poți să faci pomișori din sfoară atât ca ornamente pentru brad, cât și să înșiri mai mulți ca să faci o ghirlandă cu care să înfășori bradul. Găsești tutorialul și explicații la The Style Brunch.

  2. Ornamente din tapet

  Uite o idee de ornamente mai atipice, care nouă ni s-a părut foarte fresh. Este ideală mai ales dacă anul acesta ai montat tapet în casă și ți-au rămas bucăți nefolosite sau resturi. Acum le poți folosi ca să-ți faci ornamente pentru brad. Poți face globuri pentru pom, dar și ghirlandă pentru casă. Urmează instrucțiunile de la My Scandinavian Home ca să să faci ornamentele din tapet.

  3. Ornamente brad handmade parfumate

  Da, ai citit bine, poți face ornamente parfumate. Sunt minunate mai ales dacă ai un brad artificial și îți este dor de mirosul celui natural. Folosește pentru acest proiect DIY mărgele din lavă vulcanică, fiindcă sunt poroase și absorb și mențin mai mult timp mirosul de ulei de esențial de brad/pin. Dacă nu găsești, pune câteva picături de ulei esențial pe panglica decorațiunilor și împrospătează-le din când în când cu câte un strop de ulei. Tutorialul îl găsești aici.

  4. Ornamente brad handmade din lut

  Acesta este probabil unul dintre cele mai ușoare proiecte DIY pentru ornamente. Spunem asta fiindcă forma nu trebuie să fie perfectă, realizarea ornamentelor durează puțin și efectul este frumos și simplu. Îți recomandăm să folosești lut alb cu uscare la aer.

  Modelează formele pe o planșă și fă o gaură cu o andrea prin care să poți trece sfoara cu care să le agăți în pom. Lasă-le apoi să se usuce complet și desenează pe ele modele cu carioci cu vopsea acrilică. Ca să modelezi mai ușor lutul, umezește mâinile cu apă.

  5. Stele îmbrăcate în sfoară

  Pentru un pom cu accente rustice și cozy, fă aceste decorațiuni din stele îmbrăcate în sfoară. Fă mai multe stele, îmbrăcate în sfoară de cânepă, dar și lână de diverse culori și texturi. Păstrează o paletă cromatică neutră pentru un pom simplu și scandinav. Tutorialul îl găsești aici.

  6. Ornamente reciclate

  Ai ornamente din anul trecut care nu-ți mai plac și te gândești chiar să le donezi sau să le arunci? Ce-ar fi să păstrezi banii pe care i-ai da pe alte decorațiuni și să reciclezi vechile globuri. Din tutorialul acesta vei învăța cum să le dai o nouă față cu vopsea, dar și să le oferi un aspect de catifea. Cum? Ei bine, poți folosi pudră ca cacao. Uite aici instrucțiunile în imagini.

  7. Din lut cu amprentă

  O altă modalitate ușoară prin care să creezi ornamente de brad din lut este să te folosești de tehnica amprentelor. Pe lutul proaspăt modelat, aplică frunze și alte plante cu texturi. Apoi dezlipește-le și lasă lutul să se usuce. Vor avea un model organic fără ca tu să depui mult efort. Găsești aici tutorialul complet și exemple.

  8. Ornamente brad handmade în stil minamalist

  Dacă ești adepta minimalismului, vei adora aceste globuri în alb-negru cu vopsea în gradient. Nu-ți face griji, nu te vei chinui cu pensule și bureți ca să vopsești globurile fiindcă vei folosi vopsea acrilică spray. Găsești tutorialul la Fashion Lush.

  9. Ornamente simple cu natură

  Dacă vrei să duci la un cu totul alt nivel trendul cu ornamente inspirate din natură poți pune în aplicare ideea asta. Pune în globuri transparente rămurele de brad, vâsc și alte plante veșnic verzi și atârnă-le în pom. La finalul sărbătorilor va fi nevoie să le scoți din globuri fiindcă se vor deteriora și usca în timp. Poți relua procesul anul viitor cu globurile rămase.

  10. Ornamente brad handmade în culori pastelate

  Dacă faci brad pastelat anul acesta, nu trebuie să-ți lipsească nici ornamentele în culori pastelate. Nouă ne plac mult ornamentele din lut în formă de gogoși, vopsite în culori pastel. Mai că-ți vine să muști din ele de drăguțe ce sunt. Ca să le realizezi urmează tutorialul de la Studio DIY.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 ornamente de brad handmade pe care le poți face rapid și dacă n-ai mai fă...