Plante

10 flori de august pe care le poți folosi și în aranjamente florale

publicat pe 08 aug. 2023

    Deși am intrat teoretic în ultima lună de vară, anotimpul care ne bucură simțurile cu flori și fructe încă mai are multe de oferit. Asta înseamnă că ne putem bucura în continuare de miresmele îmbătătoare și coloritul florilor în parcuri și în grădini.

    Dacă îți place să-ți decorezi și casa cu buchete de flori în sezon, ți-am pregătit o listă cu 10 flori de august, perfecte atât pentru grădina ta, cât și pentru vazele din locuință.

    1. Floarea-soarelui

    Flori de august

    Floarea-soarelui e o adevărată comoară vizuală a verii. Începe să înflorească la jumătatea sezonului, atinge vârful înfloririi în august și poate persista până la începutul toamnei. Așa cum spune și numele ei, are nevoie de soare direct. În materie de sol, preferă unul care se drenează ușor, iar ca pH se descurcă bine atât în sol acid cât și neutru și alcalin.

    Floarea-soarelui o poți găsi cu petale galbene, roșii, mahon și bicolore. Florile sale le poți folosi în buchete cu care să-ți decorezi casa, iar petalele sunt comestibile. Le poți folosi la salate sau ceaiuri.

    2. Flori de august: Alstroemeria

    Alstroemeria, cunoscută și sub numele de crinul peruvian este o plantă perenă cu flori similare cu cele ale crinului. Preferă soare direct sau umbră parțială și un sol cu pH acid, cu drenare bună. Planta înflorește pe tot parcursul verii până în noiembrie. Florile rezistă tăiate în vază între două și trei săptămâni. Seva plantei poate irita pielea, așa că poartă mănuși atunci când o manevrezi.

    3. Flori de august: Dalia

    Daliile sunt flori de august perfecte atât pentru grădină, cât și pentru buchete dramatice și elegante. Înfloresc de la jumătatea verii și rezistă până la primul îngheț. Sunt plante anuale și cresc cel mai bine în soare direct, cu sol bine drenat și udări frecvente în sezonul de creștere.

    Ca florile să reziste mult timp în vaze, taie-le dimineața devreme, când temperaturile sunt mai scăzute și planta e bine hidratată. Introdu câțiva centimetri din tulpini în apă fierbinte (să nu fie la temperatura de fierbere) ca să le sigilezi tăietura. Așteaptă până se răcește apa și apoi aranjează-le într-o vază cu apă proaspătă.

    4. Dianthus

    Flori de august dianthus

    Dianthus sunt plante care fac parte din aceeași familie cu garoafele. Sunt flori perene cu viață scurtă, pe care cel mai probabil le-ai văzut la bunica la țară în grădina cu flori. Crește-le în sol cu pH netru, umed, dar cu drenare bună și în soare direct. Florile au diverse culori, de la alb, la lila, roșu și roz. Toate soiurile de dianthus sunt toxice pentru câini și pisici.

    5. Cârciumăreasa (Zinnia)

    Zinnia sau cârciumăreasa este una dintre cele mai populare plante anuale de grădină, cu o mulțime de specii cu flori de diverse culori. Florile de zinnia pot fi de diverse nuanțe de roșu și portocaliu, roz pastelat și verde. Cresc rapid și înfloresc la final de vară, început de toamnă. Florile sale sunt rezistente și în vaze, de aceea sunt folosite cu succes la multe aranjamente florale.

    6. Floarea-soarelui mexicană (Tithonia)

    Flori de august Tithonia

    Tithonia, cunoscută și sub numele de floarea-soarelului mexicană, este o plantă care înflorește abundent și face flori cu petale în diverse nuanțe de roșu intens, portocaliu sau galben, toate cu centrul galben. Tithonia sunt flori de august de care te poți bucura în grădină până toamna. Preferă soare direct, sol nisipos cu drenare bună și pH acid.

    7. Negrilica de Damasc (Nigella damascena)

    flori de august negrilica

    Negrilica de Damasc este o plantă anuală cu flori albastre, mov, roz și albe. Preferă soare direct sau umbră parțială și un sol bine drenat. Florile sale se păstrează bine și atunci când sunt tăiate și folosite la aranjamente florale. Chiar și păstăile cu semințe pot fi uscate și folosite în buchete. Planta este toxică pentru oameni, așa că ține-o la distanță de copii.

    8. Crini (Lilium)

    Crinii sunt unele dintre cele mai faimoase flori de august parfumate. Florile sale mari cu mireasmă îmbătătoare încep să-și facă apariția de la jumătatea verii până la finalul acesteia. Nu este o plantă pretențioasă și se descurcă bine atât în soare direct, cât și în umbră parțială, dar solul trebuie să fie ușor lutos. Dacă ai pisică, ține cont: crinii sunt toxici pentru feline.

    9. Mărărița (Cosmos)

    Mărărițele sunt flori de august foarte ușor de îngrijit și deloc pretențioase. Ba chiar se înmulțesc și singure. Ca să facă multe flori, plantează-le într-o zonă din grădină cu soare direct. Odată stabilite, mărărițele nu mai necesită udare, decât dacă există o perioadă de secetă îndelungată. Înfloresc până la primul îngheț, iar florile rezistă bine în buchete.

    10. Măciuca Ciobanului (Echinops)

    Măciuca ciobanului este o plantă perenă cu flori deosebite de formă sferică. Preferă soare direct, sol cu drenare bună și pH acid. Florile sale au de obicei culoarea albastră, dar există și soiuri cu flori mov și albe. Este o plantă ușor de îngrijit, care nu are nevoie de apă în plus, cu excepția secetelor îndelungate. Măciuca ciobanului este extrem de prolifică, deci dacă nu vrei să se extindă prea mult în grădină, taie florile după ce le-a trecut vremea. Astfel, eviți căderea semințelor în sol.

    Când manevrezi planta, ține cont de faptul că frunzele sale au țepi mici și subțiri care îți pot irita mâinile. Folosește cel mai bine mănuși pentru grădinărit.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments