LIFE

Playlist de vară: 12 piese care te fac să intri în atmosfera de vacanță

  Muzica e întotdeauna o idee bună atunci când vrei să intri în atmosfera de vacanță. Fie că ești în căutarea unei piese perfecte pentru drum, fie că ești acasă și ți-e un pic dor de mare, ți-am pregătit un playlist care să-ți dea o stare de bine.

  Așa că apasă play și „enjoy your summer”.

  1. The Underdog Project – Summer Jam

  Nu contează din ce generație faci parte, piesa asta cu siguranță îți trezește cheful de vară și de vacanță. Pentru că, mai mult ca sigur, „Summer Jam” este the ultimate summer song.

  Piesa asta e lansată la începutul anilor 2000 și sună fresh chiar și la 22 de ani distanță. De-asta merită inclusă în playlistul nostru pentru o stare de vacanță așa cum trebuie.

  2. The Doors – Roadhouse Blues

  Drumul către destinația ta de vacanță are nevoie, la rândul lui, de un soundtrack potrivit. „Roadhouse Blues” e una dintre acele piese care face ca timpul să se scurteze și să seteze tonul de drum. Dacă aștepți cu nerăbdare momentul când ajungi la mare, atunci fă-ți încălzirea pe piesa asta. Și mai adaugă la rețeta The Doors către mare și piesele „Indian Summer” sau „LA Woman”.

  3. VAMA – Perfect fără tine

  Ce-ar fi un playlist de vacanță fără VAMA lui Tudor Chirilă? Exact la asta ne gândeam și noi. „Perfect fără tine” a devenit un imn al drumului către mare. Sau poate doar imnul celor trădați în dragoste care vor să aibă parte de libertate. Încă nu ne-am decis în privința asta.

  Oricum ar fi, piesa băieților de la VAMA te atrage în poveste și te face să cânți cu voce tare fiecare vers. Cu toții am fost cândva într-o situație mai puțin plăcută într-o relație, dar am trecut cu bine peste cu ajutorul muzicii.

  4. Childish Gambino – Feels Like Summer

  Starea de relaxare totală în vacanță se instalează odată cu melodia lui Childish Gambino. E chiar așa cum îi zice numele, genul de piesă care trezește în tine un sentiment asemănător cu vara. Parcă simți deja cum valul ăla plăcut de căldură te lovește peste față. Și tot ce vrei să faci e să stai relaxat și să asculți piesa asta.

  5. Vance Joy – Riptide

  „Riptide” e ca o adiere de vânt. Te face să respiri și să îți dai seama de ce viața poate să fie mai bună și mai ușoară. Măcar în vacanță. Partea bună la piesa asta e că de la un punct încolo, când te prinde cu adevărat, versurile nici nu mai contează. Totul e doar un ritm care îți bucură sufletul. O piesă perfectă pentru pentru o stare de vacanță la fel de perfectă.

  6. Thegiornalisti – Felicità puttana

  Italienii știu mereu să facă totul cu puțin mai mult gust și cu multe sentimente și emoții la pachet. Pentru atmosfera de Italia, ai nevoie doar de un play la piesa asta. Nici nu are importanță dacă înțelegi versurile, pentru că e mai important felul în care te simți când asculți „Felicità puttana”.

  Aici e și catch-ul. Piesa te apropie mai mult de valorile unui italian autentic. Prin simplitatea felului în care povestea e spusă. Dacă deja ți-am trezit cheful de o vacanță în Italia, atunci știi de unde să pornești.

  7. Augustine – Luzon

  Dacă planul tău de vacanță e să faci o călătorie prin orașele pitorești ale Italiei, atunci piesa asta e soundtrack-ul perfect pentru tine. Iar dacă alături ai și persoana iubită, atunci melodia lui Augustine se potrivește de minune.

  „Luzon” vorbește despre acel sentiment măreț de dragoste, atunci când te simți îndrăgostit. Și când vrei ca persoana iubită să zâmbească prin orice faci, deci să o faci fericită. Recomandăm piesa asta alături de un apus și de o sticlă de vin, în prima seară de vacanță.

  8. Kid Francescoli – Moon

  „Moon” pare că e piesa celor visători, care așteaptă vacanța cu sufletul la gură și care și-au plănuit totul în cel mai mic detaliu. Dar e și piesa care îndeamnă la visare, la minute în șir petrecute privind cum peisajul se derulează în fața ta, din mașină. Sau poate că e piesa pe care vrei să o auzi la răsărit, după cea mai nebună seară de distracție alături de prietenii tăi. Alegerea îți aparține.

  9. Weezer – Island in the Sun

  Vacanța de vară poate să însemne și o escapadă de doar o zi. Desigur, alături de persoana iubită. Îți faci bagajul în grabă, te bucuri că o să ai parte o aventură, îți îmbrățisezi iubitul sau iubita, vă urcați în mașină și vă mai opriți pe șezlong, la buza mării. Pare un plan bun, nu? Asta vrea să îți transmită și piesa asta. Fă ce simți, fără regrete. Lasă-te purtat de val și bucură-te de o vacanță altfel.

  10. Peter Andre – Mysterious Girl

  Muzica anilor ’90 are acel ceva cu adevărat special. În acea perioadă, fiecare anotimp avea piesa care îl definea. Când vine vorba de vară și de vacanță, cel mai probabil știi sau ai fredonat deja „Mysterious Girl”, piesa lui Peter Andre.

  Melodia are un vibe de party pe plajă, te transpune fix în momentul în care ajungi să întâlnești pe cineva misterios, care te intrigă. Și așa ajungi să intri, pe acordurile piesei ăsteia, într-un joc al descoperirii. Căci o vacanță completă are și partea asta de distracție.

  11. Body & Soul – Ne-au topit căldurile

  Știm că nostalgia, sub toate formele ei, își face loc în bagaj chiar și atunci când e vorba de vacanță. De aceea nu puteam să nu includem în playlistul nostru și o piesă românească. Din perioada de glorie a muzicii noastre, cu vibe de vară, pusă pe distracție și acel discurs simplu și de efect.

  Un fel de punct ochit, punct lovit. Băieții de la Body & Soul au dat mereu tonul distracției de vară cu piesele lor.

  12. Scarlet Pleasure – What A Life

  Melodia asta este soundtrack-ul filmului „Another Round”, cu Mads Mikkelsen în rolul principal. La bază, filmul este despre câțiva profesori care aleg să consume alcool zilnic și în mod regulat ca să vadă cum le sunt impactate viețile sociale și carierele. Un experiement cel puțin interesant pentru care recomandăm și filmul. Doar că „What A Life” e piesa care definește acest playlist pentru vacanță.

  E modul perfect de a încheia o aventură, de a te bucura de timpul petrecut și de a rămâne cu amintiri care să dăinuie. Ești mulțumit de vacanța ta și revii la normal cu zâmbetul pe buze. Asta transmite piesa. Așa că mai dai play încă o dată. Și fă-ți deja planurile pentru următoarea vacanță.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Playlist de vară: 12 piese care te fac să intri în atmosfera de vacanță