DIY

Peste 16 moduri creative în care poți folosi lădițele din lemn pentru decorarea casei sau a grădinii

  Personalizarea locuinței sau a grădinii nu trebuie neapărat să fie un proces costisitor. Dimpotrivă, cu cât mai puțini bani investești în asta, cu atât procesul devine mai distractiv și îți va pune creativitatea la încercare. Dacă îți plac provocările și ai un pic de îndemânare, poți încerca să îți faci propriile piese pentru casă sau exterior. Ca să-ți dăm un imbold, am adunat laolaltă câteva idei de decorare cu lădițe din lemn pe care le poți reproduce acasă.

  Probabil ți-au trecut prin mâini acele lădițe clasice din lemn, în care se țin fructele sau legumele. Adesea ajung uitate într-un colț de bucătărie sau chiar depozitate în magazie sau în debara, cu speranța că vor ajunge să fie folositoare mai târziu. Când simți că le-a venit momentul, le poți folosi pentru a realiza una dintre aceste idei de decorare cu lădițe de lemn.

  Idei de decorare cu lădițe din lemn, pentru interior

  1. Rafturi de perete pentru bucătărie

  a

  O idee care îți poate „salva” un perete din gol din bucătărie este să îl decorezi cu rafturi pentru condimente făcute din lădițe. Tot ce trebuie să faci este să le montezi pe perete – fie prinse în șuruburi, fie agățate în cui, precum tablourile – și să le umpli cu tot felul de mici borcane în care să pui fie condimente, fie paste sau orez. Pentru ca toată compoziția să arate frumos și să dea un aer fresh bucătăriei, adaugă din loc în loc plante și chiar mici tablouri.

  2. Idei de decorare cu lădițe din lemn pentru mai multă culoare, dar și organizare în casă

  b

  Multe idei de decorare cu lădițe din lemn presupun transformarea lor în rafturi de depozitare. Uite un exemplu prin care le poți folosi astfel chiar holul de la intrarea în casă. Tot prin prinderea lor în perete, poți crea zone în care să îți organizezi pantofii și alte obiecte de vestimentație sau accesorii pe care vrei să le ai la îndemână atunci când ieși din casă – genți, pălării, fulare sau orice ai tu nevoie. Iar pentru factorul decorativ, poți alege o paletă cromatică prin care să dai un pic de vitalitate spațiului și să vopsești fiecare lădiță într-o nuanță diferită din paletă.

  c

  Dacă ai nevoie de un pic mai multă organizare în zona biroului de lucru, poți monta aceleași lădițe tot pe perete pentru a crea noi zone de depozitare. În ideea din imagine, lădițele sunt vopsite în culori vii, iar interiorul lor este acoperit cu autocolant în diverse modele, ceea ce adaugă și mai multă personalitate proiectului. Aici poți experimenta cu imprimeurile tale preferate.

  3. Perete separator cu zone de depozitare

  d

  Dacă locuiești într-o garsonieră ori locuința ta are o compartimentare open space în care îți dorești mai multă intimitate într-o anumită zonă, una dintre cele mai interesante idei de decorare cu lădițe din lemn este să le folosești pentru a crea un perete separator cu zone de depozitare. Tot ce trebuie să faci este să le aranjezi astfel încât să construiești o structură cu ajutorul lor, la fel ca în imagine. Apoi, le poți prinde una de alta pentru mai multă stabilitate. Este o soluție super versatilă, fiindcă poți face peretele cât de lat sau înalt ai tu nevoie, folosind un număr mai mic sau mai mare de lădițe.

  4. Mini-etajeră boho-chic din lădițe

  e

  Dacă simți lipsa unui corp de depozitare oriunde în casă, însă ai în debara o colecție întreagă de lădițe, le poți pune laolaltă astfel încât să-ți construiești o etajeră. Folosește combinația din imagine – o lădiță pe verticală, cealaltă pe orizontală, iar pe următorul rând puse în ordine inversă – și poți obține un corp cu rafturi numai bun pentru adăposti toate obiectele din casă cărora nu le-ai găsit încă un loc al lor. Pentru ca noua ta piesă de mobilier să aibă un aspect mai finistat, vopsește lădițele în alb sau lasă câte un raft din lemn nevopsit, doar băițuit, ca în ideea de mai sus.

  5. Măsuță de cafea pentru living

  f

  De la rafturi și corpuri de depozitare, până la măsuțe de cafea, există posibilități și idei de decorare cu lădițe din lemn pentru a crea orice îți trece prin minte. Cu patru lădițe mai mari, poți construi o masă perfectă pentru living, cu loc în centru fie pentru o plantă de apartament, fie pentru o vază cu flori de sezon. Iar fiecare lădiță în sine creează un spațiu de depozitare pentru obiectele împrăștiate prin sufragerie, precum telecomenzi, reviste sau chiar lumânări parfumate.

  6. Rafturi colorate pentru un atelier ori pentru camera copiilor

  g

  Dacă totuși în amenajarea locuinței ți se pare un pic prea mult să integrezi lădițele printre decorațiuni sau mobilier, le poți folosi în spațiile mai puțin pretențioase din casă, precum în atelier sau în camera copiilor. Vopsite în nuanțe pastelate și așezate ordonat pe podea, ele pot servi drept rafturi pentru jucării ori pentru ustensile de pictat, sculptat sau alte astfel de hobby-uri pentru care ai adunat o colecție întreagă de accesorii.

  7. Idei de decorare cu lădițe de lemn folosite drept noptiere

  h

  În amenajarea unui dormitor boho-chic, o noptieră făcută de tine din lădițe din lemn poate fi exact piesa care leagă întregul decor într-un mod creativ. Nici nu trebuie să fie un proces prea complicat – trebuie doar să le montezi una peste alta, ori dacă ai o lădiță mai mare, o poți folosi individual. Vopsește-o în alb ori finisează-i laturile cu hârtie abrazivă și un ulei protector dacă îți place aspectul de lemn natural.

  i

  Pentru un aspect mai romantic, poți monta lădiței un set de picioare de mobilier cu modele sculptate. În acest caz, ar fi nevoie totuși să vopsești și lădița, și picioarele, pentru ca ele să se potrivească cromatic unele cu altele și să obții o piesă cu aspect uniform din punct de vedere stilistic.

  j

  Există idei de decorare cu lădițe din lemn pe post de noptiere chiar și pentru amenajările în stil industrial. Tot ce trebuie să faci este să le montezi un set de picioare metalice negre. Un detaliu care poate înlătura complet ideea de lădiță atunci când privești noptiera este sfoara de iută, înfășurată în jurul mânerelor.

  8. Mini-zonă media

  k

  Dacă ai un pick-up sau un casetofon vechi cu cd-uri și vrei să îți creezi o zonă media în stil retro pentru ele, poți folosi două lădițe din lemn una peste alta. Cu un set de roți pentru mobilier poți face corpul mobil, astfel încât să îl poți muta dintr-o parte în alta, iar cu un pic de autocolant și vopsea, îi poți da un aspect mai funky.

  9. Băncuțe mobile cu depozitare la interior

  l

  O altă idee potrivită în special pentru camera copiilor este realizarea unor băncuțe mobile din lădițe de lemn. Trebuie doar să le adaugi roți și perne pe post de șezut, iar spațiul din interior poate fi folosit drept depozitare.

  10. Bibliotecă cât peretele

  m

  Una dintre cele mai surprinzătoare idei de decorare cu lădițe de lemn este să le folosești pentru a construi o bibliotecă mare cât tot peretele. Este important să acorzi atenție modului în care le amplasezi, însă după ce ai făcut mai multe probe și ai testat diverse variante, tot ce mai trebuie să faci este să le montezi și să-ți aranjezi cărțile pe noile rafturi.

  11. Zonă de joacă și dormit pentru pisici

  p

  Piesele de mobilier pentru pisici și alte animale de casă sunt destul de costisitoare în comerț, așa că dacă ai deja câteva lădițe din lemn în casă, poți face chiar tu un corp pentru dormit și zgâriat. Cu lădițele îi construiești structura, iar celelalte accesorii – precum pernele și sisalul – le poți cumpăra de la un petshop.

  Idei de decorare cu lădițe din lemn pentru exterior

  12. Decorațiuni pentru o nuntă în aer liber

  n

  În cazul în care plănuiești o nuntă în aer liber, poate chiar în curtea din spatele casei, poți folosi lădițele de lemn pentru a crea decorațiuni în stil rustic. Accesorizează-le cu plante de câmp, precum lavandă sau chiar floarea soarelui.

  13. Etajeră pentru plante pentru terasă ori balcon

  o

  Dacă îți place să îți scoți plantele la aer în timpul sezonului cald, poți crea o etajeră pentru ele. Se potrivește atât pe terasă, cât și pe balcon. O poți vopsi în ce culoare vrei, însă rozul pal contrastează plăcut cu verdele frunzelor.

  14. Suport de agățat ghivece pentru foișor

  q

  Un alt mod pentru a folosi lădițele de lemn este să le transformi în suporturi suspendate de ghivece. Le poți prinde de acoperișul foișorului, iar astfel vei avea parte de mai multă intimitate.

  15. Decorațiune pentru terasă

  r

  Tot pe post de decorațiune de grădină poți folosi o lădiță așezată vertical și folosită ca zonă de display pentru un mic ghiveci cu flori. Atârnă în ea plante suculente și așaz-o într-un colț de foișor pentru a-i da mai multă personalitate.

  16. Raft pentru unelte de grădinărit sau decorațiuni

  s

  Deși multe idei de decorare cu lădițe de lemn sugerează crearea unor noi spații de depozitare la interior, le poți folosi cu același scop și la exterior. Iată un exemplu pentru a crea o zonă în care să îți ții uneltele și accesoriile de grădinărit.

  Foto principală: Shutterstock

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Peste 16 moduri creative în care poți folosi lădițele din lemn pentru decora...