Cum scapi de porumbei cu câteva metode sigure și care au un rezultat rapid
publicat pe 26 iul. 2023Ți-am pregătit câteva metode sigure și eficiente care să te ajute să scapi de porumbei dacă te confrunți cu această problemă. Porumbeii se pot dovedi niște dăunători agresivi cu locuința ta. Te întrebi „cum scap de porumbei”? Am găsit câteva idei pentru cum să scapi de porumbei de pe casă, balcon sau terasă.
Porumbeii sunt asociați mai mereu cu un simbol al păcii, fiind unele dintre cele mai tenace, curioase, dar și problematice păsări. Asta pentru că, alături de rozătoare, porumbeii sunt considerați unii dintre dăunătorii naturali care pot provoca unei locuințe o mulțime de probleme.
Ce probleme pot cauza porumbeii
Porumbeii pot provoca multă murdărie în locurile în care își fac veacul. Prin prezența lor, porumbeii aduc cantități mari de excremente, mirosuri neplăcute, apariția de cuiburi în locuri nedorite sau apariția suplimentară de muște și purici, printre altele. Mai mult, porumbeii pot fi purtători de boli și paraziți care pot fi transmise oamenilor sau animalelor de companie.
Porumbeii sunt păsări curioase de fel, trăiesc în comunități, se pot reproduce necontrolat, se adaptează oricărui mediu și preferă să-și construiască cuiburile la înălțime. Balcoanele, grinzile, acoperișurile, streșinile și mansardele sunt printre locurile preferate.
Apariția unui porumbel înseamnă automat apariția mai multora. Ceea ce duce la adunarea de cantități mari de excremente și la degajarea de mirosuri neplăcute. Totodată, excrementele de porumbei atrag șoareci, șobolani și muște.
Mare problemă, în acest caz, este că excrementele de porumbei sunt foarte acide. Conțin acid nitric, care poate eroda orice suprafață atinsă, de la mobilier de balcon la vopseaua de mașină.
Cuiburile pe care porumbeii le construiesc sunt, de asemenea, o mare problemă. Pot apărea în jgheaburi sau în burlane și pot bloca trecerea apei. Cuiburile sunt construite de porumbei cu propriile excremente care conțin un agent de aglutinare. Substanța aceasta face ca în timp cuiburile să fie extrem de solide.
În acest context, e destul de util să știi cum să scapi de porumbei. Ți-am alcătuit o listă succintă de metode sigure și eficiente care te pot ajuta să scapi din timp de prezența porumbeilor.
Ce trebuie să știi despre comportamentul porumbeilor:
- Porumbeii preferă locurile unde există hrană. Ia măsurile necesare astfel încât în jurul locuinței tale să nu existe condiții prielnice porumbeilor. Nu le oferi mâncare.
- Oricât de agresiv ar părea, distruge cuiburile de porumbei dacă apar pe proprietatea ta. Acest tip de comportament descurajează păsările să reînceapă procesul construirii cuibului.
- Deși nu sunt domesticiți, porumbeii nu se tem de oameni, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai neînfricate păsări ale naturii.
- Porumbeii sunt greu de relocat. Este binecunoscut faptul că un porumbel își va găsi drumul spre cuibul de baștină, chiar dacă este eliberat la mii de kilometri depărtare. De altfel, puii de porumbel au tendința de a reveni în zona de origine pentru a-și construi propriul cuib.
Cum scapi de porumbei: metode convenționale și neconvenționale
Te întrebi cum scap de porumbei? Folosește materiale care strălucesc în lumina soarelui. Lumina reflectată este foarte deranajată pentru ochii porumbeilor și îi va ține la distanță. Poți folosi aluminiu, jucării din plastic, CD-uri vechi sau cauciuc și chiar baloane sau clopoței de vânt.
Aparatele cu ultrasunete țin porumbeii la distanță. Acestea creează un fel de „perdea” fonică. Ultrasunetele sunt atât de deranjante pentru păsări încât vor evita zona cu totul. În schimb, unii proprietari care au folosit un astfel de aparat spun că păsările se obișnuiesc într-un final cu ultrasunetele. Pentru oameni, ultrasunetele nu sunt sesizabile.
Mai poți folosi gelul anti-păsări. Este vorba de o soluție vâscoasă, nelipicioasă, dar care face imposibilă staționarea porumbeilor pe suprafețele pe care este pusă.
Fă un mix de condimente foarte puternice, cum ar fi praful de chili, ardei iute, piper negru și scorțișoară. Împrăștie mixul rezultat în jurul locurilor unde știi că porumbeii își fac veacul, cum ar în partea exterioară a ferestrelor. Iuțenia mixului de condimente este dăunătoare porumbeilor și îi va face să evite zona.
Lavanda, busuiocul sau rozmarinul se pot dovedi soluții eficiente pentru a alunga porumbeii. Mirosul dulce și intens al lavandei este de nesuportat pentru porumbei. Busuiocul are uleiuri esențiale, precum eugenolul și citronelolul, care sunt deja un repelent natural pentru păsări.
Benzile cu țepi te pot ajuta să scapi de porumbei, însă reprezintă o soluție destul de costisitoare. Instalarea se face ușor, iar porumbei nu se vor mai așeza și nu vor mai construi cuiburi, astfel că vor părăsi proprietatea destul de repede. O soluție de buget o reprezintă și cactușii puși în ghivece de-a lungul zonei în care se adună porumbeii.
Folosește plase cu ochiuri fine pentru a sigila eventualele deschideri unde porumbeii și-ar putea face cuiburi. Cum ar fi în zona coșurilor de fum, a gurilor de aerisire, în streșini sau în jgheaburi. De asemenea, ar fi ideală montarea de jgheaburi acoperite. Odată instalați într-un anumit loc al casei, porumbeii vor fi greu de relocat și îndepărtat.
În grădină poți pune sperietori care să se asemene cu bufnițe sau ulii, dușmanii naturali ai porumbeilor. Pe termen scurt, această soluție se poate dovedi foarte utilă.
-
UTILE
Impozitul pe proprietate în 2025. Care este formula de calcul și cât plătești anul acesta pentru locuință
Ți-am pregătit și două exemple de calcul.
-
UTILE
La cât timp se schimbă salteaua de pat. Ce influențează, de fapt, durata ei de viață
Contează foarte mult să o schimbi la timp.
-
Grădină
Plante suculente rezistente la ger: 5 opțiuni superbe și nevoile lor de îngrijire
Nu sunt rezistente doar la secetă și canciulă, ci și la îngheț.