CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider cu produse pe care sigur le ai prin casă

publicat pe 17 mart. 2022

  Produsele care funcționează ca absorbant pentru mirosuri neplăcute din frigider nu sunt atât de greu de găsit pe cât ai crede, ba chiar s-ar putea să le ai prin casă.

  Mirosul urât din frigider poate deveni o sursă reală de nervi, mai ales când acesta persistă după aruncarea alimentelor stricate sau expirate și după curățarea frigiderului.

  Există însă metode simple și produse pe care le ai deja în casă, care funcționează ca absorbant pentru mirosurile din frigiderul tău.

  Folosește un absorbant natural pentru mirosul din frigider care persistă după curățare

  Dacă frigiderul tău miroase îngrozitor chiar și după ce l-ai curățat zdravăn, probabil mirosul neplăcut s-a impregnat în plastic. Prin urmare, ai nevoie de un tip de absorbant pentru mirosuri potrivit pentru frigider. Partea bună este că nu trebuie să alergi prin magazine în căutarea unui produs miraculos, ci poți reîmprospăta frigiderul cu ajutorul unor produse pe care le ai deja în casă. O soluție utilă este și aerisirea frigiderului vreme de 30-60 de minute.

  ulei esential curatenie frigider

  Bicarbonatul de sodiu, absorbant la îndemână pentru mirosurile din frigider

  Un absorbant eficient pentru mirosuri neplăcute din frigider este bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să deschizi o pungă sau o cutie de bicarbonat de sodiu și să o lași în frigider timp de aproximativ trei zile. De asemenea, poți să pui bicarbonat de sodiu în recipiente mici, deschise, pe fiecare raft al frigiderului pentru câteva zile.

  Cum scapi de mirosul din frigider folosind lămâi

  Lămâia are un miros fresh, răcoritor, și este o soluție bună dacă te întrebi cum scapi de mirosul din frigider. Tot ce trebuie să faci este să storci jumătate de lămâie și să ștergi cu sucul ei, cu ajutorul unei cârpe din bumbac, frigiderul. Taie restul de lămâie și las-o pe o farfurie în frigider pentru o zi sau doua.

  Cafeaua, un absorbant pentru mirosuri din frigider foarte util

  Cafeaua nu este bună doar în ceașcă, dimineața. Funcționează de minune pentru eliminarea mirosului neplăcut din frigider. Pune o ceașcă de zaț de cafea pe o farfurie și las-o câteva zile la frigider. Înlocuiește din când în când zațul pentru a accelera procesul.

  absorbant mirosuri frigider cafea

  Cu ce se scoate mirosul din frigider: vanilia, o soluție dulce și eficientă

  Pe lângă trucurile cu bicarbonat de sodiu și cafea, poți încerca să înmoi o bucată de vată în ulei esențial de vanilie. Las-o în frigider pentru o zi, cu ușa închisă.

  Știai că poți să scapi de mirosul din frigider cu ajutorul ziarului de ieri?

  Ziarul pe care l-ai citit ieri la cafea este deja vechi și în aparență inutil, dar nu te grăbi să-l arunci. Poți să-l folosești pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider. Șterge tot plasticul cu oțet alb și rulează foile de ziar și așază-le în frigider, pe fiecare raft în parte și pe uși. Dă-i o pauză frigiderului tău și lasă ziarele acolo timp de trei-patru zile, cu ușile închise.

  Ce poți să faci când niciun absorbant de mirosuri pentru frigider nu funcționează

  Dacă în frigiderul tău nu există alimente stricate sau expirate, dar mirosul din frigider persistă, frigiderul tău are nevoie, cel mai probabil, de o curățare temeinică pe părți. Înainte de a folosi trucurile prezentate mai sus, îți recomandăm să cureți fiecare parte a frigiderului cu mare atenție. Nu rata colțurile și îmbinările unde bacteriile se pot ascunde cu dibăcie.

  Curăță sub tăvi și ocupă-te de coșul pentru legume

  Fructele și legumele lasă în urmă sucuri și bacterii care pot putrezi. Încearcă să scoți rafturile și lădițele în care ai depozitat fructe și legume și curăță-le pe toate părțile cu oțet sau apă oxigenată.

  Nu uita să cureți tava de scurgere

  Dacă frigiderul tău are o tavă de scurgere dedesubt, nu uita să o cureți. Tava se poate umple ușor, iar apa stagnată este un mediu minunat pentru bacterii și mucegai. Scoate cu grijă tava și curăț-o cu apă și detergent de vase. O idee foarte bună este, de asemenea, curățarea cu apă oxigenată.

  Uită-te cu atenție sub frigider

  Dacă ai încercat tot ce puteai încerca să scoți mirosul din frigider, însă problema neplăcută persistă, s-ar putea ca interiorul frigiderului să nu fie, de fapt, problema. Mută ușor frigiderul și curăță suprafața cu un produs potrivit pentru tipul de pardoseală.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum scapi de mirosul neplăcut din frigider cu produse pe care sigur le ai prin ...