UTILE

Soluții simple și naturale de curățat adidașii albi: ce ingrediente din casă sunt de folos

publicat pe 15 mai 2024

  Curățarea adidașilor albi trebuie să fie făcută cu ingredientele potrivite. Nu neapărat cu cele din comerț, ci cu cele care au rezultate rapide și eficiente. Ți-am pregătit câteva soluții simple și naturale de curățat adidașii albi. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente comune. Toate detaliile, în articol. 

  Soluție de curățat adidașii albi 

  Petele de pe adidașii albi devin destul de inestetice în timp, dacă nu sunt curățate cu substanțele potrivite. În general, petele galbene fac ca adidașii albi să nu mai aibă un aspect plăcut. 

  În cazul acestor pete, ele apar atunci când adidașii sunt lăsați prea mult să se usuce în razele directe ale soarelui. Totodată, petele galbene pe adidași albi mai apar când țesătura încălțămintei nu este clătită corect de detergenți, când se folosește o apă murdară pentru spălarea lor sau când curățarea se face superficial. 

  Pe lângă acest tip de pete, adidașii albi pot să mai fie afectați de petele de iarbă verde, de cele de grăsime, de noroi sau de apa de ploaie. 

  Curățarea adidașilor albi depinde și de tipul lor – dacă sunt de pânză sau de piele, de exemplu. Însă, majoritatea petelor persistente pot să fie îndepărtate cu ingrediente naturale, care se regăsesc în fiecare locuință. 

  Bicarbonat de sodiu

  Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient pentru a curăța orice pată de pe adidașii albi. Cea mai simplă metodă de curățare este să amesteci 2 – 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă. Înmoaie apoi un prosop în soluție și șterge adidașii. În general, bicarbonatul de sodiu se folosește pentru adidașii din materiale textile. 

  Atenție: nu folosi bicarbonatul de sodiu pentru adidașii din piele întoarsă. 

  Există și o altă metodă. Amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă oxigenată și două linguri de apă caldă. Soluția se aplică pe adidași cu un burete și se lasă să acționeze până când se usucă. Urmele se îndepărtează cu o cârpă uscată. 

  Pastă de dinți 

  adidasi albi curatati cu periuta si pasta de dinti
  Pasta de dinți curăță eficient suprafața adidașilor albi

  Aplică pasta de dinți direct pe suprafața adidașilor și curăță zonele murdare cu o periuță, prin mișcări circulare. Insistă în zonele îngălbenite sau acolo unde petele sunt greu de scos. Înainte de curățare, asigură-te că nu există impurități, praf sau murdărie pe adidași. 

  Folosește o pastă de dinți albă, apoi șterge cu cârpă umedă și lasă adidașii să se usuce, departe de razele soarelui. 

  Oțet 

  Cu ajutorul oțetului poți să cureți doar talpa din cauciuc sau cea din spumă a adidasului. Înmoaie o cârpă curată în oțet și freacă bine suprafața. Oțetul poate să dizolve chiar și petele mai vechi. După ce ai îndepărtat petele, clătește talpa cu apă și usuc-o bine. 

  Apă oxigenată 

  Peroxidul de hidrogen acționează asemenea unui înălbitor. Astfel că adidașii îngălbeniți pot să fie iarăși albi, într-un timp scurt. 

  Pune 500 de mililitri de apă oxigenată într-un recipient cu pulverizator. Împrăștia apa oxigenată pe toată suprafața adidașilor, până când s-au umezit. Freacă ușor cu o periuță de dinți veche și lasă să acționeze pentru maxim 20 de minute. La final, clătește adidașii cu apă caldă și lasă-i să se usuce afară, dar nu în bătaia razelor soarelui. 

  Detergent lichid de vase 

  curatare adidasi albi cu detergent de vase si burete
  Folosește un burete pentru a curăța corect talpa adidașilor albi

  Pentru petele ușor de îndepărtat, detergentul de vase este o soluție la îndemână. Amestecă apă cu detergent de vase în raport de 3:1. Ia un burete și aplică pe suprafața murdară a adidașilor. Freacă prin mișcări circulare, iar petele vor dispărea. La final, clătește cu apă caldă. 

  ALTE SUBIECTE INTERESANTE
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Soluții simple și naturale de curățat adidașii albi: ce ingrediente din cas...