Temperatura în frigider, pe timpul verii. La cât trebuie să ții rotița
publicat pe 26 iun. 2024Temperatura în frigider trebuie să fie setată corect pentru a păstra alimentele proaspete. Cu toate acestea, temperatura ideală diferă în funcție de sezon. Iată care este temperatura optimă în frigider pe timp de vară și cum se setează în funcție de tipul echipamentului.
Setarea temperaturii în frigider în funcție de sezon ajută echipamentul să funcționeze corect. Alimentele depozitate vor fi astfel sigure pentru consum, iar necesarul de energie electrică va fi potrivit.
Pe timp de vară, frigiderul consumă mai multă energie ca să mențină alimentele proaspete. De aceea, setarea temperaturii corecte și ideale pentru acest sezon este o operațiune obligatorie.
Îți explicăm în continuare de ce e importantă setarea temperaturii frigiderului pe timp de vară și cum se face.
Avantaje ale temperaturii potrivite în frigider:
- Degradarea alimentelor este încetinită, în special când vine vorba de carne, brânză sau legume. Temperatura corectă a frigiderului ajută la evitarea risipei alimentare;
- Temperatura frigiderului face ca alimentele să fie proaspete și sigure pentru consum. Siguranța alimentară a mediului rece al frigiderului scade riscul de contaminare a alimentelor.
Câte grade trebuie să fie în frigider vara
Frigiderul trebuie să aibă la interior o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. În general, temperatura din frigider pe timp de vară este cu un grad sau două mai scăzută decât pe timp de iarnă.
Verificarea temperaturii interioare se face destul de simplu. Ai nevoie de un termometru pe care să îl pui într-un pahar cu apă și să îl lași în frigider. După trei ore, verifică termometrul și vei știi ce temperatură ai în frigider, în cazul în care echipamentul tău este unul mai vechi.
Noile tipuri de frigidere vin echipate cu termostat care arată digital temperatura setată. Însă, frigiderele se pot regla și manual, grație acelei rotițe de la interior, care poate să fie considerată un tip de termostat manual.
Gradația diferă în funcție de model și de producător. În general, rotițele de setare a temperaturii în frigider fie sunt notate de la 1 la 5, fie de la 1 la 10.
Majoritatea producătorilor recomandă rotirea butonului cam 60%. Adică, undeva în jurul valorii de 3 dacă gradația este până la 5. Și la valoarea de 6 dacă gradația este până la 10.
Câte grade trebuie să fie în congelator
Pentru o bună conservare a alimentelor, temperatura ideală în congelator trebuie să fie de minus 18 grade Celsius. Acesta fiind recomandarea generală din partea producătorilor de electrocasnice.
În schimb, în funcție de tipul frigiderului, temperatura congelatorului poate să ajungă chiar și la minus 23 de grade Celsius pentru o mai bună păstrare a alimentelor.
Verificarea temperaturii se face obligatoriu cu un termometru special pentru congelator.
Ține cont de faptul că alimentele congelate nu pot să fie păstrare astfel pentru totdeauna. Stocarea lor prin înghețare este temporară, în funcție de specific ele având termen de valabilitate între trei luni și maxim un an.
Totodată, nu uita că un produs dezghețat nu se recongelează, iar după termenul de valabilitate, alimentele își pierd culoarea și aroma. Și mai important., decongelarea nu se face la temperatura camerei pentru a nu ajuta dezvoltarea bacteriilor pe produs. Alimentul trebuie lăsat la decongelat în frigider peste noapte.
Sfaturi pentru menținerea temperaturii în frigider
În final, iată o serie de sfaturi practice care să te ajute să menții corect temperatura ideală în frigider.
- Nu încărca frigiderul cu alimente: în caz contrar, riști ca aerul rece să nu circule, iar frigiderul să răcească la capacitate mică;
- Lasă spațiu între frigider și perete: e nevoie de minim 5 centimetri distanță între frigider și perete pentru a evita supraîncălzirea. Lasă loc și până la tavan, de această dată de minim 10 centimetri;
- Curăță partea din spate: pentru a evita acumularea de praf și murdărie care pot afecta buna funcționare a frigiderului;
- Verifică etanșeitatea: dacă ușile frigiderului nu se închid bine, atunci temperatura alimentelor din interior va crește;
- Limitează drumurile la frigider și timpul petrecut cu ușa deschisă pentru a preveni pătrunderea aerului cald;
- Nu lăsa frigiderul în bătaia directă a razelor soarelui.
-
hotnews
Ce nu se spală la mașina de spălat vase. Obiecte pe care nu ar trebui să le cureți niciodată așa
Unele obiecte se pot deteriora, iar mașina poate avea probleme.
-
Sponsored
Secretele unui mobilier de baie impecabil: sfaturi pentru dulapuri și oglinzi rezistente în timp (P)
Baia este unul dintre cele mai solicitate spații din casa ta, expus constant la umiditate, temperaturi fluctuante și produse chimice. Mobilierul de baie, în special dulapul de baie și oglinda, […]
-
Plante
Soluție din apă cu scorțișoară pentru a readuce o orhidee la viață. Cum trebuie să procedezi
Soluția face minuni.