UTILE

Ce temperatură trebuie să fie în frigider astfel încât alimentele să nu se strice

  Orice frigider funcționează corect dacă are o temperatură ideală la care să păstreze alimentele. Totul cu scopul de a evita ca acestea să se altereze. Astfel, am descoperit ce temperatură trebuie să fie în frigider astfel încât alimentele să nu se strice. Detalii în articol. 

  Ca oricare alt electrocasnic din casă, frigiderul are rolul lui bine stabilit. Fără un frigider în casă, păstrarea și conservarea alimentelor nu ar putea fi posibile. Astfel că, temperatura la care trebuie ținut un frigider e un aspect crucial al funcționării acestuia. Precum și a conservării eficiente a alimentelor. 

  Ce temperatură trebuie să fie în frigider: recomandări 

  ce temperatura trebuie sa fie in frigider shutterstock

  Majoritatea producătorilor recomandă ca temperatura ideală a frigiderului să fie cuprinsă între 1 și 3 grade Celsius. Practic, trebuie să setezi frigiderul la limita de înghețare, dar fără să fie atinsă.  

  Frigiderele noi au incorporate un astfel de sistem de afișare a temperaturii. Însă dacă frigiderul tău nu are unul, iată e poți face. Ia un termometru și lasă-l 20 de minute în frigider. Verifică apoi temperatură și setează la punctul ideal. 

  Totodată, la fel de importantă este integritatea frigiderului. În sensul în care trebuie protejat pentru a funcționa optim și pentru a menține temperatura dorită. 

  Ce să știi despre temperatura din frigider

  • O temperatură optimă în frigider ajută la o conservare îndelungată a alimentelor. Practic, prin răcirea produselor se încetinește procesul biologic de alterare; 
  • Când temperatura internă a frigiderului depășește 4 grade Celsius, bacteriile încep să se multiplice exponențial; 
  • Un frigider curățat în mod regulat va funcționa optim pentru o perioadă mai lungă de timp; 
  • Ușile frigiderului ar trebui să rămână închise dacă are loc o pană de curent. Aerul rece va rămâne la interior, iar alimentele vor fi păstrate până la patru ore. Congelatorul poate menține temperatura până la 48 de ore dacă nu este deschis. 

  Iată cele mai comune probleme care pot schimba temperatura din frigider: 

  Introducerea de mâncăruri care nu s-au răcit: mâncarea pusă caldă în frigider ridică temperatura interioară a acestuia și ridică consumul de energie electrică. Mai mult, unele mâncăruri, cum ar fi supa caldă, se pot altera dacă e introdusă astfel în frigider; 

  Garniturile neetanșe ale ușii: o ușă care nu se mai închide corect nu va menține temperatura optimă în frigider. Aerul rece va ieși din frigider și temperatura va crește. De aceea, e important să verifici garniturile ușii frigiderului. 

  Aglomerarea cu alimente: un frigider cu multe produse puse la păstrat va funcționa optim. Însă dacă frigiderul este mult prea încărcat de alimente nu va reuși să le răcească pe toate. Există astfel riscul apariției „buzunarelor de aer cald”. Când fluxul de aer rece nu este distribuit în mod egal;

  Ușa frigiderului este deschisă mult prea des: ceea ce face ca aerul rece să iasă afară, iar ciclul de răcire să fie reluat constant. 

  Ce temperatură trebuie să fie în frigider: setări pentru lada frigorifică

  Și lada frigorifică a frigiderului trebuie setată la temperatura corectă pentru ca tot ansamblul aparatului electrocasnic să funcționeze. 

  În lada frigorifică sunt puse alimente congelate. De aceea, temperatura setată ar trebui să fie de – 18 sau – 20 de grade Celsius. E bine de știut că procesul de congelare nu distruge substanțele nutritive ale alimentelor. Iar pentru lada de depozitare din frigider, unde se pot pune legume, de exemplu, temperatura ar trebui să fie cuprinsă între 1 și 3 grade Celsius. 

  De menționat că anotimpurile afectează buna funcționare a frigiderului. Vara, de exemplu, când temperatura exterioară este mai mare, frigiderul va avea nevoie de mai multă putere pentru a răci. E de preferat să reglezi o temperatură mai mică cu 1 – 2 grade decât în mod normal. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce temperatură trebuie să fie în frigider astfel încât alimentele să nu se...