DESIGN INTERIOR

Idei de perete despărțitor între living și hol. Trucuri inedite în tendințe pentru 2024

publicat pe 16 iun. 2024

  Peretele despărțitor între living și hol are un rol utilitar, dar și unul estetic. Face separarea corectă în spațiu și dă o nouă dimensiune locuinței. Iată ce idei de perete despărțitor între living și hol poți să aplici în spațiul tău. Venim și cu idei și sugestii în tendințe pentru acest an. 

  Perete despărțitor între living și hol sau între alte zone ale locuinței a venit ca o soluție modernă la nevoia de compartimentare funcțională în spațiu. 

  De ce a apărut nevoia unui perete despărțitor între living și hol

  Practic, un perete despărțitor face delimitarea corectă între zonele utile ale casei și împarte mai bine spațiul în încăpere. Soluția de compartimentare este una modernă și se aplică în proiectele de locuințe deja finisate. De cele mai multe ori, proprietarii apelează la ideea unui perete despărțitor pentru a delimita mai bine spațiul interior, după bunul plac. 

  De exemplu, peretele despărțitor apare cele mai adesea într-un living open space sau între living și hol, acolo unde delimitarea între camere nu a fost făcută potrivit din faza de proiectare. 

  Fiind o soluție foarte puțin invazivă asupra amenajării deja existente, perete despărțitor poate fi aplicat cu ușurință în orice locuință. Iar, în unele cazuri, dacă se ia în calcul o reamenajare ulterioară, materialele folosite pot să fie recuperate. 

  Avantaje ale instalării unui perete despărțitor: 

  • Oferă eficiență în spațiu: compartimentarea cu un perete despărțitor satisface nevoia de spațiu corect delimitat și oferă o mai bună eficiență a locului; 
  • Versatilitate: pereții despărțitor pot să fie incluși ulterior în proiect și nu afectează structura locuinței. Compartimentarea cu pereți despărțitori poate să fie făcută în orice etapă a construirii casei și poate să fie adaptată în funcție de necesități și de nevoi; 
  • Un nou aspect: pereții despărțitori oferă o nouă imagine de ansamblu la interior, livingul putând să fie mai bine delimitat, iar holul să fie mai aspectuos și util; 
  • Ușurință în instalare: spre deosebire de un perete despărțitor făcut din zidărie, un perete din materiale mai ușoare se instalează și se finisează mai repede. Iar timpul de fabricare este redus. 

  Idei de pereți despărțitor pentru sufragerie și hol 

  În continuare, îți prezentăm mai multe idei de pereți despărțitori, din materiale diferite, care se pot potrivi în separarea dintre living și hol. 

  Perete despărțitor din gips-carton

  O variantă accesibilă ca preț, acest tip de perete despărțitor între living și hol se montează rapid, deasupra pardoselii existente. Instalarea presupune un grad mic de deranj. 

  Perete din gips-carton izolează bine din punct de vedere fonic și termic, iar după montaj poate să fie finisat cu diverse materiale, de la tencuială, la tapet sau lambriu și ceramică. 

  Perete despărțitor din sticlă

  Acest tip de perete din sticlă este o soluție modernă de delimitare între living și hol. Permite luminii să treacă ușor dintr-un spațiu în altul, rezistă bine la umezeală, iar întreținerea este una ușoară. 

  Reprezintă o idee estetică de delimitare între cele două spații, iar montajul este rapid. Singurul dezavantaj este că sticla se poate sparge sau zgâria. 

  Perete despărțitor din cărămidă aparentă

  Din punct de vedere estetic, peretele despărțitor din cărămidă aparentă se potrivește unul stil industrial sau rustic de amenajare interioară. 

  Are ca avantaj rezistența în timp, însă vine cu un cost de achiziție și o manoperă pe măsură. Durata de execuție este mare, iar odată demontat, materialele nu mai pot să fie folosite. 

  Perete despărțitor din lemn

  Oferă un aspect natural, izolează bine termic și sporește senzația de confort între camere. Tratat corect, lemnul poate să reziste foarte mult timp. Montajul se face rapid, iar materialul poate să fie recuperat și refolosit dacă este demontat. 

  Perete despărțitor din metal

  Peretele despărțitor din metal vine ca o piesă de decor unică între cele două spații, finisajul metalic fiind unul modern și elegant. Se instalează destul de rapid, disconfortul creat fiind minim. 

  Perete despărțitor din panou traforat

  Acest perete poate să fie realizat din mai multe tipuri de materiale, cum ar fi MDF, metal sau lemn. Oferă o compartimentare funcțională și estetică aparte, fiind și o piesă decorativă între living și hol. Montajul se face rapid. 

  Perete despărțitor din rafturi 

  Între living și hol, acest perete are un rol dublu: separă spațiul existent și crează noi zone de depozitare, în funcție de tipul de mobilier. 

  Se asamblează rapid și poate să fie folosit și cu alte piese sau în alte scopuri, în alte camere, odată ce nu mai este pus între living și hol.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Idei de perete despărțitor între living și hol. Trucuri inedite în tendinț...