SHOPPING

10 modele de pereți despărțitori care delimitează zonele unui spațiu modern

  Într-o eră modernă, compartimentările clasice realizate cu ajutorul pereților de beton își pierd din popularitate. Alternativa sunt pereţii despărţitori fie din sticlă, fie din alte materiale, ce reuşesc să delimiteze eficient zonele dintr-un spaţiu deschis.

  Aceştia sporesc luminozitatea şi senzaţia de spaţiu larg. Împart și deopotrivă despart un living sau o bucătărie, conferă un aer de noutate locuinței și punctează decisiv la capitolul ingeniozitate.

  Alege modelul potrivit pentru încăperea ta din lista de mai jos.

  Modele de pereți despărțitori

  1. Enchanted

  pereti despartitori encahnted
  Perete despărțitor Enchanted, magazin Glix, de la 598 lei

  Cel mai simplu model de paravan este cel pliant, imprimat cu diferite modele, pe care îl poți strânge și depozita cu ușurință atunci când contextul o cere. Realizat din lemn și ilustrat cu un model de marmură, alt laitmotiv al sezonului, paravanul pliant desparte vizual două spații cu funcționalități diferite fără a afecta amenajarea.

  2. Caro

  pereti despartitori pvc
  Perete despărțitor Caro, magazin SoldShop, de la 431 lei

  Găsești pereți despărțitori din PVC într-o gamă largă de culori, dimensiuni și modele, iar Caro este unul care poate fi amplasat într-o casă modernă, pentru că adaugă un plus de creativitate.

  3. Paravan din stejar

  perete despartitor lemn
  Paravan din stejar, magazin SoldShop, 1.113 lei

  Paravanele din stinghii paralele din lemn aduc farmecul japonez într-un context modern. Merg de minune în spațiile minimaliste, pentru că ocupă puțin spațiu şi permit trecerea luminii. Cea mai bună veste: se asortează cu orice paletă de culori.

  4. Ambiente

  paravan din lemn
  Paravan din lemn Ambiente, magazin Evambient, 1.542 lei

  Elementele de inspirație organică sunt la modă în amenajare. Iată un perete despărțitor care pare că aduce o întreagă pădure în spațiul interior. Fie că vrei să separi living-ul de hol sau dormitorul de dressing, va rezolva problema în ambele situații.

  5. MDF

  pereti despartitori mdf
  Perete despărțitor din MDF, magazin Traforate.ro, 465 lei/mp

  Modelul jucăuș al acestui paravan păstrează luminozitatea unui spațiu, dar adaugă și o notă veselă întregii încăperi, pe care o separă vizual atât cât îți dorești. Versatil și modern, paravanul poate fi personalizat conform dorințelor tale.

  6. Kallax

  etajera kallax
  Etajeră Kallax, magazin Ikea, 449 lei

  Folosește etajerele Ikea ca pereți despărțitori, mai ales că sunt și utile ca spațiu de depozitare. Când vrei să desparți living-ul de altă zonă, ai de ales între numeroase dimensiuni și modele de etajere albe, care nu afectează paleta cromatică în niciuna dintre încăperi.

  7. Veberod

  paravan metalic ikea
  Paravan din metal Veberod, magazin Ikea, 599 lei

  Tot în Ikea găsești un paravan construit sub forma unui schelet de metal pe care îl poți acoperi cu ghivece cu plante, poze sau diverse amintiri, pentru o separare clară a două zone ale aceleiași camere.

  8. Pereți din sticlă

  pereti despartitori sticla
  Montează un perete despărțitor din sticlă pentru a păstra iluzia de spațiu mare

  Ai și opțiunea unor pereți din sticlă. Placăristiclă.ro produce pereți despărțitori transparenți pe o structură pliantă, care îți permite să retractezi cu ușurință acest perete de fiecare dată când îți dorești un spațiu open space.

  9. Perete despărțitor pe cadru metalic

  partitii metal sticla
  Perete despărțitor pe cadru metalic, magazin Metal Creativ, 935 lei/mp + tva

  Poți încadra întreaga bucătărie cu pereți despărțitori din sticlă, creați pe o structură metalică. Personalizarea lor este un joc creativ: alegi numărul de “ochiuri”, culoarea structurii metalice sau grosimea geamului, așa că prețul variază. Iar în final arată exact cum ți l-ai imaginat.

  10. Pereți verzi stabilizați

  pereti despartitori muschi
  Perete din licheni, magazin Verde pe perete

  Tablourile și pereții din licheni stabilizați au inițiat o nouă piață în design-ul interior, iar cererea este în continuă creștere. Dacă îți dorești să aduci natura mai aproape, fără să investești timp în îngrijirea plantelor, separă o încăpere cu ajutorul unui panou decorativ viu.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Foto: Diana Duca

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 modele de pereți despărțitori care delimitează zonele unui spațiu modern