Apartamente cu 4 camere

O amenajare cu lemn în nuanța tutunului și cadă freestanding cu vedere către centrul Bucureștiului

publicat pe 12 aug. 2022

  Pentru mobilarea unui duplex de 168 metri pătrați, designerul de interior a primit mână liberă atât în privința bugetului, cât și a alegerilor de mobilier. A ieșit din mâna lui o amenajare caldă și lejeră, dar cu look-ul unui hotel de lux.

  Situat în plin centru al Capitalei, duplexul măsoară 168 metri pătrați și are cinci camere, trei băi și două terase de 80 metri pătrați. La primul nivel sunt zona de intrare, livingul cu bucătăria open space, dining-ul, biroul și un grup sanitar. La următorul nivel se află trei dormitoare și două băi.

  Echipa de arhitecți Miso Architects a preluat totul la cheie, cu parchet și lavabilă pe pereți, bucătărie și băi finisate, echipate și mobilate. Coordonatoarea proiectului, arhitecta Mihaela Tampiza, a adus doar completări punctuale: mobilier lucrat la comandă și placări de accent la parter.

  amenajare duplex bucatarie
  Scaunele de bar sunt brand Calligaris.

  Tutun și marmură

  De altfel, punctul de pornire a amenajării a fost mobilierul din bucătărie, în nuanța tutunului. Pentru unitatea decorului, Mihaela a preluat această culoare la mobilierul de living, tapițeria scaunelor de bar și a celui de birou.

  „Proprietarii ne-au oferit libertate maximă în alegerea finisajelor de completare și a pieselor statement de mobilier. Acest lucru este foarte rar întâlnit în meseria noastră și ne-am bucurat enorm”, spune Mihaela.

  Plăcile de marmură de pe peretele media, placările Thundernight (Rex Ceramiche), întâlnite la cadrul de trecere dintre living și dining, la picioarele măsuței de cafea și la consola de pe hol, marmura Emperador regasită în textura mesei de dining, îmbină notele sobre cu căldură. Atmosfera sofisticată este completată de catifeaua draperiilor, tapițeria fină a canapelei, accentele metalizate aurii ale corpurilor de iluminat și cele de bronz din structura scaunelor de bar și a mesei de dining.

  Spre etaj urcă o scară cu trepte placate cu lemn și balustradă din sticlă, ale cărei culori calde completează nuanțele de pe tapetul care îmbracă peretele, cu pattern auriu, brand Glamora.

  Dormitorul matrimonial, similar unui hotel de lux

  La etaj, dormitorul matrimonial și baia proprie oscilează între nuanțe reci de gri și căldura lemnului natural. Amenajarea este una sofisticată, iar sentimentul este amplificat de priveliștea superbă asupra întregului oraș, cu care te poți delecta de pe terasa cu șezlonguri și zonă de bar.

  Nuanțele de tutun sunt preluate și la etaj, pentru a uni amenajarea cu cea de la parter. Noptierele, cu ale lor veioze aurii, se asortează cu tăblia lată și catifelată, lucrată la Ami White.
  Comoda cu linii curbe și furnir din lemn frezat, de la Calligaris, balansează cu tonurile sobre și elegante din restul camerei.

  În baia matrimonială, Mihaela a intervenit doar cu câteva decorațiuni, cu oglinzile și corpurile de iluminat, pentru a pune în valoare spațiul foarte rafinat.

  Celelalte două dormitoare sunt amenajate pentru oaspeți sau camere de copii, cu mobilier ușor de folosit indiferent de viitoare destinație a camerelor. În ambele sunt canapele extensibile, pentru eficientizarea spațiului, completate de birouri, dulapuri pentru depozitare și mici piese de mobilier cu accente aurii, ce dau eleganță spațiului. Un exemplu sunt măsuțele laterale, cumpărate de la BoConcept.

  Resurse utile

  Pentru realizarea acestei amenajări, echipa Miso Architects a ales mobilier și decorațiuni de la diverși furnizori: Movi Design pentru mare parte a mobilierului la comandă, Luminna pentru corpuri de iluminat, Tempini pentru placări ceramice, Dedalo Romania pentru masa și scaunele de dining, scaune de bar și comoda din dormitorul matrimonial, Kare pentru consola și oglinda din holul de intrare, Moor și KA Design pentru canapapele, SDHouse și Boconcept Romania pentru mobilierul de terasă.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Miso Architects

   •  Unitatea este cheia unei amenajări. De exemplu, dacă într-o cameră avem un tablou cu un anumit pattern, este bine ca imprimeul respectiv să se reflecte și în alte elemente ale amenajării.
   • Funcționalitatea și un design reușit merg mână în mână. Nu ignora niciunul dintre aceste două aspecte, pentru o amenajare așa cum ai visat.
   • Adu în amenajare obiecte care te caracterizează, cum ar fi o operă de artă, un covor moștenit, o tapițerie anume, un print de care te-ai îndrăgostit.

  Foto: Sabin Prodan

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Miso Architects.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  O amenajare cu lemn în nuanța tutunului și cadă freestanding cu vedere cătr...