CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

10 lucruri (negative) pe care oamenii le observă prima oară când îți vizitează casa

  Ritualul care se petrece de obicei într-o casă înaintea venirii unor musafiri e de-a dreptul frenetic. Te apuci și ștergi din nou praful peste tot, iei pânzele de păianjen de la colțuri, aduni hainele de pe unde le-ai lăsat și așa mai departe. Însă în toată agitația asta, e foarte posibil ca unele „probleme” să-ți scape din vedere.

  Ca să aflăm care, am întrebat cititorii Lovedeco, prin pagina noastră de Instagram, care sunt lucrurile pe care le observă întotdeauna în casele celorlalți. Unele sunt destul de evidente, dar altele s-ar putea să le surprindă. Pune-le pe toate pe o listă de verificat de fiecare dată când primești invitați la tine acasă.

  1. „Un cuier care plânge de plin ce este”

  cuier incarcat musafiri
  Înainte să primești musafiri, mai eliberează cuierul de haine

  Probabil ai auzit de o mie de ori că holul este cartea de vizită a casei tale. Nu-i de mirare că printre primele lucruri care le ies invitaților tăi în cale este cuierul. Conform unei cititoare, dacă acesta este prea încărcat, cei care-ți trec pragul vor observa imediat. Mai ales dacă nu au unde să-și agațe, la rândul lor, hainele de stradă. Iar acest lucru e valabil și pentru încălțăminte, mai ales dacă nu ai un pantofar și ții toate perechile la vedere. Încearcă măcar să le ordonezi ca să lași loc de mișcare și să depozitezi încălțămintea pentru alt sezon într-un loc ascuns.

  2. „Mizeria făcută pe hol de încălțăminte”

  pres hol intrare
  Cumpără un preș pentru intrarea în casă, ca să nu stai toată ziua să ștergi pe jos

  Tot pe hol ar fi bine să cureți podeaua temeinic când știi că urmează să ai invitați. Chiar dacă îți ții încălțările acolo, e indicat să aspiri mizeria de sub ele și să ștergi cu mopul eventualele urme lăsate de zăpadă sau umezeală. „Podeaua murdară” e o problemă care trebuie rezolvată neapărat dacă ai musafiri, iar asta nu doar în hol. Nu uita să le oferi și papuci de casă, în cazul în care preferă ei – sau îi rogi tu – să se descalțe.

  3. „Mirosul neplăcut din toată casa”

  miros casa musafiri
  Parfumează-ți casa cu lumânări sau un difuzor de uleiuri esențiale

  Dacă petreci mult timp acasă, cel mai probabil nici nu-ți dai seama dacă miroase neplăcut. Însă cei care îți trec pragul rar cu siguranță vor observa încă de când le deschizi ușa. Aerisește bine cu câteva zeci de minute înainte să-i primești – o regulă care merită aplicată chiar și dacă nu ai musafiri. Dacă vrei să lași impresie bună, parfumează-ți locuința fie cu un difuzor de uleiuri esențiale, fie cu o lumânare parfumată.

  4. „Vase lăsate la uscat” sau chiar murdare, în chiuvetă

  vase la uscat musafiri
  Chiar dacă sunt curate, vasele din uscător pot crea senzația de dezordine

  E o regulă de bun simț să speli vasele înainte să chemi oameni la tine acasă, deci probabil nu te va surprinde faptul că farfuriile murdare din chiuvetă sunt primele pe care le observă. Totuși, nu-i tocmai indicat să le lași nici în uscător, la vedere. Dacă le-ai spălat recent, șterge-le cu un prosop din microfibră și pune-le la locul lor, să nu creezi aglomerație vizuală în zona chiuvetei.

  5. „Chestii lăsate pe balustrada de la scară”

  balustrada scara interioara
  Nu folosi balustrada scării pe post de cuier

  Dacă locuiești într-o casă cu etaj și ai scară interioară, nu transforma balustrada în cuier. Da, e tentant să-ți abandonezi acolo hainele de stradă sau chiar o geantă, un ghiozdan atârnat, însă invitații tăi vor observa imediat dezordinea.

  6. „Prea multe tablouri” sau „tablouri puse prea sus”

  prea multe tablouri
  Ce-i prea mult strică – da, chiar la capitolul tablouri

  Oricât de triști ar fi pereții goi, mai bine nu exagerezi cu tablourile. Pot crea aglomerație vizuală și senzația de casă dezordonată. În plus, designerul de interior Adela Chivărean spune că observă întotdeauna dacă acestea sunt agățate prea sus, deci ai grijă când le montezi.

  7. „Lipsa scaunelor”

  scaune pentru musafiri
  Dacă urmează să primești musafiri, asigură-te că ai scaune pentru toată lumea

  Dacă ai chemat oameni să te viziteze la tine acasă, ai face bine să ai unde să-i așezi. O cititoare spune că observă mereu lipsa scaunelor când merge la cineva acasă. Ce-i drept, e incomod să stai în picioare lângă blatul de bucătărie sau chiar pe jos, când ceilalți sunt așezați pe canapea. Dacă nu ai unde să depozitezi mai multe scaune în amenajarea ta, cumpără unele pliabile, pe care nu trebuie să le ții tot timpul desfăcute și să le scoți doar la nevoie.

  8. „Lucruri, lucrușoare, lucrulețe peste tot”

  decoratiuni rafturi
  Nu supraîncărca rafturile cu decorațiuni, altfel va părea mereu dezordine la tine

  Ce-i prea mult strică, iar asta se aplică și decorațiunilor. Ai grijă să nu aglomerezi biblioteca cu prea multe obiecte, în încercarea de a o face să arate ca pe Pinterest. Mai multe cititoare ne-au spus că observă întotdeauna dacă rafturile sunt încărcate cu bibelouri și alte obiecte de decor.

  9. „Păr de animale pe gresia de la intrare, pe canapea, pe masa din bucătărie”

  par animale canapea
  Musafirii care nu au la rândul lor animale de casă observă imediat părul de pe mobilă

  Traiul cu animale de casă nu-i ușor, pentru că lasă păr peste tot și nu-i cel mai simplu de îndepărtat de pe suprafețe. Dacă primești musafiri care nu au câini sau pisici acasă, vor observa imediat firele de păr de pe podea, de pe canapea sau chiar de pe masa de la bucătărie. Investește într-un aspirator bun și o rolă adezivă pentru îndepărtat părul de pe textile.

  10. „Cutiile și lucrurile de deasupra dulapurilor”

  cutii spatii depozitare
  Unele cutii arată bine, altele nu

  Cutiile sunt foarte utile pentru extra spațiu de depozitare, însă nu-i întotdeauna o idee bună să le ții la vedere. Dacă nu ai un model de bibliotecă care să permită integrarea unor coșuri plăcute din punct de vedere vizual, mai bine încerci să nu le lași la vedere. Și chiar dacă spațiul de deasupra dulapurilor îți pare un loc bun pentru stocarea lor și a altor lucruri, vizual nu dă bine să faci asta, mai ales pentru musafiri. Mai bine alegi un dulap înalt până în tavan, ca să ai în el suficient spațiu de depozitare ascuns.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...