LIFE

Review: cum mi-am parfumat întreaga casă cu noul aromatizator Haven de la Young Living

    O locuință în care miroase frumos e o locuință în care te simți bine. Am aflat cam cât de bine mă pot simți la mine acasă cu noul aromatizator Haven de la Young Living, pe care l-am testat timp de câteva săptămâni și care mi-a făcut diminețile mai ușoare și nopțile mai relaxante.

    Întotdeauna primul lucru pe care îl observ când pășesc într-o casă este mirosul. Nu ușa de la intrare, nu amenajarea holului, nu culoarea pereților – aroma care mă „izbește” încă de când se deschide ușa. Așa că am tot timpul grijă ca în casa mea să miroasă frumos, nu doar pentru invitați, ci și pentru noi cei care locuim în ea. Iar după câțiva ani de testat mai multe metode – de la lumânări, la bețișoare parfumate, la odorizante și chiar flori proaspete când sunt în sezon cele frumos mirositoare – am ajuns în ultima perioadă la varianta câștigătoare: aromatizator sau difuzor de uleiuri esențiale. Mi se pare cea mai bună opțiune, pentru că nu miroase artificial, cum se întâmplă cu odorizantele, nu îți dă dureri de cap, cum am mai pățit cu bețișoarele, iar mirosul nu ajunge să fie imperceptibil după câteva minute, ca la unele lumânări.

    Timp de câteva săptămâni, am testat noul aromatizator Haven de la Young Living. L-am folosit împreună cu uleiul Vanilla de la același brand dimineața, pentru o stare de bine, extra energie și chef de muncă, și cu un ulei de levănțică seara, ca să adorm mai ușor și să am un somn mai relaxant. Dar înainte să vorbim despre cum mi s-a părut în timpul folosirii, povestesc puțin despre caracteristicile lui.

    Pros: design plăcut, silențios, ușor de folosit, funcția de iluminare, funcția de programare

    Cons: rezervorul destul de mic, nu poate fi reglată intensitatea pulverizării

    haven young living aromatizator
    Corpul din porțelan natural cu model reliefat îi dă acea alură de obiect decorativ și un aer premium

    Design

    Haven este un produs lansat recent de brandul cunoscut pentru colecțiile de uleiuri esențiale, special ca să complementeze noul ulei Vanilla, extras din păstăi cultivate în regiunea de nord-vest a Madagascarului. Aparatul costă aproximativ 350 lei, este de mici dimensiuni – are 14 centimetri pe înălțime -, delicat și făcut din porțelan alb cu un model reliefat, ceea ce-i dă un aspect prețios. Adică nu-l treci cu vederea când îl vezi pe vreun raft din bibliotecă sau pe noptieră, unde l-am ținut și eu. Faptul că materialul din care este făcut e translucid e un plus, căci lasă o cantitate ideală de lumină să treacă, în cazul în care vrei să-i folosești această funcție de iluminare. Practic, îl poți folosi ca veioză cu lumină slabă, caldă, sau chiar ca lampă de veghe.

    Tehnic

    La capitolul funcționalități și accesibilitate stă foarte bine: este dotat cu două butoane prin care poți controla temporizatorul și becul. La o simplă apăsare de buton îi dai drumul pe termen nedefinit. Dacă mai apeși o dată, îl programezi să funcționeze pentru o oră, după care se oprește singur. Și îl poți seta ori pentru o oră, ori pentru două, ori pentru trei – ai între cele două butoane beculețe corespondente fiecărui timp de programare, ca să nu uiți la cât l-ai pus. Iar pe celălalt buton apeși doar dacă vrei să îi aprinzi sau să îi stingi lumina.

    Practicalitate

    Datorită dimensiunilor reduse, interfeței și design-ului, per total este un obiect ușor de folosit. Nu e greoi și îl poți muta dintr-un loc în altul oricând, fără mare efort. Îl poți programa să funcționeze cât ai nevoie și îl poți folosi ca lampă, deci este super practic. Ca să-l alimentezi cu apă, trebuie doar să-i scoți capacul din porțelan și să torni apă în rezervorul de sub el, până la semnul „max” – iar cu apa de acolo, aproximativ 100 mililitri, poate funcționa cam patru ore încontinuu, timp în care crește considerabil umiditatea din cameră. În apa din rezervor poți adăuga între cinci și 10 picături de ulei esențial care se vor împrăștia apoi în încăperea în care îl folosești, dar și în restul casei, dacă lași ușile deschise. Eu am folosit cam șase-șapte picături și a fost suficient să parfumeze mai toată casa, dar asta ține și de uleiurile pe care le folosești.

    haven young living
    De frumos e frumos, dar partea cea mai bună e că-i și practic

    Singurul minus pe care i l-am găsit la capitolul practicalitate este faptul că nu poți regla intensitatea cu care pulverizează apa. Adevărul este că după patru ore de funcționare deja vedeam o ușoară ceață în camera de aproximativ șase metri pătrați în care l-am folosit. Lucru de care plantele mele s-au bucurat, sunt sigură, dar mi-aș fi dorit totuși să pot seta aparatul să scoată un jet mai puțin consistent de vapori, cum fac cu un alt aromatizator pe care îl folosesc. Așa m-aș fi bucurat de parfumul uleiului mai mult timp, fără să umidific excesiv încăperea.

    Pe de altă parte, comparativ cu celălalt aromatizator din casă, e puțin mai silențios. L-am lăsat să meargă ore întregi în timp ce lucram și nu m-a deranjat deloc auditiv. Ba chiar am și adormit cu el pornit în repetate rânduri, căci sunetul pe care îl produce aduce puțin a white noise – însă nimic suficient de zgomotos cât să te trezească din somn.

    Să-ți cumperi sau nu? Dacă vrei un obiect cu design diafan care să-ți parfumeze întreaga casă și să facă ambientul mai cozy, fără să facă prea mult zgomot, da, își merită banii. Și chiar și plantele tale de apartament vor fi un pic mai fericite.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Review: cum mi-am parfumat întreaga casă cu noul aromatizator Haven de la Youn...