UTILE

Montare cabină de duș: cum se face, etape obligatorii și ustensile necesare

  Montarea unei cabine de duș nu este un proces atât de complicat. Ai nevoie însă de precizie, de timp și de uneltele potrivite. Montarea implică, practic, trei părți. Iar fiecare are specificul ei. Uite cum se face o montare corectă pentru o cabină de duș, ce pași ai de urmat și ce ustensile îți sunt necesare. 

  Montarea unei cabine de duș poate să fie făcută și pe cont propriu atât timp cât se respectă unele reguli și câțiva pași. Un astfel de proiect presupune, pe lângă alocarea resurselor necesare, atenție și răbdare pentru ca totul să iasă corect. 

  Îți explicăm în continuare ce ai de făcut pentru montarea unei cabine de duș dacă vrei să încerci de unul singur. 

  Montare cabină de duș: ustensile necesare

  Cabina de duș se pretează în amenajarea unei băi unde spațiul este limitat. Poate să fie un substitut bun pentru cadă și duș și poate oferi același confort. 

  Înainte de montare, verifică produsul achiziționat ca să nu aibă defecte. În cutie trebuie să fie cădița de duș, panourile de sticlă, mânerele și diversele accesorii. 

  Totodată, asigură-te ca ai la îndemână toate ustensilele de care ai nevoie pentru montarea cabinei de duș. Vei avea nevoie de: 

  • sifon de evacuare rapidă;
  • baterie de duș cu robinete;
  • kit de accesorii pentru instalarea bateriei de duș;
  • racorduri;
  • bandă de teflon și bandă de mascare;
  • un tub cu silicon și pistol pentru aplicare;
  • bormașină, ruletă, boloboc. 

  Montare cabină de duș: cum poziționezi cădița

  montare cabina de dus shutterstock

  Trebuie să te asiguri că suprafața pe care vei instala cădița de duș este plană, placată cu gresie și să aibă o gaură pentru sifon și scurgere. 

  Ia cădița și pune-o temporar pe poziție. Cu un creion, marchează pe podea conturul acesteia și al sifonului. Ridică cădița și instalează sifonul în țeava de evacuare din perete. Nu uita să inserezi o garnitură de etanșare între sifon și canalul de scurgere. Toarnă apă ca să verifici etanșarea sistemului. 

  Pune cădița înapoi. Folosește-te de boloboc pentru a verifica dacă este pusă corect la orizontală. E foarte important ca piesa de jos a sifonului să ajungă la o înălțime potrivită sub gaura de evacuare. Cu siliconul special pentru lipire fixează apoi cădița pe poziție. 

  Partea superioară a sifonului trebuie montată la rândul ei. Inserează componenta care se pune deasupra sifonului și înșurubeaz-o cu cheia cu care vine la pachet. În final, izolează cădița de jur împrejur cu silicon. 

  Montare cabină de duș: ce faci pentru montarea bateriei

  Pentru montarea bateriei de duș, trebuie să oprești complet alimentarea cu apă. Ia racordurile și învelește-le în bandă de teflon, în sensul invers acelor de ceasornic. Înșurubează-le în prelungirile pentru baterie cu ajutorul unei chei plate. 

  Aliniază racordurile cu bolobocul și pune chit siliconic pentru etanșeitate. Deasupra racordurilor trebuie să așezi cele două rozete ale bateriei. 

  Montează bateria de duș și fixează temporar pe poziție bara de duș. Desenează conturul țevii pe perete, adică suportul pe care se va prinde. 

  Cu bormașina și cu un burghiu potrivit, găurește în locul în care se va prinde țeava de duș în partea. În punctul de găurire trebuie să lipești bandă de mascare pentru ca burghiul să nu alunece. 

  Introdu diblul în gaură, umple cu silicon și fixează suportul pe perete. Așează apoi rozeta și conecteaz-o cu racordul de pe baterie, iar la final înșurubează para de duș la furtun. 

  Montare cabină de duș: cum pui pereții de sticlă

  montare cabina de dus shutterstock

  Cadrele de metal sunt primele pe care trebuie să le montezi. Acestea sunt cele care susțin panourile de sticlă. Pune aceste profile pe poziție, asigură-te că sunt așezate drept și cu un creion marchează locurile unde vei pune șuruburile cu diblu pentru fixare. 

  Pentru găuri, e necesar să folosești un burghiu de beton. Lipește bandă de mascare pentru ca burghiul să nu alunece. Pune silicon pe spatele cadrelor metalice și așează-le pe poziție. Bate diblurile și fixează cadrele cu șuruburi. 

  Pune pereții cabinei în cadrele de metal, potrivit instrucțiunilor de montare din manual. Pentru o mai bună montare, aplică silicon sanitar în exteriorul cabinei, în partea de jos a cădiței, cât și pe verticală. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Montare cabină de duș: cum se face, etape obligatorii și ustensile necesare