CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Tot ce trebuie să știi despre curățarea geamurilor de la cabina de duș

  Modern, confortabil și potrivit pentru orice tip de spațiu, un duș walk-in este soluția aleasă cel mai des de designeri și arhitecți pentru amenajarea băii. Nu doar că se potrivește cu aproape orice stil de design, însă încape cu ușurință chiar și în cea mai înghesuită încăpere. Iar față de o cadă de baie, e mult mai puțin pretențios și nu ocupă mult timp în procesul de curățenie.

  Dacă nu crezi, dă scroll să descoperi cu ce se curăță geamurile de la cabina de duș, cât de des trebuie să o faci și cum să îl menții mereu curat.

  Cât de des e indicat să cureți geamul cabinei de duș

  Dacă vrei să menții baia mereu curată și îngrijită, atunci ideal este să cureți după fiecare duș geamul cabinei, conform The Spruce. Însă asta nu presupune neapărat o curățare aprofundată, ci pur și simplu să pulverizezi puțină soluție pe el și să o îndepărtezi rapid cu o racletă. Tot procesul ar trebui să nu dureze mai mult de cinci minute.

  În rest, dacă uneori ești pe grabă și nu apuci să îndepărtezi măcar apa rezultată de la duș, vei observa că pe geam apar urme de apă dură și săpun. Curăță-l de fiecare dată când observi aceste pete, ca să nu devină și mai dificil de îndepărtat în timp.

  Cu ce se curăță geamurile de la cabina de duș

  Dacă ai uitat să cumperi soluție pentru ferestre și știi cu ce altceva se curăță geamurile de la cabina de duș, deschide cămara. S-ar putea să găsești acolo ingredientele necesare să-ți faci propria soluție. Uite câteva variante.

  Soluție cu oțet pentru îndepărtarea urmelor de săpun

  Ca să faci o soluție de curățat urmele întărite de săpun de pe geamul de la duș ai nevoie de oțet, un recipient cu pulverizator și un cuptor cu microunde. Pur și simplu pui o ceașcă de oțet la încălzit timp de 30 sau 45 secunde, iar apoi torni oțetul cald în recipientul cu pulverizator. Aplici soluția acidă pe geamul de la duș și o lași să acționeze cinci minute, timp în care urmele de săpun și apă dură se vor înmuia și vor fi mai ușor de îndepărtat. Apoi cu o cârpă sau un burete freci geamul cu mișcări circulare, iar la final clătești cu apă. Poți usca geamul fie cu o cârpă din microfibră, fie cu racleta pe care o folosești de obicei, cu acea margine cauciucată.

  Soluție cu lămâie pentru curățarea geamului de la cabina de duș

  cu ce se curata geamul de la cabina de dus
  Dacă nu ai soluție specială în casă, poți folosi suc de lămâie ca să cureți geamul de la cabina de duș

  Deși nu e la fel de acidă ca oțetul, lămâia este și ea eficientă la curățenie, dacă depui mai mult efort la frecat. Așa că dacă nu ai soluție din comerț, uite cu ce se mai curăță geamurile de la cabina de duș: stoarce două lămâi și pune sucul obținut într-un recipient cu pulverizator. Ca să diluezi soluția și să nu devină lipicioasă, adaugă și puțină apă – din ochi, cantitățile nu sunt importante la astfel de „rețete”.

  Pulverizează pe geamul cabinei, lasă să acționeze cinci minute, iar apoi urmează aceleași indicații de mai sus. Dacă ai diluat soluția, nu e nevoie să mai clătești cu apă, dar dacă ai folosit doar suc de lămâie, e posibil să rămână lipicios.

  Trucuri de curățat cabina de duș, ca să depui mai puțin efort

  Trucuri de curățat cabina de duș
  • Ca să nu trebuiască să faci o curățare intensă o dată pe săptămână și să te chinui să îndepărtezi urmele de săpun și apă dură, ideal este să cureți geamul de la cabina de duș după fiecare folosire. Nu trebuie să aplici de fiecare dată soluție, e suficient să îndepărtezi apa de pe el cu racleta.
  • Tratează geamul cu o soluție hidrofobă pentru parbrizul mașinii – asta va face picăturile de apă de la duș să se scurgă mai rapid și va preveni urmele de calcar și săpun.
  • Dacă te confrunți des cu petele de săpun, în loc să cauți cu ce se curăță geamul de la cabina de duș, mai bine schimbi produsele cu care te speli. Săpunul solid lasă mai multe reziduuri decât cel lichid, așa că data următoare când ești la cumpărături pune în coș un gel de duș.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Tot ce trebuie să știi despre curățarea geamurilor de la cabina de duș