CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

La ce temperatură se spală adidașii ca să îi menții ca noi

publicat pe 15 iun. 2024

  Spălarea adidașilor trebuie să fie un proces delicat astfel încât materialul să nu fie deteriorat. Spălare încălțămintei la mașina de spălat haine poate da rezultate imediate, însă trebuie făcută corect. Iată la ce temperatură se spală adidașii ca să îi menții mereu ca noi, ce program să folosești și ce tip de detergent este potrivit. Toate detaliile, în articol. 

  Adidașii trebuie spălați în mod regulat pentru a-și păstra aspectul nou și impecabil. Poți face asta manual sau poți apela la mașina de spălat haine. 

  Cât de recomandat este să speli încălțămintea în mașină

  spalare manuala adidasi
  Spălarea manuala a adidașilor, o metodă mai potrivită

  Deși este o soluție rapidă și de efect, spălarea adidașilor la mașină nu este recomandată de producători. Totodată, materialul din care este confecționată perechea de adidași poate face imposibilă spălarea la mașină

  Spălarea manuală, cu săpun, apă și o periuță de dinți uzată, dă cele mai bune rezultate. Procesul poate fi uneori de durată, însă materialul adidasului nu este deterioriat, iar culoarea nu are de suferit. 

  Tot ce ai de făcut este să amesteci o cantitate mică de săpun într-un bol cu apă. După ce a făcut spumă, ia soluția din bol și freacă adidașii cu mișcări circulare. La final, șterge-i cu o cârpă uscată. 

  Cum se spală adidașii 

  spalare adidasi la masina de spalat haine
  La mașina de spălat, adidașii trebuie protejați cu un sac pentru a nu se deteriora

  Pe de altă parte, când vine vorba de spălarea la mașina de spălat, metoda este un pic diferită. Se recomandă folosirea aceste metode doar atunci când curățarea este una urgentă. Foarte important, materialul încălțărilor trebuie protejat, chiar dacă trebuie și curățat. 

  Adidașii din pânză, bumbac sau nailon sunt tipurile potrivite pentru a putea să fie puse la mașina de spălat

  Curăță murdaria

  Înainte de spălare, adidașii trebuie curățați de murdăria excesivă, cum ar fi noroiul. În acest sens, te poți folosi de o perie de pantofi. 

  Scoate apoi șireturile și branțurile, dacă sunt detașabile. Șireturile pot să fie spălate separat, cu haine delicate sau cu șosete. Adidașii nu se introduc pur și simplu în mașina de spălat. Perechea trebuie să fie pusă într-un sac de spălat. Sacul va proteja încălțămintea eficient. Dacă nu ai un sac special în casă, te poți folosi de fața unei perne pe care să o legi foarte bine la capăt. 

  Nu pune multe perechi

  În cuva mașinii trebuie introduse maxim două perechi de adidași. Pentru a evita daunele nedorite asupra încălțărilor, mai pune în mașină două prosoape. Adidașii nu se vor lovi agresiv de pereții cuvei și nu se vor deteriora. 

  Temperatură și rotații

  Temperatura ideală pentru a spăla adidașii la mașină este de 30 de grade. O temperatură mai ridicată poate strica materialul încălțărilor. 

  De asemenea, adidașii trebuie să fie spălați la programul dedicat rufelor delicate cu detergent gel sau capsule. Nu folosi detergent pudră. Poate să lase urme inestetice pe suprafața adidașilor. 

  Rotațiile mașinii de spălat trebuie setate la maxim 600 pe minut, fără opțiunea de stoarcere. 

  După spălare, adidașii trebuie lăsați să se usuce natural și complet pentru două sau trei zile. 

  Ce adidași nu poți spăla la mașină: 

  • Adidașii din piele, piele întoarsă sau năbuc nu trebuie spălați la mașina de spălat. Pot să fie deteriorați, iar materialele să aibă de suferit; 
  • În aceeași măsură, adidașii care au în componență mai multe tipuri de material pot să fie afectați diferit de spălare. Culorile pot să iasă, iar materialele să se strice; 
  • Încălțămintea care are nasturi, paiete sau alte accesorii nu trebuie pusă la mașina de spălat.

  Sfaturi pentru spălarea adidașilor 

  În final, iată câteva sfaturi utile care să te ajute când îți propui să speli adidașii la mașina de spălat haine: 

  • Studiază eticheta: de cele mai multe ori, eticheta interioară a adidașilor oferă informații despre modul și tipul de spălare la care pot să fie supuși. Dacă observi semnul unui bazin tăiat, atunci spălarea adidașilor este interzisă; 
  • Nu pune în mașina de spălat mai mult de două perechi de adidași: aglomerarea cuvei cu prea multe perechi de adidași va deteriora toată încălțămintea; 
  • Dacă soluția simplă a apei cu săpun nu curăță adidașii, apelează la soluții speciale din magazinele de încălțăminte. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  La ce temperatură se spală adidașii ca să îi menții ca noi