UTILE

Cum lărgești încălțămintea strâmtă fără să mergi la cizmar

  Este un lucru destul de comun să cumperi pantofi și la prima purtare să-ți dai seama că în anumite zone ale piciorului te strâng. Uneori, pantofii se lărgesc rapid după o purtare sau două, dar alteori purtarea lor devine un chin, așa că renunți cu totul la ei. Există câteva trucuri, pe care le-am găsit pe Real Simple, care te vor învăța cum să lărgești încălțămintea strâmtă.

  Ține minte că trucurile astea funcționează mai bine în cazul materialelor naturale, precum pânza și pielea – pantofii din poliuretan și alte materiale sintetice au tendința să se mișcoreze înapoi la la dimensiunea lor inițială în timp.

  1. Cum lărgești încălțămintea strâmtă cu căldură

  Ca să lărgești încălțămintea strâmtă din piele, ai nevoie de un uscător de păr și șosete groase. Pune-ți niște șosete groase în picioare și apoi pantofii. Îndreaptă jetul uscătorului de păr spre locurile strâmte ale pantofului. Folosește treapta de căldură medie a uscătorului a să înmoi pantoful până se potrivește confortabil.

  De obicei, este nevoie de câteva minute ca să întinzi puțin pantoful. Nu ține uscătorul lipit de pantof, ca să eviți accidentele. Iar ca să nu se deterioreze pielea, mișcă încontinuu uscătorul.

  Sfat: aplică puțin balsam pentru piele după ce ai folosit metoda cu uscătorul, ca pielea să se mențină în cea mai bună formă.

  2. Cum lărgești încălțămintea strâmtă cu gheață

  cum lărgești încălțămintea strâmtă congelator

  Și cu gheață poți să lărgești pantofii din piele. Toarnă apă într-un sac de gunoi sau într-o pungă mai mare. Bagă apoi punga/sacul în pantof și potrivește cât mai bine, încât apa să fie acolo unde e cel mai îngust. Pune apoi pantoful cu punga cu apă în congelator. Pe măsură ce apa îngheață, se extinde și ajută la întinderea pantofului.

  3. Cum lărgești încălțămintea strâmtă cu un întinzător de pantofi

  cum lărgești încălțămintea strâmtă întinzător

  Dacă ai în mod regulat probleme cu încălțămintea strâmtă, merită să investești într-un întinzător de pantofi. Întinzătoarele pot fi folosite pentru a întinde lungimea pantofilor sau pentru a-i lărgi.

  Ca să folosești un întinzător de pantofi, mai întâi pulverizează părțile pantofului pe care vrei să le întinzi cu o soluție de întindere. Soluția de întinderea ajută la înmuierea fibrelor din piele sau pânză ca să se poată extinde.

  Pune apoi întinzătorul în pantof și potrivește-l în așa fel încât să se muleze cât mai bine pe partea din pantof unde sunt degetele. Rotește mânerul până când vezi că pantoful de extinde și lasă-l așa timp de șase-opt ore. Încearcă pantoful ca să vezi dacă acum se potrivește – dacă nu, mai rotește mânerul de câteva ori și repetă procesul până ajungi la rezultatul dorit. Uneori este nevoie de câteva zile ca să ajungă la mărimea de care ai nevoie.

  4. Cum lărgești încălțămintea strâmtă – la profesioniști

  Cum lărgești încălțămintea strâmtă cizmar

  Dacă este o pereche de pantofi mai scumpă și nu ai neapărat încredere în abilitățile tale de a-i lărgi, du-i mai bine la un cizmar profesionist care poate să facă asta. Acolo, pantofii vor fi tratați cu soluții speciale profesioniste și cu unelte care-i vor face să ți se potrivească la fix.

  Lucruri de care să ții cont cu încălțămintea strâmtă

  • Poți să lărgești/întinzi pantofii cu jumătate de măsură sau cu o măsură.
  • Deși e posibil să lărgești pantofii peste noapte, în general e nevoie de 24-48 ore.
  • Deși majoritatea pantofilor pot fi întinși și modelați, în timp, ca să se potrivească picioarelor tale, nu toate materiale sunt potrivite pentru asta. Pantofii din piele și cei din materiale textile sunt cel mai ușor de întins. Pantofii din piele falsă și din vinil nu răspund foarte bine la lărgire și riști să-i strici.
  • Dacă ai picioarele late, cumpără pantofi sport de la departamentul de bărbați, fiindcă au, de obicei, vărful mai lat.
  • Cumpără pantofi în a doua parte a zilei. Picioarele au tendința de a se umfla de-a lungul unei zile, deci după-amiaza și seara sunt cele mai bune perioade să cumperi pantofi.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum lărgești încălțămintea strâmtă fără să mergi la cizmar