DESIGN INTERIOR

Idei practice de amenajare și reamenajare a biroului de acasă sau de la muncă, în 2024

  Ți-am pregătit câteva idei practice de amenajare sau reorganizare a spațiului de birou. Ideile pot să fie aplicate atât pentru biroul de acasă, cât și pentru cel de la locul de muncă. În ambele cazuri, ține cont de caracterul practic al amenajării și de importanța elementelor care asigură confort și productivitate. Detalii în articol. 

  Amenajarea unui spațiu de birou, fie acasă, fie la locul de muncă, poate influența semnificativ nivelul de productivitate, confortul sau bunăstarea. Ca să te simți într-un mediu familiar și productiv în același timp, îți explicăm în cele ce urmează ce idei poți să aplici pentru optimizarea sau schimbarea spațiului de birou. 

  Idei de amenajare a biroului în 2024

  birou amenajat acasa cu elemente utile si moderne
  Biroul trebuie să fie funcțional, practic și să ofere un strop de inspirație

  Amenajarea unui birou acasă reflectă o serie de elemente precise, cum ar fi: tipul și personalitatea individului, domeniul în care activează sau gradul de creativitate folosit în amenajare. 

  Dacă biroul trebuie amenajat într-una dintre camere, în mod ideal acesta ar trebui pus în living. Aici, mobilierul pentru birou trebuie ales în aceeași paletă cromatică cu mobila. Biroul trebuie să aibă o dimensiune potrivită, astfel încât să nu încarce camera prea mult și în același timp să îți ofere spațiul necesar muncii. 

  Plasează biroul cât mai aproape de fereastră. Lumina naturală te poate ajuta să te concentrezi și să fii mai productiv. Însă trebuie să pătrundă în casă din spatele laptopului. În caz contrar, ecranul va fi greu de văzut. În același timp, nu omite importanța altor corpuri de iluminat. Un lampadar poate fi o opțiune bună. 

  Pentru că uneori vei petrece mult timp la birou, scaunul trebuie să fie unul ergonomic, de bună calitate. De asemenea, e important gradul de confort și nivelul la care se poate regla. 

  Elementele de decor de pe masa de birou trebuie să aibă un rol practic. E important ca pe lângă utilitate, designul acestora să creeze o atmosferă plăcută. Iar forma, culoarea și dimensiunea accesoriilor să se integreze în imaginea de ansamblu a biroului. 

  Evită să amenajezi birou în dormitor. Această cameră este asociată cu odihna, intimitatea și cu relaxarea. Iar un spațiu de lucru ar transforma cu totul percepția asupra dormitorului. 

  Biroul de acasă 

  Perioada pandemică ne-a demonstrat cât de important este rolul biroului de acasă. Ideea muncii remote încă s-a păstrat, așa că biroul de acasă a devenit rapid o parte importantă a amenajării casei. 

  Spațiu de birou mic 

  Amenajarea unui birou de mici dimensiuni trebuie să fie practică și să mențină un echilibru vizual al încăperii. Indiferent de cameră, un birou mic trebuie să fie compus din piese de mobilier modulare și care se folosesc de spațiul pe înalt. Este cazul spațiilor de depozitare de la un birou mic. Folosite pe înalt, spațiul per total va părea mai aerisit. 

  Paleta cromatică a biroului trebuie să fie deschisă, iar oglinzile și suprafețele reflectorizante pot da senzația de spațiu suplimentar. 

  Spațiu de birou mare 

  Un birou mai mare vine cu avantajele sale. Spațiul efectiv al mesei de birou poate fi delimitat în zone funcționale distincte. Cum ar fi zona de lucru sau zona de depozitare. Mai mult, dacă spațiul camerei unde e amplasat biroul permite acest lucru, poți adăuga un fotoliu în ideea amenajării pentru a crea un colț de relaxare. 

  Reorganizarea biroului de la job

  birou amenajat personal la locul de munca
  La locul de muncă, biroul trebuie să fie un loc familiar și amenajat cu elemente practice

  În cazul biroului de la locul de muncă, reorganizarea acestuia se poate face ținând cont de o serie de criterii: 

  • analizează utilitatea spațiului de birou: fii atent la modul în care folosești spațiul biroului. Vei constata că lucrezi doar pe o anumită parte a mesei sau că folosești anumite tool-uri și accesorii. Fă o reorganizare a lucrurilor, scapă de elementele inutile și dă o nouă folosință zonei de birou mai puțin folosite; 
  • aranjează biroul: pentru a-ți îmbunătăți fluxul de lucru și colaborarea cu colegii tăi, e indicat să-ți aranjezi biroul în alt mod. Așează masa în altă direcție și folosește un scaun mai potrivit nevoilor tale; 
  • un strop de personalitate: spațiul în care lucrezi are nevoie de acel touch personal pentru fi și mai funcțional. Un tablou cu persoană dragă, o lumină ambientală potrivită, un accesoriu util, cum ar fi un ceas, sau o vază cu flori pot aduce aerul personal de care ai nevoie chiar și la locul de muncă. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Idei practice de amenajare și reamenajare a biroului de acasă sau de la muncă...