LIFE

Obsesia lunii: biroul reglabil la care pedalezi și lucrezi în timp ce îți încarci laptopul

publicat pe 19 ian. 2023

  Un nou tip de birou care te ajută să rămâi activ în timp ce muncești te poate salva de sedentarism. Pe lângă asta, îți poate încărca dispozitivele de lucru cu energia pe care o produci în timp ce pedalezi. Căci biroul realizat de Acer are incorporată și o bicicletă care te ajută să rămâi productiv și, practic, plin de energie întreaga zi de muncă.

  Să o recunoaștem, cel puțin pentru cei care încă mai au un program work from home, munca de acasă a devenit un pic prea sedentară. Poate de la această premisă au pornit și cei de la Acer atunci când au dezvoltat un birou care are și rol de bicicletă de fitness. Pe lângă faptul că încearcă să te aducă iarăși la un ritm de viață mult mai activ, biroul-bicicletă de la Acer poate să îți și încarce dispozitivele electrice, cum ar fi laptopul sau telefonul, cu ajutorul energiei pe care o produci pedalând.

  Birou smart Acer foto acer
  Acest birou smart vrea să te facă să fii mai activ chiar și atunci când muncești Foto: Acer

  Biroul 3în1 la care pedalezi, lucrezi și încarci dispozitivele

  Cu denumirea de eKinekt Bike Desk, această piesă de mobilier unică a fost prezentată la CES 2023. Principiul după care funcționează e simplu și practic: e nevoie să pedalezi ca să îți poți încărca laptopul de pe care lucrezi. eKinekt Bike Desk are capacitatea de a produce energie electrică și pentru a încărca un telefon. Trebuie doar să pedalezi constant. De altfel, Acer specifică faptul că „o oră de pedalat constant la 60 RPM (n.r. – rotații pe minut) poate genera 75 wați putere auto-generată”.

  Partea de birou are integrată porturi de tip USB-A și USB-C ca să îți poți încărca dispozitivele. Mai mult, există și o secțiune separată în care îți poți ține sticla de apă. Totodată, acest birou eco-friendly este realizat din material plastic reciclat post-consum.

  Biroul are disponibile două moduri de folosire: modul de lucru și cel sport. În timpul modului de lucru, biroul poate fi așezat mai aproape de scaun, pentru a avea o poziție bună în timp ce tastezi și pedalezi. În modul sport, biroul poate fi împins pentru a oferi și mai mult loc la picioare. Atât biroul în sine, cât și scaunul sunt reglabile pe înălțime.

  Acer va pune la dispoziție și o aplicație dedicată prin care să îți monitorizezi progresul în timp. Totodată, compania a anunțat că biroul va costa 999 euro și va fi disponibil în Europa începând cu luna iunie 2023.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Obsesia lunii: biroul reglabil la care pedalezi și lucrezi în timp ce îți î...