Hotspots: 7 skybars din București de unde poți vedea altfel orașul, în timp ce te bucuri de preparatele lor
publicat pe 31 aug. 2022Capitala noastră duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Seria noastră Hotspots vrea să-ți prezinte mare parte din aceste spații, de la cafenele de specialitate și gelaterii, la locuri de brunch, date sau cu terase frumoase, iar în episodul de astăzi am ales să-ți prezentăm o listă de locuri la înălțime din București, de unde să te bucuri altfel de oraș sau de apusurile sale.
1. Aria TNB
Pe la începutul anilor 2000, acoperișul Teatrului Național din București era un loc boem, unde parcă simțeai vibe-ul mării, chiar dacă erai fix în centrul orașului. Aici era celebra terasă „La Motoare”, cât și bărulețul „Lăptăria lui Enache”, unde se asculta muzică live și se jucau piese de teatru.
Odată cu renovarea teatrului, lucrurile s-au schimbat și acele locuri aparte au dispărut. Cu toate astea, acoperișul TNB a rămas în continuare deschis oamenilor, însă nu în forma de demult, ci într-una modernă, cu inspirație fine dining și view panoramic.
Aria TNB este un restaurant poziționat la etajul al treilea al instituției, care acomodează o terasă de 1200 metri pătrați. Vei descoperi un spațiu modern și elegant (atât interior, cât și la exterior), de unde poți observa orașul la înălțime sau te poți bucura de cerul spectaculos de la apus. Meniul este fancy, la fel și băuturile, așa că e locul perfect când ai nevoie de un moment de răsfăț sau de o seară specială în viața ta.
Mai multe detalii aici.
2. 18 Lounge
Dacă tot povestim de skybar-uri, merită să trecem pe listă și unul cu adevărat la înălțime. 18 Lounge are numele inspirat de etajul la care se află poziționat, pe acoperișul City Gate South Tower. Localul are un design posh, cu scaune colorate și mese din lemn, dar și o vedere panoramică, de unde poți privi de sus parcul Herăstrău și Bd. Kiseleff.
18 Lounge acomodează 180 de oameni la interior și 60 pe terasă, dar partea interesantă este că pereții sunt formați din geamuri, așa că oriunde te vei afla vei putea să admiri orașul. Plus de asta, spațiul se laudă și cu un bar de 15 metri, care completează design-ul și creează o atmosferă relaxată.
Poți veni aici dimineața, să-ți bei cafeaua într-un loc inedit, la drinks după muncă sau în compania celor dragi la cină. Meniul este variat (de la salate, paste făcute în casă și fripturi), iar preparatele arată delicios. E fix genul de loc instagramabil, de la cap la coadă, iar dacă ești pasionată de asta, atunci ar fi bine să-i treci pragul, cel puțin o dată.
Mai multe detalii aici.
3. Naive
Localul deschis în plină pandemie, în 2021, are un vibe eclectic și interesant, mai ales că nu primește o singură etichetă. Este bar, dar și restaurant, terasă și club noaptea. Design-ul vine în completarea conceptului, iar spațiul elegant aduce și elemente inedite, cum ar fi corpurile de iluminat interesante, barul extravagant, decorurile verzi, biblioteca improvizată sau masca africană care domină locul.
Naive este situat deasupra legendarului magazin „București”, așa că priveliștea asupra orașului este impresionantă, de la Centrul Vechi și până la Universitate.
Meniul te poartă și el într-o aventură, de data asta una culinară, unde arome și ingrediente tradiționale sunt mixate cu cele moderne, în preparate reinterpretate. La capitolul muzică, owenerii spun că „muzica este soundtrack-ul sentimentelor noastre” și te invită să te lași purtat de poveștile spuse de DJ-ii locului și să dansezi până la orele dimineții. Există chiar și un dress code – „casual/elegant”, pe care ar fi bine să-l ai în vedere înainte de a petrece o seară în acest loc.
Mai multe detalii aici.
4. Skybar Dorobanți
Locul este primul roof bar din România, aflat pe acoperișul unei clădiri din Calea Dorobanților, la numărul 155. Este un spațiu relaxat, unde domină albul, cu o pergolă care se închide pe timp rece și este deschisă în sezonul cald. Nu lipsesc nici elememente de culoare, cum ar fi peretele verde, însă design-ul, așa cum se arată în descrierea skybar-ului, este unul futurist.
În ultima vreme, restaurantul s-a axat mult pe evenimente și localul poate fi închiriat pentru tot felul de ocazii, însă funcționează și pe sistem a la carte, cu rezervare înainte. Cu toate astea, skybar-ul rămâne o opțiune cool, atunci când ai nevoie de puțină liniște și vrei să vezi natură în jurul tău și nu haosul din traficul Capitalei.
Mai multe detalii aici.
5. NOR – Sky Casual Restaurant
Restaurantul aflat la etajul 36 din 37 al clădirii de birouri Sky Tower și este cel mai înalt loc de unde poți lua masa în București. Poziționat în zona Aurel Vlaicu, lângă mall Promenada, NOR oferă o privire panoramică asupra Capitalei, de la 136 metri înălțime. Vei ajunge la el cu ajutorul unui lift ultra rapid, care va parcurge cele 36 de etaje în mai puțin de un minut. Cool, nu?
Spațiul are un design care seamănă cu cel al unui dinner american, datorită canapelelor din piele în formă de U care-l completează, iar atmosfera este relaxată și servirea promptă. Apusurile se văd incredibil de aici și ar fi bine să-ți faci o rezervare înainte dacă vrei să experimentezi asta, însă poți încerca și să-ți începi ziua la înălțime, cu o cafea bună și o porție de pancakes.
Apropo de mâncare, ownerii susțin că bucătăria restaurantului este „inspirată din cele mai faimoase bucătării ale lumii, dar este atentă și la preferințele locale.” Plating-ul arată superb, însă nu toată lumea este dată pe spate și de gust, dar până la urmă asta ține de preferințele fiecăruia. Un element cel puțin instagramabil este desertul „nor deasupra unui cuib de ciocolată”, unde ți se aduce un norișor din vată de zahăr, deasupra unei prăjituri cu ciocolată și înghețată. Yum!
Mai multe detalii aici.
6. Balkon
Calea Victoriei este un spațiu de interes în sine, plin de tot felul de magazine, restaurante și cafenele. La numărul 116 vei descoperi magazinul COS, însă deasupra acestuia este Balkon, o terasă deschisă în vara lui 2021. Design-ul nu este deloc pretențios și poate fi fix genul de loc unde să fii și să te relaxezi, după ce te-ai plimbat prin zonă.
Proprietarii localului, Adrian Păun şi Monia Dobrescu, au povestit într-un interviu către businessmagazin.ro despre istoria clădirii, care ar fi aparținut lui Grigore Cantacuzino și „Era un loc de întâlnire pentru protipendada bucureşteană. Ulterior, clădirea a trecut în proprietatea familiei Lahovari şi a fost reconstruită în anul 1908, iar în 1945 a fost naționalizată. În perioada comunistă, clădirea a găzduit Restaurantul Caraiman şi bine-cunoscutul Salon spaniol.” Ce-i drept, întreaga zonă este încărcată de istorie și povești, motiv pentru care și merită atenția autorităților pentru a fi renovată.
Grădina urbană Balkon prelungește viața unei astfel de clădiri și te așteaptă oricând simți nevoia unei pauze de la haosul stradal. În ceea ce privește meniul, vei găsi atât preparate grecești, dar și fructe de mare sau fripturi și coaste – simplu fie spus, de toate pentru toți. Ce zici, sună bine?
Mai multe detalii aici.
7. KLANdestin
Ultimul skybar din listă e poziționat în apropierea parcului IOR, aproape de natură, la etajul al doilea al Galeriilor Titan. Ownerii îl descriu drept „o oază de relaxare și vitalitate deopotrivă, un loc perfect pentru petrecerea oricărui moment al zilei.”
Design-ul este inspirat din sălbăticia pădurilor tropicale, susțin aceștia, în timp ce subliniază că locul poate fi o destinație în sine, oricând ai nevoie de o pauză sau o schimbare de la rutina zilnică. Atmosfera este prietenoasă, chill și te poate duce cu gândul la o vacanță.
Priveliștea este una panoramică asupra parcului IOR, iar asta te va ajuta din start să te simți mai relaxată. În ceea ce privește mâncarea, pe site-ul localului stă notat: „un mix de preparate americane, mediteraneene și românești, este o selecție a celor mai populare și iubite mâncăruri din toată lumea, de către oameni de toate vârstele. Am ales nostalgia în locul extravaganței, am dat mâncarea pretențioasă pe cea caldă și satisfăcătoare și am presărat un vârf de inovație, pentru a o face să fie a noastră.”
Dacă îți dorește o ieșire departe de centru, dar aproape de un spațiu verde, atunci KLANdestin poate fi opțiunea ideală.
Mai multe detalii aici.
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.