
Furnicile cu aripi pot să apară în casă dacă lași la îndemână alimente dulci sau hrană de animale. Pot să fie foarte insistente pentru a-și marca noul teritoriu și pot crea disconfort. Iată ce sunt furnicile cu aripi, de ce apar și cum poți să scapi de ele cu ajutorul soluțiilor naturale.
Chiar dacă aspectul lor pare unul ciudat, furnicile cu aripi reprezintă doar o altă formă a insectei. Sunt foarte insistente și caută mereu alimente dulci. Detaliem în continuare.
Ce sunt furnicile cu aripi

Furnicile cu aripi reprezintă un tip de insectă unică grație capacității de transformare. În general, furnicile sunt caracterizate de polimorfism, adică de capacitatea de a lua diferite forme în cadrul aceleiași specii.
În timpul perioadei de împerechere, între sfârșitul primăverii și începutul verii, furnicile pot dezvolta aripi. Noua formă a furnicii înseamnă și începutul colonizării teritoriului înconjurător și semnalarea prezenței unui mușuroi.
Chiar dacă nu sunt periculoase, furnicile cu aripi pot să pătrundă mult mai repede în casă. Dacă sesizezi prezența lor în casă, atunci înseamnă că aceste furnici fie încearcă să acapareze teritoriu nou, fie sunt atrase de anumite alimente la care au acces.
Printre alimentele cu care se hrănesc se numără zahărul, mierea, hrana pentru animale sau produse din carne.
Chiar dacă apar și dispar destul de rapid, furnicile cu aripi pot duce la senzația de disconfort la interior. Există o serie de soluții naturale de care te poți folosi pentru a le îndepărta.
Soluții naturale împotriva furnicilor
O soluție mereu eficientă este prepararea unei momeli care să conțină zahăr sau miere. Folosește o farfurie plată pe care să pui zahăr, miere și acid boric sau drojdie. Gustul dulce al momelii atrage insectele, în timp ce acidul boric sau drojdia le elimină. Pune momeala departe de zonele unde au acces animalele de companie.
Uleiurile esențiale sunt potrivite pentru a combate apariția furnicilor cu aripi. Uleiurile esențiale de mentă, de cuișoare, de rozmarin sau de citrice țin insectele la distanță. Uleiul poate să fie dat în zonele unde ai sesizat că furnicile cu aripi insistă să apară sau pe lângă ferestrele casei.
Mirosul frunzelor de dafin face ca furnicile cu aripi să nu mai intre în casă. La fel se întâmplă dacă folosești cafea sau mentă uscată. Totodată, mirosul de lavandă este mult prea puternic pentru aceste insecte. Odată ce au sesizat izul, furnicile cu aripi nu se vor mai apropia de locuință.
Pelinul, menta de câmp sau anasonul sunt iarăși soluții naturale de folosit pentru a scăpa de furnicile cu aripi.
Sfaturi să previi apariția furnicilor

Prevenția e soluția în cazul apariției furnicilor cu aripi în casă. Buna igienă și curățarea adecvată a casei țin aceste insecte la departe. Iată ce trebuie să faci:
- Evită acumularea gunoiului: resturile alimentare sunt un magnet pentru furnicile cu aripi, mai ales în timpul sezonului cald. Scoate gunoiul în fiecare zi;
- Acoperă golurile din ferestre pentru a împiedica pătrunderea în casă a furnicilor cu aripi: poți folosi plasa de țânțari pentru a acoperi golul ferestrei;
- Ține zahărul și mierea în ambalaje sau cutii etanș și depozitează-le în locuri sigure;
- Spală vasele murdare și nu lăsa să se adune prea multă veselă în chiuvetă;
- Nu lăsa la îndemână produse alimentare care pot atrage în casă furnicile cu aripi.
-
UTILE
Ce trebuie să știi înainte de a demola un perete intr-un apartament
De la evaluarea structurală și până la obținerea autorizațiilor necesare, uite ce să ai în vedere dacă vrei să spargi un perete din locuință.
-
Sponsored
Amenajarea grupurilor sanitare dintr-o clădire de birouri (P)
Într-o clădire de birouri, grupurile sanitare joacă un rol esențial în asigurarea confortului și igienei angajaților și vizitatorilor. Un design bine gândit al acestora contribuie nu doar la o experiență […]
-
UTILE
3 avantaje majore pentru care ar trebui să alegi încălzirea în pardoseală
Senzația de încălzire uniformă este ceva de dorit.