DESIGN EXTERIOR

Inspirație pentru foișor: 7 modele de pe Pinterest pe care le poți recrea în grădina ta

publicat pe 06 mai 2021

  Un loc de relaxare la umbră, un loc unde să te adăpostești de ploaie în zilele călduroase, dar ploioase, un loc unde să iei masa afară, poate chiar un birou exterior pentru lucrat de acasă: toate se pot concretiza sub forma unui foișor în grădină. Dacă stai la casă și încă nu ți-ai amenajat unul, permite-ne să te inspirăm.

  Imaginează-ți asta: afară miroase a flori, soarele abia apune și odată cu el și arșița, iar în grădină te așteaptă un foișor de toată frumusețea în care să te relaxezi la final de zi. Cel puțin noi asta ne imaginăm când dăm scroll pe Pinterest în căutare de idei de amenajare a foișorului. Iar mai jos am selectat câteva dintre ele pentru care am găsit construcții similare în magazinele de la noi, gata de cumpărat, montat și decorat.

  1. Foișor modern din lemn

  a

  Exemplul din imagine e o abordare modernă a ideii de foișor, cu laturi ce seamănă cu construcțiile de tip riflaj de lemn pe care mulți designeri le folosesc la interior. Pereții realizați în acest stil oferă intimitate în zona de relaxare, însă lasă trecerea liberă în zona de luat masa amenajată în dreapta.

  foisor din lemn modern cub hornbach
  Pavilion Bertilo Unco 2 cu podea, Hornbach, 49990 lei

  Dacă vrei ceva asemănător foișorului de mai sus, găsești acest pavilion gata construit la Hornbach, în care îți poți amenaja un foișor modern din lemn. Are o suprafață totală de 7,9 metri pătrați, este făcut din lemn de arbore rășinos și acoperișul este învelit cu carton bituminat. În plus, este dotat și cu podea din lemn, deci nu va trebui să cumperi separat dale de deck.

  2. Foișor octogonal

  b

  O construcție ceva mai clasică, amenajarea din imagine este dispusă în format octogonal, iar construcția este din lemn cu acoperiș cu șindrile. Datorită formei, acest tip de foișor asigură vizibilitate către fiecare colțișor de grădină, iar balustradele pot fi folosite ca să așezi pe ele jardiniere cu flori de sezon.

  foisor octogonal
  Foișor octogonal, RusticWorld.ro, 19.040 lei

  Chiar dacă exemplul de mai sus e genul de foișor care nu pare că poate fi cumpărat gata făcut, am găsit un model asemănător. Cel de la Rustic World are o suprafață totală de aproximativ 13 metri pătrați, iar pereții săi sunt împărțiți în opt laturi. Construcția este făcută din lemn de brad, molid sau pin.

  3. Loc de relaxare în grădină cu copertină din pânză

  c

  Dacă nu îți dorești neapărat un foișor complet, cu pereți bine delimitați, atunci poți aduce în grădina ta un pavilion cum e cel din imagine. Cadrul cu patru stâlpi oferă suport pentru o copertină din pânză albă ce asigură o umbră răcoroasă, iar combinația de materiale și texturi e potrivită stilului boho-chic.

  pavilion gradina acoperis panza
  Copertină Pergola Corola 5 Retractablă, eMAG, 3.500 lei

  Un astfel de foișor poate fi obținut simplu, cu o pergolă înaltă cu copertină din pânză cum e cea de la eMAG. Structura ei este făcută din aluminiu vopsit alb în câmp electrostatic. Țesătura copertinei este din poliester care poate fi livrat în culori diferite, dacă vrei să-ți personalizezi spațiul, însă standardul este în culoarea crem.

  4. Foișor rustic din lemn cu acoperiș în două ape

  d

  Pentru o grădină amenajată în stil rustic, și foișorul ar trebui gândit conform acelorași principii. Un exemplu bun e cel găsit pe Pinterest, cu o construcție din lemn ce sprijină un acoperiș în două ape. Spațiul e suficient de generos cât să adăpostească o insulă din piatră naturală, care poate servi drept depozitare pentru ustensilele de grătar, dar și loc de luat masa.

  foisor-din-lemn-maxx
  Foișor din lemn Maxx, eMAG, 9050 lei

  Construcția de mai sus o găsești de cumpărat pe eMAG, cu acoperire pentru o suprafață totală de 9 metri pătrați. Foișorul rustic din lemn Maxx este pătrat, are acoperiș în două ape, iar lemnul poate fi finisat în diferite nuanțe, precum nuc brun, nuc deschis, cireș, stejar, nuc închis sau wenge.

  5. Pavilion cu acoperiș într-o apă

  e

  Pe de altă parte, un pavilion cu acoperiș într-o singură apă este mai potrivit într-o grădină de dimensiuni mici. În amenajarea de mai sus e montat în continuarea unui perete vertical care închide foișorul și pe care sunt poziționate câteva plante și o canapea de exterior.

  foisor cu acoperis intr-o apa
  Copertină acoperiș terasă Jasmine Hobby Metal, eMAG, 5200 lei

  Poți obține un foișor asemănător dacă montezi un pavilion cu acoperiș într-o apă pe unul dintre pereții casei. Cel găsit pe eMAG are structură din aluminiu de culoare gri antracit, iar acoperișul este făcut din policarbonat ce protejează de razele soarelui și de ploaie.

  6. Pavilion de grădină negru cu copertină din pânză

  f

  Ce aduce în plus acest pavilion de grădină găsit pe Pinterest este contrastul. Alăturarea cromatică dintre cadrul negru și acoperișul din pânză crem dau o notă un pic mai elegantă foișorului și îl îndepărtează puțin de stilul boho-chic, în favoarea unui stil modern.

  pavilion gradina structura metalica
  Pavilion de grădină Vigo, Dajar, 3029 lei

  Dacă consideri că acest look s-ar potrivi și în grădina ta, îl poți recrea cu acest pavilion de grădină cu cadru din aluminiu vopsit prin metoda pulberii. Acoperișul din poliester e glisant, așa că îl poți extinde sau strânge în funcție de expunerea la soare pe care ți-o dorești. Ca suprafață, acoperă aproximativ 12 metri pătrați, având o latură de trei metri și una de patru.

  7. Foișor hexagonal

  g

  Foișorul hexagonal de mai sus se potrivește într-o grădină cottage, mai degrabă. Are un aer ușor vintage, romantic chiar, și asigură o zonă de relaxare presărată cu o mulțime de plante înflorite.

  foisor hexagonal
  Foișor hexagonal Altana, Hornbach, 8190 lei

  Poți amenaja și în grădina ta o zonă asemănătoare cu foișorul hexagonal Altana de la Hornbach. Finisajul lui este de lemn natur, însă îl poți vopsi ca în imaginea de pe Pinterest. Are o suprafață de aproximativ 11 metri pătrați, iar podeaua, masa și băncuțele sunt incluse.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Inspirație pentru foișor: 7 modele de pe Pinterest pe care le poți recrea în...