Riflaje și joc de umbre într-un apartament din Oradea, amenajat cu 25.000 euro
publicat pe 15 ian. 2021Unicul oraș românesc inclus în rețeaua europeană Art Nouveau, Oradea a devenit o atracție turistică tot mai populară, datorită reabilitărilor clădirilor de patrimoniu efectuate în ultimii zece ani. Așa că și spațiile de cazare din oraș trebuie să fie pe măsură și să ofere nu doar confort, ci și o atmosferă ușor artistică.
Acest apartament cu două camere se află la ultimul nivel al unui imobil nou din centrul istoric și are o vedere panoramică asupra orașului vechi. Investitorul, Flaviu Pop, CEO al EAS|Residence, l-a amenajat pentru a-l oferi spre închiriere în regim hotelier și pe termen lung. A dorit un design contemporan, urban, ușor nonconformist, cu finisaje și materiale de calitate.
A colaborat cu arhitectul Dorin I. Lungu de la AIDO Studio Design, care a început proiectul în momentul în care structura imobilului nu era încă ridicată. Acest fapt i-a permis să planifice de la început toate detaliile, inclusiv pozițiile instalațiilor electrice și sanitare.
Amenajarea a durat șase luni și a costat 25.000 euro, din care partea de instalații sanitare și electrice a reprezentat aproape 20% din buget, finisajele plus manopera în jur de 40%, iar mobilierul 30%. Locuința are o suprafață de 61 metri pătrați plus o logie de patru metri pătrați.
Zona de zi este un open space, iar accesul se face direct în zona de dining, care a trebuit – din acest motiv – să aibă un caracter puternic, punctează arhitectul. În imediata apropiere a zonei de acces se află dormitorul și baia.
Deși bucătăria este amenajată într-un spațiu relativ îngust, mobilarea pe trei laturi îl optimizează la maxim. Mobilierul pe comandă e realizat cu Spazio Ideea, iar faianța stil patchwork dintre corpuri e modelul Marazzi Decoro Memory, de la același furnizor.
În living, ies în evidență câteva piese cu impact vizual puternic: lampadarele, canapeaua Galla Chester de la Mobila Dalin, măsuțele de cafea de pe Acaju.ro, covorul de pe Vivre.ro și fotoliul de pe Somproduct.ro, armonizate de riflajul de pe fundal.
Din punct de vedere cromatic, suportul de nuanță închisă (vopseaua antracit de la Benjamin Moore) a devenit fundal pentru întreaga amenajare. El pune în valoare piesele colorate de design care dau viață spațiului.
Dormitorul este tratat într-o manieră caldă, prin nuanțe de gri contrabalansate de finisajul de lemn al corpurilor de iluminat cu lumină caldă. Mobilierul e făcut pe comandă cu Massmobel.
Baia are aceeași tonalitate ca restul apartamentului, culori calde și neutre, cu excepția faianței turcoaz pe care e montată oglinda. E dotată cu un duș de tip walk-in, cu rigolă Venisio. Lavoarul e Gala Urban, cu baterie de lavoar Ceraflex. Toate finisajele și sanitarele sunt luate de la Spazio Ideea.
Tips&Tricks de la arhitectul Dorin I. Lungu
- Cum să jonglezi cu pardoseala
„Acordați-vă suficient timp în alegerea fiecărei piese, reveniți ori de câte ori este necesar pentru a resimți spațiul. În acest apartament, am folosit următorul truc: am montat pardoseala la un unghi de 30 de grade față de planul accesului, astfel încât privirea este dirijată spre camera de zi.
- Folosește straturi de lumină
De la început ne-am propus să lucrăm cu lumină, texturi și culori, astfel încât să răspundem într-un mod corect temei de proiectare. Am gândit sursele de iluminat în mai multe straturi și temperaturi: în zona de acces am folosit un iluminat general, cu nuanță neutră: reflectoare montate pe șină, care creează o atmosferă teatrală; masa am accesorizat-o cu un corp de iluminat ambiental cu lumină caldă. Și în dormitor am folosit lumina caldă pentru crearea unei atmosfere odihnitoare în ambientul dominat de griuri.
Foto: Dan Nicole Pazmany
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Dorin I. Lungu.
-
Before&After
Before&after: au creat o zonă de luat masa în balcon și au integrat un sistem inteligent de acces în casă
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Cum a fost amenajat cu 15.000 euro un apartament cu două camere și 70 metri pătrați din Pitești
-
LIFE
12 Airbnb-uri pe care le poți închiria pentru o petrecere intimă și specială
-
UTILE
Curățarea parchetului cu oțet: cum se prepară cea mai simplă și utilă soluție
Nu aplica oțet direct pe parchet.
-
LIFE
Unde se pune șervețelul la masă: greșeli frecvente în aranjarea mesei în stil formal și informal
Contrar aparențelor, nu se folosește pentru șters.
-
Sponsored
VIDEO Cum poți crea un spațiu de locuit sănătos și eficient energetic prin ferestrele de mansardă și inovațiile arhitecturale VELUX
Ferestrele de mansardă îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a unei locuinței.
Buna ziua, m-ar interesa numele atistului care a creat tabloul din zona de dining sau locul de unde se poate achizitiona. Multumesc 🙂
Bună! Tabloul a fost cumpărat de la Momax 🙂