Plante

Flori hidratate atunci când pleci în concediu: metode inventive și utile care funcționează

  Marea problemă pe timpul concediului este găsirea unei metode eficiente prin care să îți ții florile hidratate. În lipsa unei soluții, poți găsi florile ofilite. Iată cum ții florile hidratate atunci când pleci în concediu cu câteva metode inventive și utile. 

  Ce ar putea fi mai neplăcut decât să te întorci din concediu și să îți găsești florile și plante preferate ofilite. Înainte de plecarea de acasă trebuie să îți asiguri soluții eficiente care să îți hidrateze plantele în lipsă. În cele ce urmează îți explicăm ce metode să aplici ca să îți găsești plante verzi și hidratate. 

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu cu o sticlă de plastic

  flori hidratate atunci când pleci în concediu shutterstock

  Cu ajutorul unei sticle mici sau medii poți să realizezi un sistem de picurare cu care să ții florile hidratate atunci când pleci în concediu. 

  Înainte să pleci de acasă, udă planta așa cum o făceai deobicei. În sticla de plastic folosită pentru picurare fă mai multe găuri de drenaj, în partea de sus. Umple sticla cu apă, întoarce-o și fixeaz-o rapid în pământul florii. 

  Înfige sticla doar câțiva centimetri în pământ. În același timp, nu pune sticla aproape de plantă sau de rădăcină. Pe măsură ce solul plantei se usucă, apa din sticlă va curge încet și o va hidrata.

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: mută-le în baie

  flori hidratate atunci când pleci în concediu shutterstock

  Poți depozita temporar plantele în baie pe perioada de concediu. Pune-le în cadă fără farfuria de bază și sub ele așează un prosop gros. Lasă apa să curgă până când prosopul este îmbibat cu apă. 

  Plantele grupate în cadă își vor lua necesarul de apă din prosop atunci când vor avea nevoie. Dacă ții plantele în baie e important să le asiguri o sursă de lumină. Adică un geam prin care intră razele soarelui sau un bec. 

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: pune-le unele lângă altele

  Dacă nu vrei să riști să le muți în baie, plantele pot fi puse într-o altă cameră. Aici le poți crea mediul favorabil de care au nevoie. 

  Lasă obloanele ușor deschise și o fereastră întredeschisă. Pune plantele una lângă alta ca acestea să elibereze multă umiditate în aer. Rezervele lor de apă vor dura suficient de mult timp dacă sunt puse astfel. Iar dacă vrei să fii sigur că au suficientă apă, pune un recipient mai mare plin cu apă în apropiere de ele pentru a le ajuta să se hidrateze. 

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: improvizează o mini seră

  La fel de bine, poți improviza o mică seră dintr-o pungă. O să ai nevoie de o pungă de dimensiuni mai mari cu care să acoperi planta și ghiveciul. 

  Udă planta în mod normal și pune-o în pungă. Sigilează punga, dar lasă puțin aer să pătrundă la interior astfel încât să se umfle în jurul plantei. Pune planta astfel sigilată într-o zonă cu lumină indirectă. Sera improvizată captează apa pe măsură ce se evaporă și o va picura înapoi. 

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: fâșii de bumbac care hidratează 

  Umple un vas mare cu apă și pune ghivecele cu plante în jurul lui. Taie mai multe fâșii dintr-un material de bumbac alb și pune un capăt în vasul cu apă și celălalt capăt în ghiveci. 

  Fâșiile de bumbac vor transfera apa în cantități moderate către flori și acestea vor rezista pe toata perioada lipsei tale de acasă. 

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: bile hidrofile 

  Poți să cumperi din magazinele de profil bile de gel hidrofile pentru udarea plantelor. Inițial, dimensiunea lor este foarte mică. Dar după ce sunt hidratate peste noapte ajung la o dimensiune destul de mare. 

  Pune o astfel de bilă pe solul plantei. Bila va elibera încet apa de care planta are nevoie. Bilele hidrofile sunt biodegradabile astfel că pot fi folosite fără a pune planta în pericol. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Flori hidratate atunci când pleci în concediu: metode inventive și utile care...