Baie

Desfundare scurgere baie: ce ingrediente și ustensile de prin casă te pot ajuta

  Nu ai nevoie de substanțe din comerț ca să îți desfunzi scurgerea de la baie. Te poți folosi de ingrediente și de ustensile de prin casă ca să duci operațiunea la bun sfârșit. Pentru desfundarea scurgerii de la baie am selectat câteva astfel de substanțe comune care te pot ajuta. 

  Știm cu toții situația în care scurgerea de la baie se blochează și ajungi să te trezești cu apă pe gresie. Ca să preîntâmpini acest posibil disconfort, am căutat și am găsit ingrediente și ustensile de prin casă care te pot ajuta să desfunzi scurgerea băii. 

  Desfundare scurgere baie cu bicarbonat de sodiu, oteț sau zeamă de lămâie

  desfundare scurgere baie shutterstock
  Bicarbonatul de sodiu și acidul citric pot desfunda scurgerea unei băi

  Indiferent că e vorba de o scurgere de baie înfundată sau de scurgerea chiuvetei, bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un ingredient minune care poate ajuta. Mai ales folosit în combinație cu oțetul

  Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu în scurgere, după care adaugă patru linguri de oțet. Lasă amestecul să acționeze timp de minim 40 de minute, după care toarnă doi litri de apă clocotită. Scurgerea se va desfunda cât ai clipi. 

  Dacă nu ai oțet în casă, atunci zeama de lămâie se poate dovedi la fel de eficientă în combinația cu bicarbonatul de sodiu. Pune o lingură de bicarbonat de sodiu în scurgere, ca mai apoi să adaugi jumătate de pahar de zeamă de lămâie. Va rezulta astfel o reacție chimică grație acidului citric din lămâie, ceea ce va duce la desfundarea chiuvetei. După ce amestecul acționează minim 40 de minute, adaugă un litru de apă fiartă. 

  Desfundare scurgere baie: cum ajută sarea sau boraxul

  desfundare scurgere baie shutterstock
  Sarea ajută de minune la desfundarea scurgerii

  Sarea de casă este un alt ingredient care îți poate desfunda scurgerea la baie. Ai nevoie de cinci linguri de sare, trei linguri de oțet și doi litri de apă clocotită. Toarnă această saramură în scurgerea băii, iar grăsimile și mirosurile neplăcute vor dispărea. 

  Sarea mai poate fi folosită în combinație cu borax. Amestecă 50 grade de sare, cu 50 grame de borax și cu 100 mililitri de oțet după care pune mixul în scurgerea băii. Lasă să acționeze zece minute. Pentru ca scurgerea băii să se curețe eficient, e important ca după ce mixul cu borax acționează să torni un litru de apă clocotită. 

  Desfundare scurgere baie: ustensile care au efect

  desfundare scurgere baie shutterstock
  Pompa de desfundat trebuie folosită în cazul în care în scurgere se formează un dop

  În cazul în care crezi că în scurgerea băii s-a format un dop, înainte să folosești una dintre metodele descrise, te poți folosi de o pompă de desfundat. Umple cada cu apă, până la un nivel de 3-4 centimetri, după care fă un vid și cu pompa de desfundat. Dopul va fi eliminat prin această acțiune repetată. 

  În aceeași măsură, și un șarpe de desfundat te poate ajuta. Înainte să îl folosești pentru desfundarea scurgerii de la baie ar fi indicat să aplici o soluție de desfundare a țevilor. 

  În cele din urmă, trebuie să știi că și simpla curățarea a scurgerii de baie cu apă caldă poate avea efect. Dă drumul la apă fierbinte și las-o să curgă câteva minute. Repetă acest procedeu de la o săptămână la alta pentru a evita înfundarea scurgerii. 

  Iată cum, încă o dată, ingrediente și ustensile de prin casă te pot ajuta să desfunzi scurgerea de la baie. Trebuie doar să încerci una sau mai multe metode ca să știi care dintre ele pot avea efectul scontat. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Desfundare scurgere baie: ce ingrediente și ustensile de prin casă te pot ajut...